اردن بعد از چندین هفته واردات نفت از عراق را از سرگرفت
به نقل از خبرگزاری مهر1402/3/5کد خبر 1402318048
دولت اردن اعلام کرد که بعد از بیش از یک ماه تعلیق، دوباره واردات نفت از عراق را از سرگرفته است..
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلنیک شیپینگ ، پس از آنکه اردن در اوایل ماه آوریل واردات نفت از عراق را به حالت تعلیق درآورد، اخیراً اعلام کرده که واردات از بغداد را از سر گرفته است..
مدیر بخش نفت و گاز وزارت انرژی و منابع معدنی اردن اعلام کرده که انتقال نفت عراق با تانکر به این کشور از سر گرفته شده و 422 تانکر از عراق راهی اردن شده اند که 300 محموله به این کشور رسیده است..
دو کشور چند روز پیش توانستند برای از سر گیری انتقال نفت عراق به اردن به توافق برسند و قرار شده اردن روزانه 10 هزار بشکه از عراق با تخفیف نفت بخرد که معادل 7 درصد کل نیاز این کشور به نفت است..
در حقیقت انتقال نفت عراق به اردن از روز یک آوریل متوقف شده بود و تا زمان حصول توافق به حالت تعلیق درآمده بود و باید دو کشور به طور خودکار قرارداد قبلی را در ماه مارس تمدید می کردند که این اتفاق رخ نداد..
لازم به ذکر است دو کشور برای توافق در این زمینه مذاکرات بسیار فشرده ای را پشت سر گذاشته اند..
واژه شناسی این خبر (اردن):
اُردن ، با نام رسمی اُردُن هاشمی ، از کشورهای عربی جنوب غربی آسیا است. این کشور همیشه جزیی از منطقه شام بود و پس از جنگ جهانی اول و سقوط امپراتوری عثمانی مستقل شد. پیشینه تشیع در اردن به قرن چهارم قمری باز می گردد. در قرن پنجم تسلط فاطمیان مصر بر این کشور بر نفوذ تشیع در آن افزود، اما تسلط سلجوقیان ، ایوبیان و تصرف برخی شهرهای فلسطین به دست صلیبیان، سبب مهاجرت شیعیان اردن به لبنان گردید. جنگ موته در جنوب این کشور رخ داده است، آرامگاه جعفر طیار ، مزار و محل شهادت شهدای موته و غار اصحاب کهف از جمله زیارتگاه های شیعیان در این کشور است.
شیعیان اردن متشکل از چچن ها، مهاجران عراق و لبنان است. تعدادی دروزی نیز در این کشور زندگی می کنند. حدود ۲٪ از جمعیت این کشور را شیعیان تشکیل می دهند. شیعیان اردن تحت قوانین دولت این کشور مسجد و حسینیه ای ندارد، آنان مراسم عزاداری محرم را در مزار شهدای موته برگزار می کردند، اما دولت اردن به دلیل هراس از نفوذ و گسترش تشیع در این کشور، مانع از برگزاری این مراسم شد. عبدالله دوم، پادشاه این کشور نیز نخستین کسی بود که مسیله خطر هلال شیعی را مطرح کرد. افرادی نیز با اتهام ترویج مذهب شیعه در این کشور بازداشت شده اند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (عراق):
عراق با نام رسمی جمهوری عراق از کشورهای خاورمیانه و جنوب غرب آسیا است. بیشتر مردم این کشور شیعه اند. شیعیان این کشور غالباً در مناطق جنوبی و مرکزی سکونت دارند. مرقد شش تن از ایمه شیعه در شهرهای نجف ، کربلا ، کاظمین و سامرا و نیز مساجد مشهور شیعه مانند مسجد کوفه و مسجد سهله و سرداب غیبت ، و حوزه علمیه نجف در این کشور واقع است. شیعیان بسیاری از سراسر جهان برای زیارت حرم امامان شیعه به عراق سفر می کنند. بزرگترین اجتماع شیعیان جهان هر ساله در راهپیمایی اربعین ، در کربلا شکل می گیرد.
سابقه تشیع در عراق به زمان امام علی(ع) برمی گردد و وقایع تاریخی صدر اسلام همچون جنگ جمل ، صفین ، نهروان ، واقعه کربلا و قیام مختار در این کشور به وقوع پیوست. در این دوره تشیع در عراق گسترش یافت و از آنجا به دیگر مناطق از جمله ایران منتقل شد. هر چند در دولت های شیعی عراق همچون حمدانیان ، آل بویه و صفویه ، کم و بیش شیعیان در حکومت نقش داشتند. با تأسیس دولت عثمانی شیعیان از صحنه سیاسی حکومت عراق طرد شدند. در زمان اشغال عراق به دست انگلیسی ها شیعیان نقش فعالتری یافتند و محمدتقی شیرازی فتوای جهاد علیه انگیسی ها را صادر کرد. در همین دوره بود که حزب الدعوه از نخستین احزاب شیعی عراق، فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (نفت):
نَفت (به انگلیسی : Oil, Petroleum ) یا نفت خام (به انگلیسی : Crude oil ) مایعی غلیظ و افروختنی به رنگ قهوه ای سوخته یا سبز تیره یا سیاه است که در لایه های بالایی بخش هایی از پوستهٔ کره زمین یافت می شود. نفت شامل آمیزهٔ پیچیده ای از هیدروکربن هایی گوناگون است. بیش تر این هیدروکربن ها از زنجیرهٔ آلکان هستند؛ ولی ممکن است از دید باطن، ترکیب یا خلوص تفاوت های زیادی داشته باشند.
نفت را طلای سیاه می نامند.
نفت جز سوخت های فسیلی به حساب می آید و تجدید ناپذیر است نفت سنگین از ویسگوسیته زیادی برخوردار است در خوزستان استخراج می شود و نفت عبدالخان مشهور است که گرانروی بالایی دارد.
ریشهٔ واژهٔ «نفت» از واژهٔ اوستایی «نپتا» گرفته شده است. کلدانیان و اعراب آن را از زبان مادی گرفته و «نفتا» خوانده اند. در برخی منابع قدیمی به صورت «نفط» نیز آمده است. در فرانسه نیز «Naphte» گفته می شود و پیش از آن تا سال ۱۲۱۳ میلادی «Napte» گفته می شد که از واژهٔ لاتین «Naphta» برگرفته شده بود. ریشهٔ این کلمه واژه یونانی «Naphtha» به معنی روغن شرقی می باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)