ترتیل صفحه 144 قرآن/ هدایت و گمراهی+فیلم، متن و مفاهیم
به نقل از خبرگزاری فارس1402/3/6کد خبر 14023208012
خبرگزاری فارس- گروه قرآن و فعالیت های دینی: پیامبر (ص) می فرمایند: «لا یُعَذِّبُ اللهُ قَلبًا وَعَی القُرآنَ» خداوند قلبی را که قرآن را در خود جای داده باشد، عذاب نمی کند. (امالی طوسی ۱/۶)
در ادامه تلاوت ترتیل صفحه ۱۴۴ قرآن کریم شامل آیات ۱۲۵ تا ۱۳۱ سوره مبارکه انعام با صدای شهریار پرهیزکار تقدیم می شود.
(ویدئو شماره 1)
پایان پیام/
واژه شناسی این خبر (قرآن کریم):
عنوان : کتاب مقدس دین اسلام
نام های مشهور : قرآن، فرقان، الکتاب و مُصحَف
تعداد جزوها : ۳۰ جزء
تعداد سوره ها : ۱۱۴ سوره
تعداد آیه ها : ۶۲۳۶ آیه
قرآن کلام خدا و کتاب آسمانی مسلمانان است که به وسیله جبرییل به حضرت محمد(ص) ، وحی شد. مسلمانان محتوا و الفاظ قرآن را نازل شده از سوی خداوند می دانند؛ همچنین معتقدند قرآن، معجزه و نشانه پیامبری حضرت محمد(ص) و آخرین کتاب آسمانی است. این کتاب بر معجزه بودن خود تأکید کرده و دلیل اعجازش را آن دانسته است که کسی نمی تواند مانندی برای آن بیاورد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (ترتیل):
تَرْتیل از آداب و شیوه ای برای تلاوت قرآن است که بر اساس آن قرآن همراه با تدبر و صوت زیبا تلاوت می شود. قرآن، پیامبر(ص) را به این شیوه سفارش کرده است. ترتیل شیوه ای خاص در قرایت است معمولا مسلمانان از آن برای قرایت و ختم قرآن استفاده می کنند.
ترتیل از «رَتَل»، به معنای «منظم بودن و مرتب بودن» گرفته شده است. ترتیل به معنی پی در پی آوردن آیات از روی نظم و حساب است و بر اثر کاربرد آن در قرآن، نیکو کردن کلام، آرام و شمرده خواندن، به آن افزوده شده است.
ترتیل در اصطلاح، به مفهوم خواندن آیات قرآن همراه با نظم، ادای صحیح حروف، تبیین کلمات، دقّت و تأمّل در مفاهیم آیات و اندیشه در نتایج آنها است. [ نیازمند منبع ]
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (شهریار پرهیزکار):
شهریار پرهیزکار (زاده ۱۳۴۳ش)، قاری ممتاز ایرانی و شیعه در سطح بین المللی و حافظ کل قرآن است. پرهیزکار از سال ۱۳۶۲ش در مسابقات سراسری قرآن کریم شرکت و در رشته های حفظ و قرایت قرآن، به ترتیب رتبه اول و سوم را کسب کرد. او همچنین در مسابقات بین المللی حفظ و قرایت شرکت کرد و در کشورهای مختلفی از جمله عربستان سعودی، تانزانیا ، اتریش ، مالزی و لبنان ، برای اجرای برنامه های قرآنی حضور یافت. شهرت او بیشتر در زمینه قرایت قرآن کریم است. ضبط یک دوره ترتیل قرآن کریم در سال ۱۳۶۴ش، تالیف کتاب «چگونه قرآن را حفظ کنیم؟» و راه اندازی موسسه فرهنگی قرآن و عترت نورالثقلین به همراه محمد حاج ابوالقاسم و محمدرضا شهیدی پور، بخشی از اقدامات قرآنی اوست.
شهریار پرهیزکار، ۲۵ مرداد ۱۳۴۳ش در تهران متولد شد و یادگیری قرآن کریم را از نُه سالگی آغاز کرد. او آغاز علاقمندی خود به قرآن کریم را شنیدن صوت حزین مادرش در خواندن قرآن و دعا بیان کرده است. شهریار پس از آن از سال ۱۳۵۲ش، هفته ای چهار تا پنج شب در جلسات قرآنی حاضر می شد و پدرش او را همراهی می کرد.
(برگرفته از ویکی شیعه)