«پوریای ولی» تا کِی روی زمین می ماند؟
به نقل از پایگاه خبری ایران اکونومیست1402/3/6کد خبر 1402321024
مسعود جعفری جوزانی سال ها پیش، زمانی که فیلمنامه سریال پوریای ولی را می نوشت، فکرش را هم نمی کرد که این سریال چندین سال زمین بماند..
به گفته خودش آن سال ها آنقدر مدیری از رفت و مدیری آمد که پروژه پوریای ولی از سال 87 این چنین روی زمین مانده است؛ با این وجود این پروژه نه تنها برای او تمام شده نیست که ساخت و نمایش آن از تلویزیون یکی از آرزوهایش است و البته در این مسیر مدیران صداوسیما هم با او هم نظر هستند اما به یک شرط: تامین بودجه. به گزارش ایران اکونومیست، مسعود جعفری جوزانی پس از سریال عظیم و تاریخی در چشم باد که ساختش بیش از پنج سال زمان برد، سودای ساخت سریال پوریای ولی را در سر دارد..
با این همه او پنج سال قبل بود که کتاب فیلمنامه پوریای ولی را منتشر و در عین حال عنوان کرد که پوریای ولی نه تنها برای او تمام شده نیست، بلکه ساخت و نمایش آن یکی از آرزوهایش است؛ به گمان من، انتشار هر فیلمنامه ای نه تنها به ساخت آن لطمه وارد نمی کند بلکه مردم را کنجکاو به دیدن فیلم هم خواهد کرد..
پوریای ولی کیست؟.
این مجموعه بر اساس نیاز امروز جامعه و نسل حاضر طراحی شده بود تا یک الگوی مناسب روز از این پهلوان تاریخی ارائه دهد..
بارها خبر آغاز پیش تولید این سریال رسانه ای شده و تا چند قدمی ساخت هم رسیده است اما هر بار به دلیلی با بن بست مواجهه شده است..
اصل این پروژه در سال 1371 کلید خورد و به خاطر دارم که 90 صفحه درباره این موضوع نوشتم..
من فکر می کنم که در آن زمان بهترین وقت برای ساخت این پروژه بود و ما نیز به همین ضرورت کار را آغاز کردیم..
اول این کار را به صورت فیلمنامه برای یک فیلم سینمایی نوشتند و در نهایت جعفری جوزانی این پروژه را با محمدعلی نجفی و بعد از سفری که به ترکمنستان داشت، آغاز کرد..
اما به گفته او پروژه 6- 7 ماه خوابید و وقتی به مسئول وقت مراجعه کرد به نتیجه مشخصی نرسیدند و پروژه تا سال 87 خوابید..
جعفری جوزانی گفته بود در آن سال ها روزی آقای ضرغامی من را به صدا و سیما فرا خواند و قرار شد که کار را آغاز کند اما مدیری رفت و مدیری آمد و مجددا پروژه روی زمین ماند..
کارگردان سریال ماندگار در چشم باد در توضیح دلایل ساخته نشدن این سریال نیز این چنین گفته بود: این فیلمنامه، الف ویژه تصویب شد، قرارداد تولید آن بسته شد، کد اقتصادی دادند، مقدار زیادی پول برای ساخت آن خرج شد، با هنرپیشه ها برای بازی حرف زده شد، حتی بعضی قراردادهای مقدماتی نوشته شد..
طراحی لباس و بخش هایی از صحنه انجام شد..
اما یک مدیر تلویزیون رفت و یک نفر دیگر به جای او آمد و اولین کار بزرگی که انجام داد جلوی ساخته شدن این پروژه را گرفت..
مدیران صداوسیما بر این باورند که منابع مالی شان هم اینک برای ساخت آثاری که در آستانه کلید خوردن قرار دارند، کافی نیست..
آنها درآمدشان را از بودجه ای که دولت اختصاص داده است، به همراه آگهی های بازرگانی تامین می کنند و اعلام کرده اند که 20 سریال الف ویژه آماده تولید دارند؛ سریال هایی چون پوریای ولی، حضرت معصومه(س)، خواجه نصیرالدین طوسی، سعدی و غیره که همگی به گفته آنها اراده ملی می خواهند و حمایت های ویژه تری را از سوی دولت و مجلس طلب می کنند..
در پی اظهاراتی که اخیرا از سوی رییس صداوسیما و همچنین رییس مرکز سیمافیلم برای کلید خوردن پروژه های الف ویژه به شرط تامین بودجه ویژه عنوان شد، هنوز واکنشی رسمی را از سوی دولت و مجلس شاهد نبوده ایم..
واژه شناسی این خبر (مسعود جعفری جوزانی):
مسعود جعفری جوزانی (زادهٔ ۱۸ آذر ۱۳۲۷ در ملایر ) کارگردان ، نویسنده و فیلمساز ایرانی است که مدرک کارشناسی ارشد فیلم سازی خود را از دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو گرفته است. او در آغاز فعالیت سینمایی خود با کارگردانی فیلم کوتاه توانست دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه جشنواره فیلم فجر را کسب کند. از مهم ترین آثارش می توان به کارگردانی و نویسندگی سریال در چشم باد اشاره کرد.
مسعود جعفری جوزانی، چهره ماندگار سینمای ایران ، از پیشتازان سینمای پس از انقلاب است که با ساخت اولین فیلم سینمایی خود با نام جاده های سرد سینمای بعد از انقلاب ایران را به جشنواره های جهانی معرفی نمود. او در سال های ۱۳۶۶ و ۱۳۶۷ با حضور در بیش از ۱۹ جشنواره جهانی از جمله جشنواره بین المللی فیلم برلین آلمان، جشنواره بین المللی فیلم مونترآل کانادا، جشنواره بین المللی فیلم هاوایی آمریکا و جشنواره بین المللی فیلم هنگ کنگ ، به عنوان پل ارتباطی سینمای شرق و غرب شناخته شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
مسئولیت صدا و سیما در تحقق جهاد تبیین و امیدآفرینی خطیر است
1402/3/6
کرج- استاندار البرز گفت: صدا و سیمای استان باید در راستای تحقق جهاد تبیین با هدف امیدآفرینی و انعکاس کارایی نظام و دولت، نقش ویژه و اثرگذار خود را ایفا کند.به گزارشخبرنگار مهر ، مجتبی عبداللهی پیش از ظهر شنبه در مراسم افتتاح 51 پروژه فنی و تلویزیونی صدا و سیمای استان البرز که در مرکز همایش های میلاد کرج برگزار شد، ضمن تبریک دهه کرامت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و خانواده معزز شهدا، افزود: صدا و سیما مسئولیت خطیری را به عهده دارد و کسانی که وارد این عرصه می شوند مجهز به توانمندی های ویژه فنی و اخلاقی هستند. وی ادامه داد: استان البرز در جوار پایتخت علیرغم نوپایی، با انتظار بالایی از سوی مخاطبان برخوردار است و مردم خواهان برنامه هایی باکیفیت هستند. عبداللهی گفت: بی شک این اراده در البرز وجود دارد ...