حجت الاسلام ابوترابی فرد در نماز جمعه تهران:ناوگروه 86 دانش و ظرفیت استثنایی ایران را در برابر نگاه جامعه جهانی قرار داد
به نقل از خبرگزاری تسنیم1402/3/5کد خبر 14023184322
خطیب نمازجمعه تهران با اشاره به بازگشت غرورآفرین ناوگروه 86 و دریانوردی به دور کره زمین گفت: پیمایش 65 هزار کیلومتر و 4 بار عبور از خط استوا، دانش و تخصص و شجاعت و ظرفیت استثنایی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران را در برابر نگاه جامعه جهانی قرار داد..
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم ، حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد در خطبه های نماز جمعه تهران که در دانشگاه تهران اقامه شد با اشاره به فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر به عنوان فرماندار مصر، گفت: حضرت علی (ع) به مالک می فرمایند؛ ای مالک گاه باش در سرزمین مصر حاکمان مختلف حکومت کردند..
در همین کشور پیامبر الهی حضرت یوسف (ع) مدیریت اقتصادی و سیاسی و فرهنگی مصر را بر عهده داشت و در آن کشور تحولات بزرگ سیاسی اجتماعی و فرهنگی را رقم زده است..
وی افزود: حضرت علی (ع) به مالک می فرمایند؛ ای مالک در مصر فراعنه حکومت کردند که نماد ظلم بودند..
باید از آنها درس بیاموزی و در مسیر حق حرکت کنی..
مالک تو دیروز در خصوص حاکمان قضاوت و نقد می کردی و امروز مردم مصر همانگونه تو را مورد نقد قرار می دهند و رفتار تو را رصد می کنند..
ابوترابی فرد با اشاره به اینکه قضاوت مردم شاخص است تصریح کرد: آنچه که انسان را تهدید می کند هوای نفس است و نباید عقل را به هوای نفس سپرد..
اعمال صالح را باید تبیین کرد و خود را به عمل صالح و آلودگی گناه دور کرد..
قدرت راه را برای گناه هموار می کند حجت الاسلام ابوترابی فرد تصریح کرد: قدرت راه را برای گناه هموار می کند..
لذا همه ما باید مراقب خویش و نفس خود باشیم..
بخصوص آنها که قدرت سیاسی و اقتصاد دارند باید در سطح بالاتری مراقبه داشته باشند..
آنها به طور ویژه در فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر مورد خطاب قرار گرفته اند..
وی افزود: قدرت همانطور که سرمایه بزرگی است راه را برای دستیابی به ظرفیت های بالاتر هموار می کند و این در عین حال خطر جدی هم دارد..
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به اهمیت علم اظهار داشت: علم، این گوهر والا اگر در دستان آلوده به گناه قرار بگیرد راه را برای طغیان هموار می کند و مسیر حرکت انسان را منحرف خواهد کرد..
امام جمعه موقت تهران در بخش های دیگری از خطبه های این هفته نماز جمعه تهران اذعان داشت: در هفته ای که گذشت با رویدادهای مهمی مواجه بودیم که یکی از آنها در ارتش جمهوری اسلامی ایران به ویژه نیروی دریایی راهبردی و اقتدار آفرین ناوگروه 86 در ایفای ماموریت شایسته این ناوگروه برای حرکت اقتدار آفرین و پیمایش کره زمین بود..
ناوگروه 86 دانش و ظرفیت استثنایی ایران را در برابر نگاه جامعه جهانی قرار داد وی ادامه داد: در این حرکت اقتدار آفرین، ناوگروهی که نماد دانش و تخصص و فناوری دانشمندان و فرهیختگان ایرانی در ناوشکن دنا بود..
ابوترابی فرد تاکید کرد: قدرت دریایی مجموعه ای از قابلیت های وابسته به دریا است که بتواند کنترل آب ها و منابع حیاتی در دریا را در اختیار داشته باشد و از دسترسی دشمنان به آنها جلوگیری کند..
خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: حضور با اقتدار در اقیانوس های هند، آرام و اطلس و نیز عبور از تنگه مهم ماژلان واقعاً بی نظیر و استثنایی است..
برای این اقتدارآفرینان و نیز فرمانده محترم و هوشمند نیروی دریایی و دریانوردان ناوشکن دنا از خدای متعال عزت و اقتدار مسئلت داریم..
واژه شناسی این خبر (نماز جمعه تهران):
نماز جمعه تهران مهم ترین نماز جمعه در ایران محسوب می شود و به دلیل طرح مسایل سیاسی و اجتماعی در خطبه ها اهمیت دارد. معمولاً یکی از مسیولان سرشناس کشور، پیش از خطبه های امام جمعه، در جمع نمازگزاران سخنرانی می کند.
در عهد قاجار هنگامیکه فتحعلیشاه مسجد شاه را در تهران بنا کرد تصمیم گرفت میر سید مهدی خاتون آبادی امامت جماعت اصفهان را برای امام جمعه در مسجد شاه ، به تهران بیاورد وی دارای مقام علمی والایی بود و در سال ۱۱۸۳ شمسی پس از بازگشت از زیارت خانه خدا در سن ۶۳ سالگی درگذشت و از تمام ولایات ایران علماء و بزرگان برای تشییع به تهران آمدند میرزا ابوالقاسم امام جمعه فرزند ارشد میر محمد حسین « سلطان العلماء » هم به تهران آمد ( میرمحمد حسین برادر میر سید مهدی از جمله اهل علم و شخص اول اصفهان بود و تا هنگام مرگ در آن شهر زندگی می کرد) چون میرسید مهدی امام جمعه تهران دارای اولاد ذکور نبود، برحسب امر فتحعلیشاه ، میرزا ابوالقاسم در تهران توقف کرد و بعد از رحلت عمو به مقام امامت جمعه تهران رسید، میرزا ابوالقاسم که سال ها بعد با امیرکبیر نیز معاصر بوده است. پس از وی منصب امامت جمعه به فرزندش میرزا زین العابدین امام جمعه رسید که به عضویت لژ فراماسونی درآمد و بعد از او نیز فرزندش سید ابوالقاسم دوم امام جمعه شد که در جریان مشروطیت بر کنار شد و برای مدتی برادرش عهده دار سمت امامت جمعه بود. در عهد پهلوی دوم در سال ۱۳۲۴ فرزند سید ابوالقاسم، سید حسن امامی به فرمان محمدرضا شاه امام جمعه تهران شد. سلسلهٔ امام جمعه یا امامی توسط شاه و فرمان او به امامت جمعه انتخاب می شدند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)