حمله به منزل سفیر اردن در سودان
به نقل از خبرگزاری تسنیم1402/3/5کد خبر 1402320126
وزارت خارجه اردن اعلام کرد که منزل سفیر این کشور در سودان مورد حمله قرار گرفته است..
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، وزارت خارجه اردن امروز جمعه از حمله به منزل سفیر این کشور در خارطوم خبر داد..
بر اساس این گزارش، منزل سفیر اردن در این حمله هدف تخریب نیز قرار گرفته است..
از زمان آغاز درگیری میان نظامیان سودانی(ارتش و واکنش سریع) در بیست و ششم فروردین تاکنون، چند دفتر نمایندگی دیپلمات خارجی هدف حمله قرار گرفته است..
پیش تر در تاریخ سی و یکم اردیبهشت ماه نیز به سفارت کشور قطر در خارطوم، پایتخت سودان حمله مسلحانه شد..
کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس حمله افراد مسلح ناشناس به سفارت قطر در خارطوم را به شدت محکوم کردند..
وزارت خارجه سودان در همین راستا بیانیه ای صادر و به حمله نیروهای پیشتیابی(واکنش) سریع به سفارت قطر در خارطوم واکنش نشان داد و اعلام کرد که حمله نیروهای پشتیبانی سریع به سفارت قطر و تخریب اسباب و اثاثیه آن، سرقت برخی دستگاه ها و سیستم های رایانه ای و خودروهای آن بدون توجه به عرف و قوانین بین المللی در خصوص حمایت از دیپلمات ها و ساختمان های دیپلماتیک را بشدت محکوم می کند..
وزارت خارجه کویت با محکوم کردن این حمله،بار دیگر از مقامات و طرفین درگیر در سودان خواست تا اقدامات سریعی را برای حفاظت کامل از مقرهای دیپلماتیک، امنیت کارکنان این اماکن و مجازات عاملان این حملات اتخاذ کنن. وزارت دفاع سودان نظامیان بازنشسته را به جنگ فرا خواند وزارت دفاع سودان امروز جمعه اعلام کرد، از سربازان بازنشسته و کسانی که توانایی حمل سلاح را دارند می خواهیم برای مسلح کردن خود به نزدیکترین پایگاه نظامی مراجعه کنند..
واژه شناسی این خبر (قاره آفریقا):
آفریقا یا اِفریقا دومین قارهٔ پهناور جهان (پس از آسیا ، و دومین؛ در متد قارهٔ آمریکای شمالی / قارهٔ آمریکای جنوبی ، پس از آسیا)، است که با مساحتی حدود ۳۰٬۲۲۱٬۵۳۲ کیلومتر مربع ۲۰٫۳٪ از مجموع خشکی های زمین را در بر می گیرد. طول این قاره حدود ۸۰۰۰ کیلومتر از شمال به جنوب و عرض آن در حدود ۷۴۰۰ کیلومتر از شرق به غرب است. آفریقا با بیش از ۱٬۳۳۰٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر جمعیت، دارای ۵۴ کشور بوده که حدود یک هفتم از جمعیت کنونی جهان را در خود جای داده است.
این قاره از شمال به دریای مدیترانه ، از شمال شرق به کانال سویز و دریای سرخ ، از شرق به خلیج عدن، از جنوب شرق به اقیانوس هند ، و از غرب به اقیانوس اطلس محدود می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (کشور اردن):
اُردن ، با نام رسمی اُردُن هاشمی ، از کشورهای عربی جنوب غربی آسیا است. این کشور همیشه جزیی از منطقه شام بود و پس از جنگ جهانی اول و سقوط امپراتوری عثمانی مستقل شد. پیشینه تشیع در اردن به قرن چهارم قمری باز می گردد. در قرن پنجم تسلط فاطمیان مصر بر این کشور بر نفوذ تشیع در آن افزود، اما تسلط سلجوقیان ، ایوبیان و تصرف برخی شهرهای فلسطین به دست صلیبیان، سبب مهاجرت شیعیان اردن به لبنان گردید. جنگ موته در جنوب این کشور رخ داده است، آرامگاه جعفر طیار ، مزار و محل شهادت شهدای موته و غار اصحاب کهف از جمله زیارتگاه های شیعیان در این کشور است.
شیعیان اردن متشکل از چچن ها، مهاجران عراق و لبنان است. تعدادی دروزی نیز در این کشور زندگی می کنند. حدود ۲٪ از جمعیت این کشور را شیعیان تشکیل می دهند. شیعیان اردن تحت قوانین دولت این کشور مسجد و حسینیه ای ندارد، آنان مراسم عزاداری محرم را در مزار شهدای موته برگزار می کردند، اما دولت اردن به دلیل هراس از نفوذ و گسترش تشیع در این کشور، مانع از برگزاری این مراسم شد. عبدالله دوم، پادشاه این کشور نیز نخستین کسی بود که مسیله خطر هلال شیعی را مطرح کرد. افرادی نیز با اتهام ترویج مذهب شیعه در این کشور بازداشت شده اند.
(برگرفته از ویکی شیعه)