مسائل مربوط به حمل ونقل حساس است
به نقل از پایگاه خبری ایران اکونومیست1402/3/5کد خبر 14023178612
ولادیمیر پوتین اعلام کرد که وضعیت روابط ارمنستان و جمهوری آذربایجان علیرغم برخی مشکلات به طور کلی به سمت حل شدن پیش می رود..
به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از آر تی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز پنج شنبه در دیدار با نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان و الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان در کرملین، گفت که می توان بر موانع حل و فصل صلح آمیز بین ارمنستان و آذربایجان فائق آمد..
رئیس جمهوری روسیه از توافق برای برگزاری هر چه سریعتر نشست سه جانبه روسیه، ارمنستان و آذربایجان در سطح معاونان نخست وزیر برای "حذف همه مسائل باقی مانده" خبر داد..
وی با اشاره به اینکه این دیدار ممکن است پس از حدود یک هفته برگزار شود و تاریخ دقیق آن متعاقبا مشخص خواهد شد، ابراز امیدواری کرد که این توافق باعث شود تمامی مسائلی که تاکنون معلق بود، حل شود..
پوتین بر پایبندی روسیه به توافقات سه جانبه بین مسکو، ایروان و باکو در مورد حل و فصل مناقشه در منطقه قره باغ تاکید کرد..
وی گفت: "شما موضع ما را در خصوص بیانیه سه جانبه ما در مورد کریدور لاچین (راه ارتباط بین ارمنستان و منطقه قره باغ) می دانید، ما هرگز موضع خود را تغییر نداده ایم و در گفت وگو با دوستان ارمنی و آذربایجانی به این موضوع پایبند بوده و هستیم..
ما هیچ وقت موضع خود را در این خصوص تغییر ندادیم، هیچ وقت. همه چیز باید مطابق با روحیه و جزئیات آن بیانیه سه جانبه باشد و موضع ما در این زمینه تغییر نمی کند". پوتین با اشاره به اینکه مبنایی برای تفسیر دوگانه مفاد رفع انسداد کریدورهای حمل ونقل در قره باغ وجود ندارد، گفت: مسائل مربوط به حمل ونقل حساس است و اگر این مسائل با وجود همه مشکلات حل شوند، به نفع ارمنستان و آذربایجان و کل منطقه است..
وی افزود: حل و فصل اوضاع به عادی سازی در همه زمینه ها از جمله سیاسی و امنیتی کمک می کند..
ایروان آماده است تا عبور و مرور وسایل نقلیه از جمهوری آذربایجان را تامین نماید پاشینیان اعلام کرد که ایروان آماده است تا عبور عادی وسایل نقلیه از آذربایجان را تامین نماید..
به گفته وی، روز پنج شنبه در قالب کاری، مسائلی را ارزیابی کردند که با رفع انسداد ارتباطات منطقه ای مرتبط بودند..
پاشینیان اظهار کرد: "من می خواهم بار دیگر تاکید کنم که ارمنستان واقعا به این امر علاقمند است و ما آماده رفع انسداد تمامی ارتباطات حمل و نقلی و اقتصادی (با آذربایجان) بر مبنای حق حاکمیت و قواعد حقوقی کشورمان هستیم..
واژه شناسی این خبر (ولادیمیر پوتین):
ولادیمیر ولادیمیروویچ پوتین (زادهٔ ۷ اکتبر ۱۹۵۲) سیاستمدار روسی و افسر اطلاعاتی سابق است که اکنون رییس جمهور روسیه است. او از ۲۰۱۲ میلادی در این سمت در حال خدمت است و پیش از آن نیز از ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸ میلادی نیز این سمت را بر عهده داشت. همچنین او از ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۰ میلادی و مجددا از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ نیز نخست وزیر بود. پوتین پس از الکساندر لوکاشنکو ، دومین رییس جمهور اروپایی است که طولانی ترین مدت دورهٔ ریاست جمهوری را بر عهده داشته است.
پوتین در لنینگراد ( سن پترزبورگ کنونی) به دنیا آمد و حقوق را در دانشگاه دولتی سن پترزبورگ مطالعه کرد و در ۱۹۷۵ میلادی فارغ التحصیل شد. پوتین به عنوان افسر اطلاعاتی خارجی KGB به مدت ۱۶ سال کار کرد و پیش از استعفایش در ۱۹۹۱ میلادی جهت آغاز یک حرفه سیاسی در سن پترزبورگ، به درجه سرهنگ دومی رسید. سپس در ۱۹۹۶ میلادی به مسکو نقل مکان کرد تا به کابینه رییس جمهور بوریس یلتسین بپیوندد. او مدت کوتاهی را به عنوان هدایتگر سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) و وزیر شورای امنیتی، قبل از انتخاب شدن به عنوان وزیر در اوت ۱۹۹۹ میلادی خدمت کرد. پس از استعفای یلتسین، کمتر از چهار ماه پس از انتخاب بی درنگش برای اولین دوره ریاست جمهوری، پوتین رییس جمهور کنشگر شده و مجدداً در ۲۰۰۴ میلادی نیز رییس جمهور شد. از آنجا که در آن زمان از نظر قانون اساسی دوره ریاست جمهوری اش به دو دوره پیاپی محدود شده بود، پوتین مجدداً از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ میلادی تحت زعامت دمیتری مدودف به عنوان نخست وزیر خدمت کرد و در یک انتخابات در سال ۲۰۱۲ میلادی به ریاست جمهوری بازگشت، انتخاباتی که به دلیل اعتراضات و ادعاهایی مبنی بر تقلب خدشه دار گشت. او مجدداً در ۲۰۱۸ میلادی انتخاب شد. در آوریل ۲۰۲۱، پس از یک رفراندوم، اصلاحیه قانون اساسی را تبدیل به قانون کرد، اصلاحیه ای که به او امکان داد دو مرتبه دیگر انتخاب شود و پتانسیل ریاست جمهوری اش را تا سال ۲۰۳۶ میلادی نیز گسترش دهد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)