اولاف شولتس و ولادیمیر پوتین آخرین بار در دسامبر 2022 یک ساعت تلفنی صحبت کردند.
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1402/3/5کد خبر 14023182311
یورونیوز نوشت: اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز جمعه 26 مه اعلام کرد وقتش که برسد آماده است تا درباره اوکراین با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه صحبت کند..
وی از ماه دسامبر تا کنون صحبتی با پوتین نکرده است..
شولتس در گفت وگو با یک رسانه محلی گفت: مدتی از آخرین تماس تلفنی من می گذرد..
اما وقتش که برسد، قصد دارم بار دیگر با پوتین صحبت کنم..
وی درباره حل مناقشه اوکراین و روسیه تاکید کرد: روسیه باید بفهمد که نمی تواند صلح سرد را که خط مقدم کنونی را به مرز جدید روسیه و اوکراین تبدیل می کند مطرح کند چراکه این موضوع به لشکرکشی جنایتکارانه پوتین مشروعیت می بخشد..
وی افزود: برعکس ما باید به یک صلح عادلانه دست یابیم و شرط انجام آن خروج نیروهای روسیه از اوکراین است..
با این حال این صدراعظم آلمان به صراحت از گفتن اینکه آیا این عقب نشینی شامل کریمه نیز می شود خودداری کرد..
روسیه شبه جزیره کریمه را در سال 2014 اشغال و ضمیمه خاک خود کرده است..
اولاف شولتس و ولادیمیر پوتین آخرین بار در دسامبر 2022 یک ساعت تلفنی صحبت کردند..
از آن زمان تاکنون، روابط دو جانبه دو کشور به پایین ترین سطح خود رسیده است..
روسیه قبل از حمله به اوکراین تامین کننده اصلی گاز آلمان و یکی از تامین کنندگان عمده نفت این کشور بود..
واژه شناسی این خبر (اولاف شولتس):
اولاف شولْتْس ( آلمانی: [ˈo:laf ˈʃɔlts] () ؛ زادهٔ ۱۴ ژوئن ۱۹۵۸) سیاست مدار و صدراعظم کنونی کشور آلمان است که از ۱۴ مارس ۲۰۱۸ به عنوان وزیر دارایی آلمان و معاون صدراعظم آلمان مشغول به کار بود. پیش از آن، وی از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ شهردار هامبورگ و در همین زمان در بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ معاون رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان بود که در سال ۲۰۲۱ به عنوان نامزد پست صدراعظم از طرف حزب سوسیال دموکرات در انتخابات فدرال سپتامبر ۲۰۲۱ آلمان انتخاب شد که نهایتاً در ۸ دسامبر ۲۰۲۱ توسط پارلمان آلمان به عنوان صدراعظم آلمان انتخاب شد.
شولتس یک حقوق دان است که کار وکالت خود را از سال ۱۹۸۵ با تخصص کار و حقوق استخدامی آغاز کرد. در سال ۱۹۷۰ به حزب سوسیال دموکرات آلمان پیوست و از ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۱ عضوی از بوندستاگ (مجلس فدرال آلمان) بود. در سال ۲۰۰۱ عضو دولت محلی ایالت هامبورگ تحت رهبری شهردار اوروین رونده شد و سپس در سال ۲۰۰۲ به عنوان دبیرکل حزب سوسیال دموکرات آلمان انتخاب شد که در کنار رهبر حزب و صدراعظم وقت گرهارد شرودر به فعالیت می پرداخت. شولتس بعد از استعفا از مقام دبیرکلی حزب در سال ۲۰۰۴، ناظم حزب خود در بوندستاگ شد و در سال ۲۰۰۷ در اولین دولت آنگلا مرکل عهده دار مقام وزیر کار و امور اجتماعی آلمان شد. در پی انتخابات فدرال آلمان در سال ۲۰۰۹ که حزب سوسیال دموکرات دولت ائتلافی به رهبری آنگلا مرکل و حزب اتحادیه را ترک کرد، شولتس به هامبورگ برگشت و رهبری حزب سوسیال دموکرات در شهر هامبورگ را به عهده گرفت و سپس به عنوان معاون رهبر حزب انتخاب شد. تحت رهبری او، حزب سوسیال دموکرات آلمان در انتخابات محلی هامبورگ به پیروزی خیره کننده ای رسید و شولتس به عنوان شهردار هامبورگ انتخاب شد که این مقام را تا سال ۲۰۱۸ حفظ کرد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (آلمان):
آلمان کشوری است در غرب اروپا که اسلام توسط اسیران جنگی عثمانی و همچنین مهاجران ترکیه و ایران به این کشور وارد شد. حدود چهل هزار نفر شیعه امامیه در این کشور زندگی می کنند. مرکز اسلامی هامبورگ و آکادمی علمی - اسلامی از مهم ترین مراکز تشیع در کشور آلمان هستند.
آلمان کشوری در غرب اروپا است که از شمال با دریای شمال، دانمارک و دریای بالتیک؛ از شرق با لهستان و جمهوری چک ؛ از جنوب با اتریش و سوییس و از غرب با فرانسه ، بلژیک ، لوکزامبورگ و هلند هم مرز است.
(برگرفته از ویکی شیعه)