احتمال وقوع صاعقه در ارتفاعات پایتخت / مدیریت بحران آماده باش است
به نقل از خبرگزاری مهر1402/3/5کد خبر 14023196929
تهران- مدیرکل مدیریت بحران استان تهران نسبت به احتمال وقوع صاعقه و وزش باد شدید در ارتفاعات استان به خصوص فیروزکوه هشدار داد و گفت: مدیریت بحران در آماده باش کامل قرار دارد..
یزدی مهر با بیان اینکه مدیریت بحران در آماده باش کامل قرار دارد، گفت: با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی احتمال آب گرفتگی معابر، امکان جاری شدن رواناب و طغیان رودخانه ها وجود دارد لذا، توصیه اکید مدیریت بحران این است که شهروندان از اتراق کنار رودخانه ها و مسیل ها خودداری کنند..
وی عنوان کرد: به مردم توصیه می شود از قرار گرفتن در زیر تابلوهای تبلیغاتی و پارک خودرو کنار درختان و ساختمان های نیمه کاره خودداری کنند..
...
واژه شناسی این خبر (صاعقه):
آذَرَخَش ، صاعقه یا رعد و برق رخدادی طبیعی است که بر اثر تخلیه بارهای الکتریکی موجود در ابر رخ می دهد. بارهای الکتریکی در ابر تحت فرایندی به نام باردارسازی غیرالقایی در ذرات بارشی ابر نظیر بلور یخ و گویچه برف ایجاد شده و پس از جدایی بارها و تشکیل شدن مناطق با بارهای مثبت و منفی قابل ملاحظه، اختلاف پتانسیل بارهای مثبت و منفی افزایش یافته و با رسیدن به یک مقدار آستانه آذرخش های درون ابری رخ می دهند.
گرمای حاصل از تخیله الکتریکی آذرخش می تواند تا پنج برابر دمای سطح خورشید نیز بالا برود و در نتیجه موج صوتی حاصل از گرمای ناگهانی مولکول های هوا به سرعت شکل گرفته و صدای مهیبی را به وجود می آورد که تندر نامیده می شود. اگر اختلاف پتانسیل بین بارهای منفی موجود در ابر با بارهای مثبتی که روی سطح زمین القا شده اند از مرتبه چند میلیون ولت باشد، آذرخش های ابر به زمین نیز می توانند رخ دهند. به این نوع آذرخش که باعث تخلیه بارهای منفی ابر به زمین می شود آذرخش های ابر به زمین منفی می گویند. شکل گیری آذرخش ابر به زمین معمولا از ابر نشیت می گییرد و با نزدیک شدن به سطح زمین به شاخه صعودی شکل گرفته از زمین رسیده و آذرخش راه را شکل می دهد. البته گاهی در موارد نادر ممکن است شروع شکل گیری آذرخش ابر به زمین از زمین باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)