بودجه و اصلاحات قضایی ۲ محور جنگ روانی نتانیاهو علیه مخالفان داخلی/ تل آویو با بزرگنمایی تهدید ایران و حزب الله، تهدید منطقه ای را برجسته می کند
به نقل از خبرگزاری ایلنا1402/3/6کد خبر 14023215621
کارشناس مسائل منطقه گفت: نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای آنکه بتواند مجدداً در ساختار سیاسی اسرائیل باقی بماند اصلاحات ساختار قضایی را پیش کشیده تا بتواند این نهاد را ذیل تصمیمات و نفوذ خود بیاورد و پرونده های قضایی خود را از گردونه رسیدگی خارج کند..
«مصدق مصدق پور» کارشناس مسائل منطقه در تشریح تأثیر تصویب بودجه دوساله بر تغییر ساختار قضایی اسرائیل در گفت وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از آنکه جنگ اخیر غزه میان ارتش اسرائیل و گروه های مقاومت فلسطین در بگیرد و وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به قدس لشکرکشی کند، بحث بر سر این بود که فضای سیاسی در داخل سرزمین های اشغالی و منطقه و حتی مواضع ایالات متحده به نفع بنیامین نتانیاهو نیست و به همراه تیمش در داخل اسرائیل با چالش های زیادی روبه رو شدند..
چندین هفته قبل از این مسائل هم شاهد اعتراضات در سراسر اسرائیل علیه تصمیم وی در مورد اصلاح ساختار قضایی رژیم صهیونیستی بودیم که در نهایت نتانیاهو مجبور به عقب نشینی از مواضع خود شد..
حالا طی چند روز گذشته و با توجه به تصویب بودجه سال 2023 و 2024 در اسرائیل مجدداً نتانیاهو اعلام کرده که اصلاحات ساختار قضایی را در دستور کار کابینه رژیم صهیونیستی قرار داده است..
وی ادامه داد: باید توجه شود در مورد این پرونده، نخست وزیر اسرائیل به راستگرایان این رژیم قول داده تا منافع آنها را به هر ترتیب که شده تامین کند و به موازات این وضعیت برای آنکه بتواند افکار عمومی در داخل اراضی اشغالی را هدایت کند یک جدال ساختگی میان خود با مابقی راستگرایان اسرائیل به وجود آورده است..
بخشی از این اختلاف ها به تصویب بودجه و مسائل مدیریتی بر می گردد و حالا که خبر تصویب بودجه توسط نتانیاهو منتشر شده مجدداً در حال ایجاد یک مانور سیاسی به نفع خود و هم قطارانش در حزب لیکود است..
نتانیاهو فکر می کند که با تصویب بودجه میتواند اوضاع را به نفع خود کنترل کند اما واقعیت این است که نگرانی های امنیتی و اجتماعی در اسرائیل، به انضمام بی تفاوتی آمریکا در برخی مسائل از جمله مسائل منطقه باعث شده که وی از سوی مخالفان تحت فشار قرار گیرد..
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: این در حالی است که مقامات ارشد ایالات متحده هم به دنبال مخابره پیام تهدید ایران به اسرائیل هستند و به همین دلیل نتانیاهو برای آنکه بتواند افکار عمومی در سرزمین های اشغالی را به نفع خود مهندسی کند بحث لزوم افزایش بودجه و تصویب آن به دلیل تقویت ارتش و روحیه سربازان آن را پیش کشیده است..
نخست وزیر اسرائیل به خوبی می داند که اگر مجدداً پرونده اصلاحات ساختار قضایی را در دستور کار قرار دهد، مردم تل آویو و سایر شهرها علیه وی به خیابان ها خواهند آمد اما در پشت پرده او همچنان از سوی هم حزبی های خود تحت فشار قرار دارد و حالا یک بازی چند ضلعی را برای فرار از وضعیت فعلی در دستور کار قرار داده است..
وی افزود: نتانیاهو در این راستا علاوه بر بزرگنمایی تهدید هسته ای ایران اعلام می کند که ممکن است علیه تهران دست به اقدام نظامی بزنند و از سوی دیگر رسانه های اسرائیل هم در حال مخابره پیام تهدید حزب الله و گروه های مقاومت فلسطین علیه تل آویو هستند..
به عبارت دیگر نتانیاهو برای اینکه مخالفان داخلی خود در قضیه تصویب بودجه و تغییر ساختار قضایی را به خانه هایشان بازگرداند، سعی می کند به هر ترتیب که شده تهدیدهای پیرامونی را افزایش دهد که یکی از آنها تحریک غزه و دیگری بزرگنمایی تهدید ایران و حزب الله لبنان است..
واقعیت این است که همانند گذشته نخست وزیر اسرائیل می خواهد در افکار عمومی خود را ناجی مردم اسرائیل و تامین کننده امنیت رژیم صهیونیستی معرفی کند تا بتواند از یک سو اصلاحات قضایی به نفع خود را پیش ببرد و از سوی دیگر لزوم افزایش بودجه برای مقابله با تهدیدهای منطقه ای را پیش بکشد..
واژه شناسی این خبر (فلسطین):
فلسطین کشور مسلمان و میزبان مسجد الاقصی است. کشور فلسطین با کشورهای لبنان ، اردن ، سوریه و مصر هم مرز است. پایتخت این کشور بیت المقدس است.
در طول تاریخ، سرزمین فلسطین محل سکونت مسلمانان ، مسیحیان و یهودیان بوده است. اعتقاد به یگانگی خدا ، با ورود حضرت ابراهیم(ع) به فلسطین آغاز شد. دین اسلام در زمان خلافت خلیفه دوم وارد فلسطین شد. پس از ورود اسلام به فلسطین، امویان ، عباسیان ، فاطمیان و عثمانیان بر این سرزمین مسلط بودند. پس از پیروزی مسیحیان بر مسلمانان در جنگ های صلیبی ، مدتی حکومت فلسطین در اختیار مسیحیان قرار گرفت؛ امّا پس از مدتی مسلمانان فلسطین را پس گرفتند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (حزب لیکود):
حزب لیکود (به عبری : הליכוד )٬ بمعنای استحکام ٬ از احزاب راست گرای سکولار در اسرائیل است. این حزب در سال ۱۹۷۳ با هدف ایجاد یک تشکل پارلمانی با جهت گیری راست گرایانه در قبال حزب کارگر و دستیابی به حکومت، توسط مناخم بگین بنیان گذاری شد.
این حزب تاکنون چندین نوبت موفق به تشکیل دولت شده است. در انتخابات سال ۱۹۹۹ انتخابات زودرس موجبات شکست نتانیاهو را در قبال ایهود باراک فراهم کرد ولی در انتخابات سال ۲۰۱۵ با کسب ۳۰ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنست در جایگاه نخست قرار گرفت.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)