نگاهی به کارنامه ضدتروریستی عراق از زمان تشکیل دولت السودانی
به نقل از خبرگزاری مهر1402/3/6کد خبر 14023214121
سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق از هلاکت 155 عنصر داعش در عملیات های نظامی این کشور از زمان تشکیل دولت کنونی عراق خبر داد..
تارنمای اینترنتی العربی الجدید نوشت: تحسین الخفاجی با انتشار آماری از عملیات های ضد تروریستی ارتش عراق اعلام کرد که تنها از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از 119 تروریست کشته شده و 303 مقر آنان منهدم شده است..
گفتنی است استان های کرکوک، دیالی ، صلاح الدین ، الانبار و نینوا شاهد بیشترین اقدامات تروریستی در عراق هستند..
وی بر تغییر تاکتیک های نظامی در مناطق فعالیت داعش و اجرای شیوه های نوین برای مقابله با آنان تأکید کرده بود..
نیروی هوایی عراق نیز طی دو ماه گذشته در انجام حملات هوایی علیه عناصر داعش در استان های آزاد شده (کرکوک، دیالی ، صلاح الدین ، الانبار و نینوا) موفق بوده است..
بر اساس برآوردهای دستگاه های اطلاعاتی، شمار عناصر کنونی داعش کمتر از 700 نفر است..
واژه شناسی این خبر (عراق):
عراق با نام رسمی جمهوری عراق از کشورهای خاورمیانه و جنوب غرب آسیا است. بیشتر مردم این کشور شیعه اند. شیعیان این کشور غالباً در مناطق جنوبی و مرکزی سکونت دارند. مرقد شش تن از ایمه شیعه در شهرهای نجف ، کربلا ، کاظمین و سامرا و نیز مساجد مشهور شیعه مانند مسجد کوفه و مسجد سهله و سرداب غیبت ، و حوزه علمیه نجف در این کشور واقع است. شیعیان بسیاری از سراسر جهان برای زیارت حرم امامان شیعه به عراق سفر می کنند. بزرگترین اجتماع شیعیان جهان هر ساله در راهپیمایی اربعین ، در کربلا شکل می گیرد.
سابقه تشیع در عراق به زمان امام علی(ع) برمی گردد و وقایع تاریخی صدر اسلام همچون جنگ جمل ، صفین ، نهروان ، واقعه کربلا و قیام مختار در این کشور به وقوع پیوست. در این دوره تشیع در عراق گسترش یافت و از آنجا به دیگر مناطق از جمله ایران منتقل شد. هر چند در دولت های شیعی عراق همچون حمدانیان ، آل بویه و صفویه ، کم و بیش شیعیان در حکومت نقش داشتند. با تأسیس دولت عثمانی شیعیان از صحنه سیاسی حکومت عراق طرد شدند. در زمان اشغال عراق به دست انگلیسی ها شیعیان نقش فعالتری یافتند و محمدتقی شیرازی فتوای جهاد علیه انگیسی ها را صادر کرد. در همین دوره بود که حزب الدعوه از نخستین احزاب شیعی عراق، فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (داعش):
داعش یا دولت اسلامی عراق و شام، گروه تکفیری منشعب از القاعده است، که در ۱۳۹۲ش /۲۰۱۳م در عراق اعلام ظهور کرد و توانست بخش هایی از این کشور و سوریه را تصرف کند ولی تا پاییز ۱۳۹۶ش /اواخر ۲۰۱۷م تمام آنها را از دست داد. بنیان گذار و اولین رهبر این گروه، ابوبکر بغدادی (درگذشت:۱۳۹۸ش) بود. رهبران داعش هدف کلان خود را احیای خلافت عنوان کرده و با تکفیر مسلمانان مخالف خود، حملات مرگبار بسیاری علیه آنان بخصوص شیعیان انجام داده است. تشکیلات کلی داعش از یک رهبر و یک شورای فرماندهی نظامی تشکیل شده است. اعضای شورا همه عراقی هستند.
داعش به مرور توانست با جذب طرفدار و عضوهای جدید که بخشی از آنها در دیگر گروه های سلفی فعالیت می کردند، فعالیت خود را در خاورمیانه ، شرق آسیا، شمال آفریقا و حتی اروپا گسترش دهد. پاییز ۱۳۹۳ش شاخه این گروه در افغانستان و آسیای میانه با نام دولت اسلامی ولایت خراسان یا شاخه خراسان به وجود آمد که مسیولیت ده ها حمله را در این کشور بویژه علیه شیعیان هزاره به عهده گرفته است.
پس از حمله نیروهای بین المللی به رهبری امریکا به عراق و سقوط حکومت صدام حسین در بهار ۱۳۸۲ش /۲۰۰۳م، همراه با القاعده، گروه «التوحید و الجهاد» به رهبری ابومصعب زرقاوی نیز فعالیت خود را در این کشور آغاز کرد. جماعت توحید که در ۱۳۷۸ش /۱۹۹۹م تاسیس شده بود، یکسال بعد یعنی ۱۳۸۳ش /۲۰۰۴م به شبکهٔ القاعده پیوست و پس از آن به القاعده عراق معروف شد و با دولت عراق و نیروهای آمریکایی مستقر در آن می جنگید.
پس از کشته شدن زرقاوی در خرداد ۱۳۸۵ش /جون ۲۰۰۶م، القاعده عراق با چند گروه سُنی و بعثی ایتلاف کرد و «مجلس شورای مجاهدین» را تشکیل داد که مقر آن در استان سنی نشین انبار، وسیع ترین استان عراق بود. در ۲۱مهر/۱۳ اکتبر همان سال، مجلس شورای مجاهدین به همراه چند گروه دیگر ایتلاف «دولت اسلامی عراق» را تشکیل داد. ابو ایوب مصری و ابو عَمرو بغدادی دو رهبر اصلی دولت اسلامی عراق بودند و در ۲۹ فروردین ۱۳۸۹ش /۱۸ آپریل ۲۰۱۰م در عملیات ارتش آمریکا کشته شدند. دو ماه بعد ابراهیم عواد ابراهیم البدری السامرایی معروف به ابوبکر بغدادی جایگزین آن ها شد.
بغدادی بهار ۱۳۹۰ش پس از ایجاد و گسترش جبهه النصره، گروه متحد القاعده در سوریه، اعلام کرد که این گروه در دولت اسلامی عراق ادغام شده و گروه دولت اسلامی عراق و شام تاسیس شده است ولی القاعده با این کار مخالفت کرد و او رابطه خود را با این سازمان قطع کرد. بغدادی در تیرماه ۱۳۹۳ش در موصل، شمال عراق خود را خلیفه مسلمانان و از تبار جعفر پسر امام هادی(ع) معروف به جعفر کذاب اعلام کرد. داعش از گروه هایی که خود را گروه های جهادی می خواندند، خواست تا در هر کجا که هستند با وی بیعت کنند. گفته شده نسب هاشمی او جعلی است و به این دلیل ایجاد شده که در دیدگاه اهل سنت، خلیفه باید از قریش باشد دو رهبر بعدی داعش نیز خودشان را با لقب هاشمی قریشی معرفی کرده اند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (محمد شیاع السودانی):
اگر می توانید مشکل این مقاله را با ویرایش ، نگارش ، منبع دهی ، تغییر نام یا ادغام حل کنید، لطفاً این صفحه را ویرایش کنید و مقاله را در حد استانداردهای ویکی پدیا بهبود دهید. در صورتی که مقاله را بهبود بخشیدید، می توانید این برچسب را بردارید. اما اگر خودتان سازندهٔ این مقاله هستید، لطفاً خودتان این برچسب را از مقاله برندارید و از فرد دیگر یا نامزدکننده درخواست نمائید تا برچسب را بردارد.
کاربر نامزدکننده: در صورتی که این الگو حذف شد، نباید دوباره قرار داده شود و در صورت پابرجا بودن مشکلات، این مقاله برای حذف سریع یا نظرخواهی برای حذف کاندید خواهد شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
الشرق الاوسط: مقام های مصر از توسعه روابط با ایران استقبال می کنند
1402/3/10
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، منابع آگاه مصری روز سه شنبه در گفت وگو با یک روزنامه عربستانی گفتند که قاهره ازابراز نشانه های مثبت توسط ایران در خصوص توسعه روابط دوجانبه با مصر استقبال می کند. روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابع مطلع نوشت ایران نشانه های متعددی برای بهبود روابط با مصر نشان داده است.این منابع گفتند که قاهره از توسعه روابط دوجانبه با ایران به صورتی که با مختصات سیاسی حاکم بر سیاست های منطقه ای مصر همسو باشد استقبال می کند. نبیل فهمی ، وزیر خارجه سابق مصر نیز در این رابطه به الشرق الاوسط گفت که گزارش های اخیر در مورد تمایل قاهره برای بهبود روابط خودبا تهران یکموضع اصولیاست و هر دو طرف علاقه مند به توسعه روابط هستند. فهمی با بیان اینکه طی سال های گذشته تماس هایی با مقامات ...
واکنش احزاب کرد به حکم دادگاه اتحادیه به «انحلال» پارلمان اقلیم!1402/3/10
حزب دموکرات کردستان به تصمیم دادگاه فدرال عراق درخصوص مغایر بودن تمدید پارلمان اقلیم کردستان عراق با قانون اساسی واکنش نشان داد.حزب کردی نسل جدید از تصمیم دادگاه عالی عراق استقبال کرد. خبرگزاریشفق نیوزعراق شامگاه سه شنبه گزارش داد کهحمود محمدسخنگوی این حزب در بیانیه ای اعلام کرد که برای همه واضح است، حزب دموکرات تمام تلاش خود را برای برگزاری انتخابات در پایان مدت قانونی پارلمان کردستان کرده است و از همین رو خواستار اقدامات جدی از سوی طرف های شرکت کننده در فرایند سیاسی برای آماده شدن در جهت انتخابات بر اساس زمان بندی های قانونی آن شده است. وی افزود که اکنون به سخن از آن گام ها باز نمی گردیم بلکه از همه طرف ها و شهروندان می خواهیم هر کدام در سطح خود، کمک کننده به برگزاری انتخاباتی پاکدست باشند ...
کشته شدن 55 تروریست داعش در حمله ارتش نیجر1402/3/8
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، ارتش نیجر روز دوشنبه اعلام کرد که 55 تروریست وابسته به داعش در عملیات مشترک با ارتش نیجریه کشته شدند.به گزارش وبگاه دیفنس پست این عملیات مشترک نظامی 22 روز طول کشید و مکان آن شمال شرقی منطقه مرزی نیجریه با نیجر بود.ارتش نیجر اعلام کرده که در بین این 55 تروریست، چند عضو ارشد داعش وجود داشتند.نیجر، یکی از فقیرترین کشورهای جهان در قاره آفریقا است که با عملیات متعدد شبه نظامیان در جنوب غربی خود مواجه است.منطقه وسیعدریاچه چادکه بین نیجریه، نیجر، کامرون و چاد مشترک است، مکانی برای فعالیت تروریست های داعش و بوکوحرام است.چهار کشور همسایه این دریاچه سال 2015 یک نیروی چند ملیتی ضد تروریست راه اندازی کردند.نیجر اوایل ماه جاری اعلام کرد که ارتش این کشور 1400 نفر ...
هشدار بدر عراق: اردن شراکت با بغداد را فدای حزب بعث نکند1402/3/8
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، سازمان بدر عراق بعد از ظهر امروز دوشنبه، تصمیم دولت اردن در فعالیت مجدد سیاسی حزب بعث در این کشور را محکوم و تأکید کرد که ملت عراق، به شدت از اینتصمیم خصمانهخشمگین هستند.شبکه خبری الغدیر به نقل از سازمان بدر گزارش داد، کسانی که از این تصمیم، در ادن حمایت کردند، تظاهرات برگزار کردند و علیه ملت و دولت عراق شعار سردادند و این کشور را تهدید کردند که سران حزب بعث بار دیگر به عراق باز خواهند گشت. هیأت انتخابات اردن در تاریخ 15 ماه جاری میلادی (25 اردیبهشت) مجوز فعالیت 27 حزب از جمله حزببعث(شاخه اردن) را در این کشور صادر کرد؛ اقدامی که با اعتراض شدید عراقی ها مواجه شده است.حزب بعث اردن (بر خلاف حزب بعث سوریه) ارتباط تگاتنگی با حزب بعث عراق دارد و بسیاری از سران ...