نمایندگان مجلس کارهای بر زمین مانده را در اولویت قرار دهند
به نقل از خبرگزاری فارس1402/3/5کد خبر 14023186921
به گزارش خبرگزاری فارس از نایین، حجت الاسلام محمد مطهرخو امام جمعه شهرستان نایین ضمن تبریک سالروز عملیات غرور آفرین بیت المقدس و حماسه معجزه آسای فتح خرمشهر اظهار کرد: طبق فرموده امام خمینی (ره) فتح خرمشهر فتح خاک نیست و فتح ارزش های اسلامی است این یعنی نباید بر سر ارزش های دینی که با خون هزاران شهید به دست آمده کوتاه بیاییم و برای ارزش های کم رنگ شده نیز تلاش و مجاهدت کنیم که رمز آن وحدت، اتحاد، بصیرت، دشمن شناسی و انجام وظیفه در پرتو تبعیت محض از ولایت فقیه است..
وی با اشاره به اینکه حاجیان عزیز کم کم برای سفر پر معنویت حج آماده می شوند، گفت: هدف اصلی حضور در حج، ارتقاء امت اسلامی و نزدیک شدن دل های آحاد امت اسلامی در مقابل ظلم و استکبار و بت های انسانی و غیر انسانی است..
مطهرخو تصریح کرد: این فرصت مناسبی است برای حاجیان که از کشور ما به عنوان شیعه اعزام می شوند و با اعمال و رفتارشان اسلام ناب واقعی را نشان بدهند یعنی اسلام منهای تبعیض نژادی و تمایز طبقاتی و اسلام همراه با جهاد بر علیه کفر و نفاق و همراه با امر به معروف و نهی از منکر و در یک کلمه اسلام ناب محمدی را باید ترویج کنند..
خطیب نماز جمعه نایین بیان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی این مجلس را انقلابی خواندند و از عملکرد آن ابراز رضایت کردند و البته گفتند استثنائاتی هم در افراد وجود دارد ولی کلیت حرکت مجلس مثبت بوده است..
وی ادامه داد: ایجاد نقشه راه برای اولویت بندی در قانون گذاری، تلاش برای اصلاح ساختار بودجه، خلاقیت در ظرفیت سازی بسترهای نظارتی، کنش فعالانه در عرصه دیپلماسی و بسته تحول قوانین اقتصادی برای اصلاح نظام بانکی بخشی از کارنامه مجلس است..
مطهرخو با اشاره به قوانینی در حوزه هایی نظیر مالیات، مسکن، بیمه، شفافیت و کشاورزی گفت: قانون رتبه بندی معلمان، طرح اصلاح قانون انتخابات، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تصویب کلیات ارتقاء امنیت زنان، طرح نظام بخشی به فضای مجازی، تصویب دو فوریت لایحه عفاف و حجاب، تصویب قوانین مبارزه با فساد و رفع تبعیض، بهبود فضای کسب و کار و قانون جهش دانش بنیان از دیگر اقدامات نمایندگان این دوره از مجلس است..
امام جمعه نایین خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب توصیه هایی نیز به نمایندگان مجلس داشتند از جمله ساده زیستی و پرهیز از رفتار اشرافی گری و تواضع در برابر مردم و همچنین تأکید کردند که نمایندگان چند ماه قبل از انتخابات کارها را تعطیل نکنند و به کارهای نیمه تمام بپردازند..
وی خطاب به نامزدهای انتخابات و هواداران آنان گفت: توصیه من این است که نگاه تخریبی نداشته باشید چرا که تخریب نماینده تخریب جایگاه مجلس و تعدی به شعور مردمی است که به آن نماینده رأی داده اند و از نظر شرعی نیز جایز نیست..
مطهرخو ادامه داد: نمایندگان فارغ از این حواشی به کارها بپردازند و بدانند مردم هوشیار هستند و می بینند که چه کسی کار می کند و چه کسی شعار می دهد..
امام جمعه نایین تصریح کرد: نمایندگان عزیز در این فرصت باقی مانده برای رضای خدا کار کنند و توجهی به این مطلب نداشته باشند که کدام کار را که انجام دهند باعث می شود مردم ببینند و رأی آوری بیشتری دارد بلکه به این مطلب اهمیت دهند که کدام کار امروز روی زمین مانده است و در اولویت قرار دارد..
وی در پایان با اشاره به اینکه امروزه در عرصه تبلیغ دینی ضعیف هستیم و به مبلغ و امام جماعت نیاز داریم، بیان کرد: توصیه و تأکید بر این مطلب دارم که پسران و دختران عزیزی که علاقه و زمینه استعدادی دارند وارد حوزه علمیه و این عرصه بزرگ جهاد و تبلیغ دین شوند و بدانند که امروزه درب حوزه برای ورود به عرصه فعالیت های مختلف علمی و تخصصی باز شده است..
واژه شناسی این خبر (حوزه علمیه):
حوزه علمیه ، نهاد مذهبی-آموزشی شیعیان برای آموزش و تربیت طلاب علوم دینی است. این مراکز از دوره بعد از امامان شیعه و در طول زمان ایجاد و گسترش یافته است. قم ، بغداد ، نجف ، حله ، اصفهان از مهم ترین حوزه های علمیه شیعیان بوده است. حوزه های علمیه زیر نظر مراجع تقلید اداره می شود. علوم حوزوی در راستای فهم و استنباط آموزه های دینی از قرآن و حدیث طراحی شده است. فقه و اصول اصلی ترین دروس حوزوی است. هزینه های حوزه های از طریق خمس و موقوفات تامین می شود. برخی از کسانی که در حوزه درس می خوانند لباس روحانیت به تن می کنند. کلاس های دروس حوزه علمیه در مدارس، مساجد، مراقد مقدسه و در خانه های روحانیان تشکیل می شود. در سال های بعد از انقلاب اسلامی ایران مدیریت حوزه های ایران متمرکز شد، حوزه های خواهران در سراسر کشور تاسیس شد، مراکز تخصصی حوزوی شکل گرفت.
مراکز آموزشی علوم دینی در میان شیعیان حوزه علمیه نامیده می شود این مراکز دارای کارکردهای آموزشی و تربیتی است که از قرون اول اسلامی ایجاد شده است. در مکان هایی مانند مدرسه و مسجد دروس مربوط به اسلام تدریس می شود، به کسانی که در این مراکز درس می خوانند طلبه می گویند و برخی از طلاب بعد از طی مراحل تحصیلی لباس روحانیت بر تن می کنند. تربیت اخلاقی در کنار امور آموزشی، بخش مهمی از هویت طلبگی را تشکیل می دهد. فقه و اصول مهم ترین محور دروس حوزوی است. حوزه های علمیه زیر نظر مراجع تقلید اداره می شود. وجوهات شرعی و موقوفات از منابع مالی این مراکز است.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (حج):
نماز واجب • نمازهای یومیه • نماز مستحبی • نماز جمعه • نماز عید • نماز جماعت • نماز آیات • نماز میت • ارکان نماز • واجبات نماز
حَج عبادتی واجب و از فروع دین اسلام است. حج مجموعه ای از اعمال است که در ماه ذی الحجه ، در شهر مکه و اطراف آن انجام می شود. مراسم حج بزرگترین گردهمایی مسلمانان است که گروه هایی از تمام فرقه های اسلامی در آن شرکت می کنند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (انتخابات):
انتخابات یک فرایند تصمیم گیری رسمی است که طی آن مردم یا بخشی از مردم برای ادارهٔ امور عمومی خود شخص یا اشخاصی را برای مقامی رسمی به مدت معلوم با ریختن رأی به صندوق های انتخاباتی برمی گزینند. از سدهٔ ۱۷ میلادی به این سو، برگزاری انتخابات سازوکار معمول برای تحقق دموکراسی نیابتی بوده است. از انتخابات ممکن است برای اختصاص کرسی های موجود در قوهٔ مقننه استفاده شود. همچنین برخی کشورها سمت های موجود در قوای اجرایی و قضایی و دولت های محلی را نیز با انتخابات به نامزدهای برگزیده اختصاص می دهند. از فرایند انتخابات در بسیاری از سازمان های خصوصی و تجاری، از باشگاه ها گرفته تا انجمن های داوطلبانه و ابرشرکت ها استفاده می شود.
کاربرد انتخابات به عنوان ابزاری برای گزینش نمایندگان در دموکراسی های نیابتی امروزی با شیوه ای که در کهن الگوهای دموکراتیک مثل آتن باستان رواج داشت متفاوت است. در عهد باستان انتخابات ها بیشتر نهادهایی الیگارشی گروه سالارانه بودند و بسیاری از سمَت های سیاسی توسط قرعه اختصاص می یافتند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)