اسدالله اسدی وارد تهران شد
به نقل از خبرگزاری مهر1402/3/5کد خبر 1402319736
اسدالله اسدی دیپلمات زندانی کشورمان در بلژیک بعد از پنج سال اسارت وارد کشور شد..
این دیپلمات کشورمان با تحمل بیش از 58 ماه حبس در بلژیک آن هم با اتهام واهی تلاش برای بمب گذاری در نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس عصر امروز به ایران بازگشت..
وزرات امور خارجه و قوه قضائیه کشورمان در طول این مدت ضمن رایزنی با مقامات بلژیکی، بازداشت و زندانی شدن آقای اسدی دبیر سوم سفارت کشورمان در اتریش را نقض مصونیت دیپلماتیک و محاکمه وی را که به صدور حکم 20 سال زندان برای این دیپلمات کشورمان انجامید، بدعتی غیرقابل قبول خواندند..
سال گذشته و باوجود کارشکنی های متعدد منافقین، اما مذاکرات پی در پی مقامات قضائی ایران و بلژیک، قانون معاهده انتقال محکومان بین دو کشور منعقد شد تا راه بازگشت دیپلمات کشورمان به ایران هموار شود..
کاظم غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان که برای استقبال از آقای اسدی به فرودگاه رفته بود گفت: بعد از تلاش های گسترده شاهد حضور آقای اسدی هستیم و بابت آزادی ایشان خوشحالیم..
دبیر ستاد حقوق بشر ایران تاکید کرد: در قضیه آقای اسدی حقوق بین الملل بسیار نقض شد؛ وی دیپلمات کشورمان در سفارت ایران در اتریش بودند و طبق اصول بین الملل و کنوانسیون 1961 ناظر بر روابط دیپلماتیک نمی توان دیپلمات ها را بازداشت کرد به ویژه اگر در یک کشور ثالث باشند یا در حال بازگشت به محل ماموریت خود باشند و آقای اسدی هم دقیقاً همین وضعیت را داشتند..
غریب آبادی خاطرنشان کرد: این مسئله یعنی هم حکم بازداشت دولت بلژیک و هم دستگیری وی در آلمان و هم حکم لغو مصونیت دیپلماتیک ایشان توسط دولت اتریش خلاف ضوابط و اصول حقوق بین الملل است..
واژه شناسی این خبر (قوه قضاییه):
نظام دادگستری سیستم دادگاه ها است که اختلافات حقوقی را قضاوت می کند و در پرونده های حقوقی، قانون را تفسیر، دفاع و اعمال می کند.
قوهٔ قضاییه یا دادگستری که به نام های عدلیه یا عدالتخانه نیز خوانده می شده، نام سیستم یا نهاد ی است که بخش های مختلفی از جمله دادگاه ها و قضات را دارا می باشد و به وظایفی از قبیل رسیدگی به شکایت ها (دعاوی) می پردازد. این سیستم شامل آیین دادرسی کیفری و آیین دادرسی مدنی نیز است.
تفکیک قوا ، همیشه وجود نداشته و به صورت امروزی مطرح نبوده و لزوم آن فرض نمی شده، بلکه ایده ای مدرن است که بازدیسی (رِفرم) امروزی اش معمولاً به مونتسکیو منتسب می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (کاظم غریب آبادی):
کاظم غریب آبادی ( ۱۳۵۳ ) دیپلمات ایرانی و معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر است. وی نماینده دایم ایران در دفتر سازمان ملل متحد در وین و نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی بود و پیش از این به عنوان سفیر ایران در هلند و نماینده دایم نزد سازمان منع سلاح های شیمیایی و سازمان های حقوقی بین المللی مستقر در لاهه فعالیت می کرد. او از سال ۱۳۹۳ تا تیر ماه ۱۳۹۷ نیز به عنوان معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر و دبیر کمیته برجام شورای عالی امنیت ملی خدمت کرده است. از او به عنوان داماد محمدباقر ذوالقدر از فرماندهان سابق سپاه و دبیر کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام یاد می شود. [ نیازمند منبع ]
غریب آبادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته «دیپلماسی و سازمان های بین المللی» و دکتری حقوق عمومی از دانشگاه علامه طباطبایی است در زمان علی لاریجانی عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران و رییس هییت ایرانی در شانزدهمین کنفرانس سالانه سازمان منع سلاح های شیمیایی بوده است. وی همچنین استاد دانشگاه علوم قضایی نیز می باشد. توهین وی به یکی از ایرانیان معترض به جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۰، مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (ستاد حقوق بشر ایران):
ستاد حقوق بشر یکی از زیرمجموعه های شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است که ساختار اداری آن، ذیل قوه قضائیه ایران تعریف شده است. این ستاد در سال ۱۳۸۴ شروع به کار کرد.
این ستاد انتصاب گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران توسط سازمان ملل متحد را رد و محکوم کرده و به شدت مخالف موضع کشورهای غربی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران است. همچنین معتقد است «چهره واقعی» حقوق بشر باید از طریق اسلام پیگیری شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)