دومین جشنواره بین المللی پانتومیم تیرماه برگزار می شود
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1402/3/5کد خبر 14023177512
معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: دومین جشنواره بین المللی پانتومیم تیرماه امسال در زنجان برگزار می شود..
ابراهیم قاسمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان اظهار کرد: فراخوان ثبت نام در دومین جشنواره بین المللی پانتومیم به دبیری ساسان قجر به منظور گسترش روزافزون شیوه های مختلف و نو پانتومیم در جهان به میزبانی استان زنجان منتشر شد..
وی افزود: این رویداد هنری در بخش اجراهای صحنه ای، اجراهای خارج از تالارهای نمایشی، نمایش های برگزیده دوره های آموزشی خانه پانتومیم ایران، بخش ملل و پژوهش برگزار خواهد شد..
معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به موضوعات محوری این جشنواره گفت: «نگاه نو و خلاقانه به مضامین بومی، سنتی، آیینی و مذهبی»، « مفهوم ایثار و فداکاری»، «مضامین اجتماعی، وظایف، تکالیف و حقوق متقابل فرد و جامعه در راستای اصلاح ناهنجاری های اجتماعی و بهبود شرایط زیست پویا و بانشاط در جامعه» از جمله موضوعات این جشنواره است..
وی تصریح کرد: «حقوق و تکالیف متقابل شهروند و مدیریت شهری، نقش و کارکرد حضور فعال شهروندان در مدیریت شهری»، «محیط زیست؛ چالش ها، فرصت ها و راهکارها به ویژه در زمینه بحران های محیط زیستی (آب- خاک- هوا- انرژی)»، «حمایت از بنیان های خانواده و جوانی جمعیت»، «کودک و نوجوان (ویژگی های شاخص تربیتی و حضور موفق در جامعه)»، «اقتصاد (با رویکرد ویژه به اقتصاد هنر)» نیز از دیگر موضوعات محوری دومین جشنواره بین المللی پانتومیم است..
قاسمی با اشاره به تقویم برگزاری این جشنواره بین المللی گفت: آخرین مهلت ارسال آثار تا 17 خردادماه بوده و معرفی آثار پذیرفته شده تا 25 خرداد و زمان برگزاری جشنواره 11 تا 15 تیرماه است..
وی تصریح کرد: هم زمان با برگزاری این رویداد و بر اساس نیازسنجی های لازم کارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی در این زمینه به صورت حضوری در ایام جشنواره برگزار خواهد شد.. (تصویر شماره 1)
واژه شناسی این خبر (جشنواره):
جشنواره یا فستیوال (به فرانسوی : Festival ) به روز یا دوره ای از جشن ها یا آیین ها ، یا به تعدادی از رویدادهای فرهنگی (مانند نمایش و بررسی فیلم ها) که در یک مکان خاص رخ می دهد گفته می شود. جشنواره از دل جشن بیرون آمده است و ریشه های آن به دوران باستان بازمی گردد و بیشتر جنبه مذهبی داشته است و به مرور زمان جنبه های دیگری نیز یافته است و امروزه در بیشتر جشنواره ها جنبه های هنری و فرهنگی چشمگیر است.
یک. واره یعنی نوبت، مرتبه - به قول رودکی سمرقندی : گُل دگر ره به گلستان آمد/ واره باغ و بوستان آمد
واره وقتی به آخر اسم ملحق شود معانی مختلفی پیدا می کند از جمله " نوبت شادی "
دو. جَشن یعنی مجلس شادمانی، محفل نشاط - ضیافت - سُرور و شادی. [ نیازمند منبع ]
جشنواره یا فستیوال برگزاری مراسمی است که برگزارکنندگانش می خواهند اتفاق خوشایندی که مثلاً سال پیش در عرصه های مختلف علمی، هنری، فرهنگی، صنعتی و نظایر آن رخ داده است، امسال مورد معرفی و تجلیل و تمجید قرار دهند. سخنرانان جشنواره می توانند در باب موضوع جشنواره صحبت کنند با این تفاوت که مطالب باید به سوی معرفی و تجلیل و تمجید میل داشته باشد. در برخی دیگر از جشنواره ها به بزرگداشت یا تجلیل از محصولی خاص پرداخته می شود یا با معرفی جوایزی فصلی برای تشویق عموم در شرکت و مشارکت در رویداد خاصی تلاش می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (تئاتر):
تئاتر یا نمایش ( به انگلیسی : Theatre ) (به فرانسوی : Théâtre ) یکی از شاخه های هنرهای نمایشی است که داستانی را در برابر تماشاگران نمایش می دهد. به جز نوع معیار گفتار دراماتیک ، تئاتر نوع های دیگری نیز دارد؛ مانند اپرا ، باله ، کابوکی ، موزیکال ، خیمه شب بازی ، پانتومیم ، تئاترخیابانی و تئاترشورایی .
مهد تمدن و پیدایش نمایش یا تیاتر در یونان بوده و بعد از آن روم ایتالیا و در نهایت در سراسر دنیا انتقال پیدا کرد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (پانتومیم):
پانتومیم یا ادابازی ( /ˈpæntəˌmaɪm/ ; به طور غیررسمی: پانتو ) (به انگلیسی : Pantomime )، به اجرای نمایش بی کلام فقط با استفاده از حرکات بدن گویند.
پانتومیم نوعی تولید صحنه ای کمدی موزیکال است که برای سرگرمی های خانوادگی طراحی شده است. این گونهٔ نمایش در انگلستان توسعه یافته است و در سراسر بریتانیا، ایرلند و (به میزان کمتر) در سایر کشورهای انگلیسی زبان، به ویژه در فصل کریسمس و سال نو اجرا می شود. پانتومیم مدرن شامل ترانه ها، شیرین کاری ها، بزن بکوب کمدی و رقص است؛ از بازیگران متقابل جنسیتی استفاده می کند و طنز موضعی را با داستانی کم و بیش بر اساس قصهٔ پریان، افسانه یا داستان عامیانهٔ شناخته شده ترکیب می کند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)