عکس ' تصویری از سوسک های خطرناک و تاول زا!
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1402/3/5کد خبر 1402318225
261 33
واژه شناسی این خبر (عکس):
عَکس (عربی) یا فوتوگراف (به انگلیسی : Photograph ) گونه ای تصویر است که بر اثر تابش نور بر یک سطح حساس به نور (معمولاً فیلم عکاسی یا یک تصویرساز الکترونیکی مانند دستگاه جفت کننده بار یا تراشهٔ سیموس (به انگلیسی : CMOS ) به دست می آید. بیشتر فرتورها با استفاده از دوربین آنالوگ گرفته می شوند. دوربین آنالوگ از لنز برای واضح سازی طول موج های مرییِ نور در بازتولیدی که برای چشمان انسان دیدنی باشد استفاده می کند. فرایند ساخت فرتور را عکاسی می گویند. نخستین فرتور در سال ۱۸۲۶ یا ۱۸۲۷ م. به دست ژوزف نیسه فور نیپس ثبت شد. واژه فوتوگراف در سال ۱۸۳۹ توسط سر جان هرشل ابداع شده است و برگرفته از یونانی (φῶς (phos به معنای «نور، درخشش، روشنایی» و (γραφή (Graphê به معنی «نگارش، نوشتن» با هم به معنی «نگارش با پرتو» است. نباید عکس (فرتور) را با تصویر (انگاره) اشتباه بگیریم؛ عکس (جز) نام دسته ای از تصویرها (کل) است.
اولین عکس دایمی، یک کپی حکاکی شده در معرض تماس، در سال ۱۸۲۲ با استفاده از فرایند « هلیوگرافی » مبتنی بر قیر ساخته شده توسط ژوزف نیسه فور نیپس ساخته شده است. اولین عکس های یک صحنه در دنیای واقعی، که با استفاده از یک تاریک خانه ساخته شده است، چند سال بعد دنبال شد، اما روند Niepp به اندازه کافی حساس نبود که برای آن برنامه کاربردی باشد: قرار گرفتن در معرض دوربین برای ساعت ها یا روزها طول می کشد. در سال ۱۸۲۹، نیپس با لویی داگر مشارکت کرد تا روشی مشابه اما حساس تر و بهبود یافته را انجام دهند. پس از مرگ نیپس در سال ۱۸۳۳، داگور روی گزینه های مبتنی بر هالید نقره متمرکز شد. وی یک ورق مس با روکش نقره را در معرض بخار ید قرار داد و لایه ای از یدید نقره حساس به نور ایجاد کرد. برای چند دقیقه آن را در دوربین قرار داد. تصویر پنهان نامریی حاصل را در معرض دید با دود جیوه ایجاد کرد. سپس بشقاب را در یک محلول نمک داغ شست تا یدید نقره باقی مانده از آن خارج شود و این کار را سریع انجام داد. وی، این نخستین روند عملی برای ساختن عکس با دوربین را با بهره گیری از نام خودش داگریوتایپ نام گذاری کرد. وجود آن در ۷ ژانویه ۱۸۳۹ به جهانیان اعلام شد، اما جزییات کار تا ۱۹ اوت علنی نشد. مخترعین دیگر به زودی پیشرفت هایی را انجام دادند که مدت زمان قرار گرفتن در معرض مورد نیاز را از چند دقیقه به چند ثانیه کاهش داد و این امر باعث شد که عکاسی پرتره واقعاً کاربردی و بسیار پرطرفدار باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (حشرات):
حَشَره ها یا به پهلوی خستر (به عربی : حشره ) یک رده از بی مهرگان هستند که بزرگ ترین گروه را در میان گروه بندپایان به خود اختصاص می دهند. بندپایان جانورانی هستند که دارای استخوان بندی بیرونی بوده و اعضای آن ها به هم پیوسته اند. شاخه بندپایان موفق ترین جانوران بوده و نسبت به سایر شاخه ها از تعدد و تنوع بی شماری برخوردارهستند. حشرات شش پا دارند و بیشتر آن ها دارای بال هستند. بدن یک حشره از ۳ بخش تشکیل می شود: سر، سینه و شکم.
حدود یک میلیون گونهٔ مختلف حشره در جهان شناسایی و توسط دانشمندان نام گذاری شده است. مجموع حشرات روی زمین تا مرز ده میلیون گونهٔ مختلف می رسد. حشرات تقریباً در همهٔ نقاط روی زمین پیدا می شوند و همچنین می توان آن ها را در آب های شیرین یافت. حشرات اولین جانوران پرنده اند که در روی زمین به وجود آمدند. ۳۵۰ میلیون سال قبل، اولین بار آن ها توانستند در هوای زمین شروع به پرواز کنند، و این میلیون ها سال قبل از پرواز پرندگان و خفاش ها بود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (تاول):
تاول بسته ای پر از مایع بدن در قسمت بالایی پوست است که معمولاً به دلیل اصطکاک ، سوختگی، یخ زدگی، عفونت یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی به وجود می آید. عموم تاول ها پر از مایع های شفاف مانند سرم خون و پلاسما هستند؛ با این حال تاول ها ممکن است از خون یا چرک نیز پر شوند. به هیچ عنوان نباید تاول را ترکاند
برای درمان مناسب، تاول مگر در مواردی که از نظر پزشکی نیاز است نباید ترکانده شود. اگر تاول ترکیده شود پوست اضافه روی آن نباید کنده شود چراکه لایهٔ زیرین پوستی برای التیام به آن نیاز دارد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
کتاب یاد شده تجربه خام و بدون ادعایی است
1402/3/6
منصور صانع هنرمند عکاس و مولف کتاب های عکس شیراز از انتشار کتابشیراز در یاد منخبر داد. به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در شیراز،این هنرمند شیرازی که تاکنون 13 کتاب عکس از خود بجای گذاشته در ویدیویی که در حساب کاربری خود منتشر ساخته از انتشار این کتاب گفت و با توجه به اتمام پروژه چاپ کتاب «شیراز در یاد من» اعلام کرد:کتاب یاد شده تجربه خام و بدون ادعایی است در بیان خاطرات کودکی و نوجوانی من؛ اولین بار است که دست به قلم می برم و با توجه به این نکته مهم که با ذکر هر خاطره ای بخشی از فرهنگ شیراز در 50 سال گذشته نیز با آن می آید که اکثرا به فراموشی سپرده شده است و برای نسل امروز بدون مفهوم است. مولف کتاب «پیدایش عکاسی در شیراز»افزود: این کتاب ادای دینی به شهر محبوبم ...
عکسی جدید صهبا شرافتی بازیگر نقش روناک در سریال نون خ را با لباس غیر متعارف در ادامه مشاهده کنید.1402/3/6
عکسی جدید صهبا شرافتی بازیگر نقش روناک در سریال نون خ را با لباس غیر متعارف در ادامه مشاهده کنید. صهبا شرافتی بازیگر نقش روناک در سریال نون خ فصل دوم می باشد روناک خواهرزاده نورالدین خانزاده (سعید آقاخانی) می باشد که مدتی است که در خانه دایی خود زندگی میکند. صهبا شرافتی متولد کرمانشاه و اصالتا کورد زبان است، خانواده اش نیز ساکن کرمانشاه هستند و خودش نیز هم در عرصه بازیگری و هم در حال حاضر دانشجو می باشد. صهبا شرافتی یکی از بازیگران با استعداد و جوانی است که در فصل دوم سریال نون خ به کارگردانی سعید آقاخانی بازی می کند.