پژوهشگران راهکاری ساده برای درمان آرتروز پیشنهاد دادند
به نقل از خبرگزاری برنا1402/3/5کد خبر 1402319407
ورزش منظم با تقویت غضروف ها و ماهیچه ها سبب بهبود بیماری آرتروز می شود، این حاصل تحقیقات پژوهشگران دانشگاه تگزاس است که اخیرا منتشر کردند..
خبرگزاری برنا- گروه علمی و فناوری؛ آرتروز، اختلالی است که در پی تحلیل رفتن غضروف ظاهر می شود و با علائمی از قبیل درد، ورم و سفتی مفاصل همراه خواهد بود..
ساییدگی غضروف در فرد مبتلا به آرتروز، دامنه حرکتی وی را محدود می کند..
ورزش و فعالیت بدنی یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از اثرات آرتروز است..
آرتروز اغلب در دست ها، زانوها، باسن و ستون فقرات دیده می شود و ممکن است مفاصل دیگر را نیز تحت تاثیر قرار دهد..
پژوهشگران دانشگاه تگزاس می گویند: درد ناشی از آرتروز با استراحت بهبود می یابد، با این حال ورزش همچنان راهی مقرون به صرفه برای درمان آن است..
مطالعات نشان داد که ورزش می تواند غضروف ها و ماهیچه ها را تقویت کند و عملکرد مفاصل و توده استخوانی را بهبود بخشد..
بیمارانی که ورزش می کنند، توانایی بالاتری در حفظ تعادل خود دارند..
در این تحقیق آمده :فشار مکرر به مفصل، احتمال آرتروز را افزایش می دهد..
چاقی، یکی دیگر از عوامل خطر است، زیرا به مفاصل کمر، زانو و باسن فشار می آورد..
محققان اضافه کرده اند، افرادی که سابقه ابتلا به آرتریت التهابی مانند نقرس، آرتریت روماتوئید یا آرتریت پسوریاتیک دارند نیز بیشتر مستعد ابتلا به آرتروز هستند..
دانشمندان تصریح کردند: ورزش منظم و حفظ وزن مناسب، راه موثری برای پیشگیری یا کنترل علائم آرتروز است..
به بزرگسالان توصیه می شود که 150 دقیقه در هفته ورزش هوازی در سطح متوسط داشته باشند..
انتخاب نوع ورزش مناسب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است..
به گزارش سیناپرس، فعالیت های پر فشار مانند پریدن، دویدن در مسافت طولانی، بالا رفتن از پله یا بلند کردن وزنه های سنگین، می توانند باعث ایجاد درد بیشتر شوند..
ورزش هایی مانند شنا، دوچرخه سواری، یوگا و پیاده روی در زمین های هموار برای بیماران مبتلا به استئوآرتریت متوسط تا شدید موثرتر هستند..
انجام حرکات کششی قبل و بعد از تمرین نیز به شل شدن ماهیچه ها و روان کردن مفاصل کمک می کند..
واژه شناسی این خبر (آرتروز):
آرتروز (به فرانسوی : Arthrose ) یا اُستیوآرتریت (به انگلیسی : Osteoarthritis ) بیماری بسیار شایعی است که در تمام مناطق جغرافیایی دیده می شود. به این بیماری، ساییدگی مفصل، ورم مفاصل و استخوان ها و آماس مفصلی استخوانی هم گفته می شود.
آرتروز یک بیماری تخریبی پیش رونده در غضروف مفاصل است، ولی علی رغم نام گذاری آن، یک بیماری التهابی نیست (بر خلاف روماتیسم مفصلی ) چون التهاب در این بیماری یک عارضه ثانویه می باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (مفصل):
مَفصَل یا بَندگاه ، محل و همچنین وسیله اتصال استخوان با یک یا چند استخوان است. مفصل مجموعه ای از عناصر تشریحی است که دو یا چند استخوان مجاور را باهم متصل می سازد و برای حرکت و پشتیبانی استخوان ها ساخته شده است. گاه به این مجموعه عناصر، دستگاه مفصلی (به انگلیسی : Articular system ) هم گفته می شود. مفاصل بر اساس عملکرد و ساختار تقسیم بندی می شوند.
تمام حرکاتی که توسط انسان صورت می گیرد بدون وجود بندگاه ها انجام پذیر نیست. مفصل قسمت مهمی از بدن است و اصول بسیار دقیقی در ساختار مفصل به کار رفته است تا توانایی حرکت برای انسان بوجود بیاید. توانایی یک دونده استقامت به هنگام دویدن های طولانی، توانایی یک بازیکن هندبال به هنگام پاس و شوت یا توانایی یک وزنه بردار به هنگام بالا بردن وزنه سنگین، و نیز انجام تمام حرکات ورزشی به دلیل ارتباط محکم بین استخوان ها و وضعیت عالی قرار گرفتن ساختار مفصلی و خصوصیات آن ها می باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)