اتحادیه اروپا در بیانیه ای درگیری ها در کوزوو را محکوم کرد
به نقل از خبرگزاری موج1402/3/5کد خبر 1402320335
اتحادیه اروپا در بیانیه ای اعلام کرد: ما شدیداً درگیری میان تظاهرکنندگان و پلیس در شمال کوزوو را محکوم می کنیم..
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از شبکه الجزیره، اتحادیه اروپا نسبت به تشدید تنش ها در کوزوو ابراز نگرانی کرد..
در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است که بروکسل حملات به گشت های مأموریت غیرنظامی اتحادیه اروپا در کوزوو را باعث تاسف می داند. پیش از این نیز «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که آمریکا اقدامات دولت کوزوو برای ورود اجباری به ساختمان های شهرداری در شمال کوزوو را محکوم می کند. در پی تشدید تنش ها در کوزوو، «الکساندر ووچیچ» رئیس جمهور صربستان دستور آماده باش ارتش را امضا کرد..
«میلوش ووچویچ» وزیر دفاع صربستان امروز جمعه تأیید کرد که وضعیت در کوزوو و متوهیا بحرانی است..
این مقام دولت صربستان یادآور شد که پس از دستور رئیس جمهور، نیروهای مسلح صربستان اقدامات خود را آغاز کرده اند..
ووچویچ تاکید کرد که اقداماتی «آلبین کورتی» نخست وزیر کوزوو انجام می دهد، صربستان را به سوی خطوط قرمز سوق داده وباعث فروپاشی کامل گفتگوها میان دو طرف و تشدید تنش می شود. وزیر دفاع صربستان تأیید کرد که ارتش این کشور فوراً به سمت مرز اداری آن با کوزو حرکت کرده است..
واژه شناسی این خبر (اتحادیه اروپا):
اتحادیه اروپا یا اتحادیه اروپایی (به فرانسوی : Union européenne ) یک اتحادیه اقتصادی-سیاسی است که از ۲۷ کشور اروپایی تشکیل شده است. منشا اتحادیه اروپا به جامعه اقتصادی اروپا که در سال ۱۹۵۷ با توافقنامه رم میان ۶ کشور اروپایی شکل گرفت و صرفا یک اتحادیه اقتصادی بود بازمی گردد. از آن تاریخ با اضافه شدن اعضای نو، اتحادیه اروپا بزرگ تر شد.
در سال ۱۹۹۳، توافق ماستریخت چارچوب قانونی کنونی اتحادیه را پایه گذاری کرد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (کوزوو):
کوزوو یا کوسوو با نام رسمی جمهوری کوزوو کشوری در مرکز شبه جزیره بالکان در اروپای جنوب شرقی است. کوزوو در سال ۲۰۰۸ از صربستان اعلان استقلال کرد اما صربستان این استقلال را به رسمیت نشناخته و آن را بخشی از خاک خود می داند. ۱۱۰ کشور دنیا تا ۲۷ فوریهٔ ۲۰۱۷ کوزوو را به رسمیت شناخته اند و این کشور به عضویت نهادهای بین المللی همچون بانک جهانی و صندوق بین المللی پول درآمده است. اما روسیه و چین دو عضو دایم شورای امنیت استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته اند و این کشور به عضویت سازمان ملل درنیامده است.
کوزوو پس از اعلام استقلال یک جانبه، نام خود را از اقلیم کوزوو به جمهوری کوزوو تغییر داد. این کشور با مساحت ۱۰٬۸۸۷ کیلومتر مربع، ۱۶۹اُمین کشور جهان از نظر مساحت است. همچنین با جمعیتی در حدود ۱٬۹۳۵٬۲۵۹ نفر (برآورد ۲۰۲۱) ۱۵۲اُمین کشور جهان از نظر جمعیت است. جمهوری کوزوو از غرب با آلبانی و مونته نگرو ، از شمال و شرق با صربستان و از جنوب با مقدونیه شمالی همسایه است. بزرگ ترین شهر و پایتخت این جمهوری، پریشتینا است. از شهرهای مهم آن می توان به پریزرن ، فرِزای ، میترویتسا ، جاکوویسا و پچ اشاره کرد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)