کرملین طی این بیانیه اعلام کرد که پوتین به دا سیلوا گفت که آماده مذاکره با اوکراین است.
به نقل از خبرگزاری ایلنا1402/3/5کد خبر 1402320187
روسای جمهور روسیه و برزیل تلفنی گفت وگو کردند..
بنا به بیانیه کرملین، «لولا دا سیلوا»، رئیس جمهوری برزیل طی تماسی تلفنی با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود گفت وگو کرد..
کرملین طی این بیانیه اعلام کرد که پوتین به دا سیلوا گفت که آماده مذاکره با اوکراین است..
دا سیلوا نیز طی پیامی توئیتری گفت که تنش های اوکراین از محورهای اصلی این گفت وگو بود..
واژه شناسی این خبر (برزیل):
برزیل بزرگ ترین کشور آمریکای جنوبی که پایتخت آن شهر برازیلیا است. اسلام از طریق مهاجرت از آفریقا و برخی از سرزمین های تحت سلطه عثمانی ، وارد این کشور شده و جمعیت آنان امروزه به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر می رسد که اکثر آنها عرب و از کشورهای سوریه ، لبنان و عده کمی نیز از مصر ، مراکش و دیگر ملیت هاهستند. شیعیان نیز در این کشور حضور فعالی دارند و انجمن خیریه اسلامی برزیل، انجمن خیریه شهر فوز دو ایگوتسو در ایالت پارانا و انجمن خیریه پارانا از مهم ترین انجمن های شیعی فعال در برزیل می باشند.
برزیل با جمعیت ۲۱۲٬۷۳۲٬۰۰۰ نفر و وسعت ۸.۵۱۴.۸۷۷ کیلومتر مربع بزرگترین کشور امریکای جنوبی است که پایتخت آن شهر برازیلیا است. این منطقه از امریکای لاتین توسط پرتغالی ها در سال ۱۵۰۰ گشوده شد و مستعمره آنان بود. به همین دلیل زبان رسمی این کشور پرتغالی و در حال حاضر حکومت آن جمهوری فدرال است.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (رئیس جمهور):
رئیس جُمهور یا پرزیدِنت (به انگلیسی : President ) بالاترین مقام سیاسی در کشورهای دارای حکومت جمهوری است. او با رأی مردم از میان نامزدهای ریاست جمهوری برای مدت معینی برگزیده می شود.
رئیس جمهور در اکثر کشورها جایگاهی است که دارای اختیارات بالای نظارتی و هدایتی است. قدرت معمولاً میان رئیس جمهور و نخست وزیر یا صدراعظم تقسیم می شود، هرچند در برخی کشورهای دارای نظام ریاست جمهوری مانند افغانستان یا ایالات متحدهٔ آمریکا ، پست های قابل توجهی مانند نخست وزیری یا صدراعظمی وجود ندارد و رئیس جمهور که با رأی مستقیم مردم انتخاب می شود، دارای اختیاراتی دوچندان است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (روسیه):
روسیه (به روسی: Россия)، با نام رسمی فدراسیون روسیه (Российская Федерация)، پهناورترین کشور جهان. اسلام در قرن هفتم میلادی با اسکان عرب ها در دربند به این منطقه راه یافت. پیشینه تشیع در روسیه به قرارداد ترکمنچای برمی گردد که بر اساس این قرارداد، مناطق شیعه نشینی از ایران مانند دربند و داغستان به روسیه پیوست. شیعیان ۳٪ مسلمانان و بیش از ۱٪ جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. جمعیت شیعیان روسیه را از ۱۶۵ هزار تا دو میلیون و ۲۱۲ هزار تن گزارش کرده اند. بخش قابل توجهی از شیعیان این کشور را مهاجران آذری تشکیل می دهند. دربند از شهرهای شیعه نشین این کشور، حدود پنجاه هزار شیعه دارد و مسجد جامع این شهر از قدیمی ترین مساجد جهان اسلام است.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)