ناحیه نوآوری هوشمند، زیرساختی برای اجرای مفهوم پلیس هوشمند
به نقل از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری1402/3/5کد خبر 14023206215
(تصویر شماره 1) سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ناحیه نوآوری هوشمند، زیرساختی برای اجرای مفهوم پلیس هوشمند است.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، امید رضائی فر با اشاره به حضور شرکت هایی از ۲۰ پارک علم و فناوری سراسر کشور در رویداد پلیس هوشمند گفت: ضروری است تا این فضا به سامانه نان (نظام ایده ها و نیازها) هم متصل شود و با درج موارد مربوط به نیازهای مطرح شده در این رویداد در سامانه نان، علاوه بر ثبت یک رکورد خوب، این اطلاعات برای فناوران و دانشگاهیان نیز قابل مطالعه باشد.
رضائی فر با تاکید بر ظرفیت های موجود در پارک های علم و فناوری و وجود ۱۲ هزار شرکت فناور و دانش بنیان از افتتاح ناحیه نوآوری دانشگاه تهران صحبت کرد و گفت: ما اعلام می کنیم که آمادگی افتتاح ناحیه نواوری در دانشگاه تهران را داریم؛ ضروری است تا برای رسیدن به مفهوم پلیس هوشمند، ابتدا یک پروژه مشترک تحت عنوان شهر هوشمند ایجاد شود.
وی در ادامه با بیان اینکه ناحیه نوآوری امکان استفاده از یک محیط کاملا هوشمند را برای جامعه فراهم می کند، گفت: این طرح می تواند به عنوان یک طرح ملی و مشترک ارائه کرد، چراکه ناحیه نوآوری دانشگاه تهران می تواند زمینه ساز پروژه های بزرگ دانش بنیان باشد.
رضایی فر خاطرنشان کرد: برای تحقق برنامه پلیس هوشمند نیاز به زیرساخت و شهر هوشمند است که این موضوع امروزه توسط فراجا با ایجاد بازار برای حمایت از فناوران به خوبی بیان شده است.
واژه شناسی این خبر (شهر هوشمند):
شهر هوشمند (به انگلیسی : Smart city ) یک منطقه شهری است که از انواع مختلف سنسورها و روش های الکترونیکی برای جمع آوری اطلاعات استفاده می کند. این اطلاعات سپس برای مدیریت کارآمد دارایی ها، منابع و خدمات شهری استفاده می شود. این فرایند، شامل جمع آوری اطلاعات از شهروندان، دستگاه ها و منابع شهری است که برای پایش و مدیریت ترافیک خودروها و سیستم های حمل و نقل ، نیروگاه های برق ، تأسیسات شهری، شبکه های تأمین آب، مدیریت پسماند ، کشف جُرم، سیستم های اطلاعاتی ، مدارس، کتابخانه ها، بیمارستان ها و دیگر خدمات اجتماعی، آنالیز و پردازش می شود.
هدف از ایجاد شهر هوشمند، ادغام فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و دستگاه های فیزیکی مختلف متصل به شبکه اینترنت اشیاء (IoT) برای بهینه سازی فرایندهای شهری و خدمات دهی بهینه و ارتباط با شهروندان است. فناوری شهر هوشمند به مسئولان یک شهر اجازه می دهد به صورت مستقیم با جامعه و زیرساخت های شهری تعامل برقرار کرده و به نیازهای شهر و شهروندان پاسخ های فوری دهند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)