«اسدالله اسدی» آزاد شد و در راه بازگشت به وطن است
به نقل از خبرگزاری پانا1402/3/5کد خبر 14023189418
وزیر خارجه کشورمان خبر داد اسدالله اسدی، دیپلمات بی گناه کشورمان که بر خلاف حقوق بین الملل و به طور غیرقانونی که حدود پنج سال در آلمان و بلژیک بازداشت بود، هم اکنون در راه بازگشت به وطن است..
از تلاش های مثبت سلطنت عمان در این مسیر تشکر می کنم. اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی شاغل در وین از چهار سال پیش به اتهام برنامه ریزی جهت حمله به گردهمایی گروهک منافقین در آلمان بازداشت و به بلژیک منتقل شد..
وزارت خارجه عمان امروز (جمعه) با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که عمان موفق به میانجیگری بین بلژیک و ایران برای حل مسئله شهروندان زندانی شد؛ افرادی که از سوی تهران و بروکسل آزاد شدند، امروز به مسقط منتقل خواهند شد..
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در این رابطه اظهار داشت: اسدالله اسدی در تاریخ 9 تیر 1397 با طراحی رژیم صهیونیستی و عاملیت برخی سرویس های امنیتی اروپایی، در آلمان به گروگان گرفته شده بود..
وی افزود: سناریوی صهیونیستی - آمریکایی «دروغ بزرگ» با هدف بحران سازی در روابط ایران و اروپا روی پرده رفت و این توطئه درست پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق برجام صورت گرفت..
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: در این زمینه برخی دولت های اروپایی تحت تأثیر القائات رژیم صهیونیستی و گروهک تروریستی نفاق قرار داشتند و آنها با نقض تعهدات بین المللی پس از «بازداشت خودسرانه» دیپلمات ایرانی، او را در دادگاهی نمایشی و کاملا سیاسی و مدیریت شده به 20 سال زندان محکوم کردند..
کنعانی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از بدو امر با اتخاذ مواضع منطقی و در دفاع از حقوق ایرانیان، ضمن اعلام اعتراض و محکومیت نقض مصونیت دیپلماتیک دیپلمات ایرانی، تمام تلاش خود را برای آزادی این شهروند و دیپلمات ایرانی بکار بست و نهایتا در پی نشست های متناوب و مشترک امنیتی و رایزنی وزرای خارجه ایران و بلژیک طی توافقی دوجانبه با دولت بلژیک، آزادی این دیپلمات به گروگان گرفته شده محقق شد.. (تصویر شماره 1)(تصویر شماره 2)
واژه شناسی این خبر (اسدالله اسدی):
اسدالله اسدی (زادهٔ ۱۳۵۰ شمسی) دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین ، اتریش است. وی در ۱ ژوییه ۲۰۱۸ در حالیکه در اتوبانی در ایالت بایرن آلمان در حال بازگشت به محل سکونتش در اتریش بود، به اتهام دست داشتن در عملیات بمب گذاری علیه گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در پاریس بازداشت شد.
اسدی در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۰ به اتهام طرح عملیات تروریستی در اروپا، در دادگاه تروریستی انتورپ بلژیک به همراه سه متهم دیگر ( مهرداد عارفانی ، امیر سعدونی و نسیمه نعامی) محاکمه شد.
روز پنج شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ دادگاه کیفری آنتورپ، با رد مصونیت دیپلماتیک اسدالله اسدی، وی را به بیست سال زندان محکوم کرد.
در روز ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ بیست سال زندان اسدالله اسدی تأیید شد و وی قصد فرجام خواهی ندارد و دوران محکومیتش را خواهد گذراند. دولت بلژیک تضمین کرده، وی با هیچ زندانی غربی در ایران مبادله نخواهد شد.
دادگاه تجدیدنظر در شهر آنتورپ بلژیک در ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ حکم نهایی همدستان اسدالله اسدی را تأیید و اعلام کرد: امیر سعدونی و نسیمه نعامی به ۱۸ سال زندان و سلب تابعیت بلژیک و مهرداد عارفانی به ۱۷ سال زندان و سلب تابعیت بلژیک محکوم شدند. پیش از این اسدالله اسدی درخواست استیناف و تجدید نظر را رد کرده بود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (حسین امیرعبداللهیان):
حسین امیرعبداللهیان (زادهٔ ۱۳۴۳) دیپلمات ایرانی و وزیر امور خارجهٔ جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم است. همچنین وی دبیرکل دبیرخانهٔ دایمی کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضهٔ فلسطین و مدیر مسیول فصلنامهٔ گفتمان راهبردی فلسطین است.
امیرعبداللهیان دستیار ویژه رییس مجلس شورای اسلامی و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ بوده است.
وی در دورهٔ وزارت علی اکبر صالحی به عنوان معاون وزیر خارجه منصوب گشت که در سه سال اول وزارت محمدجواد ظریف هم در این سمت ابقا شد. وی مشاور سیاسی ظریف و استاد دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه نیز بوده است. برکناری او از سمت معاونت عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه و انتصابش به عنوان سفیر ایران در عمان ، توسط محمدجواد ظریف با انتقاداتی از سمت جریان اصولگرا همراه بود که وی حاضر به پذیرش این سمت نشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (ناصر کنعانی):
ناصر کنعانی (زادهٔ ۱۳۴۹ گیلان ، لنگرود ) دیپلمات ایرانی است.
معاون مطبوعاتی وزیر خارجه ۱۴۰۱
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)