طوفان همراه با گردوغبار شدید شهر قم را درنوردید
به نقل از خبرگزاری مهر1402/3/5کد خبر 1402319719
قم- تند باد شدید با سرعتی بالغ بر 80 کیلومتر بر ساعت همراه با خیزش گردوغبار عصر روز جمعه آسمان قم را فرا گرفت..
کاهش کیفیت هوا، کاهش دید افقی، شکستن درختان فرسوده و سقوط برخی اشیا از ارتفاع از جمله تبعات تندبادهای شدید امروز در قم بوده است..
برق مناطقی از قم نیز بر اثر آسیب به زیرساخت های انتقال برق قطع شد..
در محورهای مواصلاتی استان قم نیز به دلیل شدت وزش باد و گردو غبار رانندگان با کاهش دید مستقیم مواجه شدند و برخی از آنان برای عدم بروز حادثه در کنار جاده توقف کردند..
هواشناسی اعلام کرده، روز شنبه آسمان قم قسمتی ابری و در بعدازظهر افزایش موقت ابر و بارش پراکنده رخ خواهد داد..
روزهای یک شنبه و دوشنبه هفته آینده نیز آسمان صاف تا قسمتی ابری و در برخی ساعات وزش باد رخ خواهد داد..
واژه شناسی این خبر (قم):
قُم از شهرهای مذهبی ایران و از پایگاه های تشیع است. به گفته برخی از ایران شناسان قم از کهن ترین سکونت گاه ها در فلات ایران بوده و قدمت آن به قبل از اسلام می رسد. پیشینه تشیع در قم به هجرت خاندان اشعریون از کوفه به این شهر در قرن نخست قمری برمی گردد. دفن حضرت معصومه(س) در قم و به دنبال آن، مهاجرت امامزادگان و سادات، این شهر را به پایگاه تشیع تبدیل کرد. بنابر حدیثی از پیامبر اسلام(ص) علت نامگذاری این شهر به قم آن است که اهل آن قایم آل محمد(عج) را در قیام یاری می کنند. در منابع روایی از این شهر با اوصافی چون حرم اهل بیت و قطعه ای از بیت المقدس نیز نام برده شده است. در برخی منابع روایی احادیثی در فضیلت قم و منزلت اهل آن آمده است؛ از جمله اینکه قم و اهالی آن در زمانی که غیبت امام زمان(عج) به ظهور منتهی می شود بر دیگر خلایق حجت هستند.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (گرد و غبار):
گرد و غبار یا ریزگرد (به انگلیسی : Dust ) توده ای از ذرات جامد ریز غبار و گاه دود و … است که در جو پخش شده و دید افقی را میان ۱ و ۲ کیلومتر محدود می کند و برای بیماران تنفسی بسیار زیان آور است. ریزگرد همچنین گاه باعث بروز پدیدهٔ ماه آبی می شود.
در مریخ ریزگرد رویدادی تقریباً همیشگی است که گاه تا ارتفاع ۳۰ کیلومتری (بیش از ۵ برابر ارتفاع کوه دماوند از سطح دریا) بالا می رود و در فصل تابستان شدت گرفته و طوفان های دیدی را ایجاد می کند. یکی از دلایل بسیاری از انقراض های بزرگ تاریخ - از جمله انقراض دایناسورها - پدیدهٔ ریزگرد است، زیرا این پدیده در موارد بحرانی با جلوگیری از تابش نور خورشید به زمین موجب زمستان جهانی می شود. نمونه ای از چنین رویدادی در تاریخ بشر در سال ۱۸۱۶ میلادی و به دنبال فوران کوه تامبورا روی داد که سال بی تابستان نام گرفت.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)