«عشق در پیری» در سنگلج روی صحنه می رود
به نقل از خبرگزاری پانا1402/3/5کد خبر 14023177615
تهران (پانا) - پیش فروش سه روز نخست نمایش «عشق در پیری» به کارگردانی مرتضی فرهادنیا که قرار است در تماشاخانه سنگلج روی صحنه برود، آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی پروژه، نمایش «عشق در پیری» به نویسندگی موید الممالک فکری ارشاد و کارگردانی مرتضی فرهادنیا از 16 خرداد تا 6 تیرماه 1402 در ادامه اجراهای بخش دانشجویی تماشاخانه سنگلج، در این تماشاخانه روی صحنه می رود.
پیش فروش سه روز اول نمایش (16، 17 و 18 خرداماه) آغاز شده است و علاقمندان می توانند از طریق لینک https://www.tiwall.com/s/eshghdarpiri برای خرید بلیت اقدام کنند.
«عشق در پیری» پروژه پایانی دانشجویان و هنرجویان مدرسه سینمایی گوسان است. سحر نعلبند مجد، ملیکا حکمی، سارا داننده، محجوب محمدی، محدثه سوزنده، آوا گردجهان بیگلو، بیتا اکبری، ایلوش یزدان پناه، فاطمه سادات مرعشی، یاسمن رحیمی، علی صابونچی رضاپور، میثم بیکی سروعلیاء، محمد امین عرب سالاری، مهدی مجنونی، محمد جواد زاغیان، امیرحسین جعفری ثوره، محمد امین علی آبادی، محمد امین نیک روش، حسین هاشم پور، الطاف ابراهیمی، رضا حاجی حسینی و سینا قبادی در این نمایش به ایفای نقش می پردازند.
فهرست عوامل نمایش «عشق در پیری» عبارت است از: نویسنده: موید الممالک فکری ارشاد، کارگردان و دراماتورژ: مرتضی فرهادنیا، دستیاران کارگردان: حمیدرضا مکنت جو، مرتضی علیزاده و پارسا توکلی، مدیر تدارکات: فرشته کرمی، منشی صحنه: شراره کریمی حامد، طراح صحنه و لباس: احسان علی دادی و سنا رحمانی راد، دستیاران صحنه: امیرحسین جعفری ثوره، سارگل رضایی و سید محمد روحانی، خیاط: مرجان یزدانی، گریم: بیتا اکبری، سارا داننده، محدثه سوزنده و امیر محمد قربانی، آرایشگر: مجید قهرمانی، موسیقی: علیرضا هزارخوانی، ساخت تیزر: علیرضا قیدیان، جلوه های ویژه کامپیوتری: علی نودهی، طراح گرافیک: فاطمه افتخار، امور فنی و نور: محمد جواد موسوی، مدیر روابط عمومی: آزاده فضلی، مدیر تبلیغات: علی کرم پور، مدیر تولید: حسین صحرائی، مجری طرح: مدرسه سینمایی گوسان فیلم.
واژه شناسی این خبر (تئاتر ایران):
تئاتر یا نمایش در ایران ، پیشینه ای طولانی دارد. پس زمینه تئاتر در ایران به دوران باستان برمی گردد. بعدتر سبک های ویژه نمایشی ایرانی مانند تعزیه ، روحوضی ، خیمه شب بازی و سیاه بازی شکل گرفتند. تئاتر مدرن در زمان قاجاریان پا گرفت. امروزه تئاتر در ایران بسیار پیشرو است.
تئاتر در ایران، با گونه های بومی نمایان شده است. ایرانیان، گونهٔ ویژه ای از درام را داشتند؛ شیوهٔ اجرایی قابل توجه، معروف به نقالی که یک هنر کهن داستان گویی است و گاه شامل موسیقی نیز می شود. سنت نمایشی ایران، وام دار گونه های نمایشی بومی مانند نقالی و عروسک گردانی ها است اما نمایش های مذهبی نیز جنبه ای دیگر را به این سنت افزوده اند. تعزیه (که در آن واقعه کربلا نمایش داده می شود) نقشی قابل توجه در تئاتر ایران داشته است. سوگ سیاوش ، خیمه شب بازی و سیاه بازی نیز نمایش های سرشناس ایرانی هستند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (تماشاخانه سنگلج):
تماشاخانه سنگلج یک تماشاخانه در تهران است در محله سنگلج در خیابان بهشت در ضلع جنوبی پارک شهر . تماشاخانهٔ سنگلج در اوایل دههٔ ۱۳۴۰ بازیر بنای ۱۰۳۴ مترمربع و در کنار باغ سنگلج توسط مهندس باباییان ساخته شد و به وزرات فرهنگ و هنر وقت واگذار شد. این تماشاخانه که در ابتدا ۲۵ شهریور نام داشت، در مهرماه سال ۱۳۴۴ همراه با اولین جشنواره نمایش های ایرانی افتتاح شد، و همین زمان بود که پهلوان اکبر می میرد در این تماشاخانه به نمایش درآمد.
آثار نویسندگان بزرگی همچون غلامحسین ساعدی ، اکبر رادی و محمود استادمحمد در تماشاخانه سنگلج روی صحنه رفته اند. جعفر والی ، عباس جوانمرد و علی نصیریان از جمله مهمترین کارگردانانی هستند که نمایش های خود را در قالب رپرتوار هنر ملی در تماشاخانه سنگلج روی صحنه برده اند.
از نمایش های مهمی که در اوایل کارِ این تماشاخانه بر صحنه رفت میراث و ضیافت کارِ بهرام بیضایی را می توان نام برد که در آذر ماه ۱۳۴۶ اجرا شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)