چاووش اوغلو: روی احیای روند الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا حساب باز نمی کنیم
به نقل از پایگاه خبری ایران اکونومیست1402/3/6کد خبر 14023222311
وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد که انتظار ندارد احیای روند الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا در آینده نزدیک محقق شود.
همچنین او از نشست قریب الوقوع معاونان وزرای خارجه چهار کشور ترکیه، سوریه، روسیه و ایران برای بررسی نقشه راه عادی سازی روابط میان آنکارا و دمشق خبر داد.
چاووش اوغلو در ادامه اظهار کرد، عضویت در اتحادیه اروپا هدفی استراتژیک برای ترکیه است؛ اما در حال حاضر آنکارا برای توسعه روابط خود با تمامی کشورها به ویژه آمریکای لاتین، آفریقا و کشورهای حوزه خلیج فارس تلاش خواهد کرد.
ترکیه در سال 1963 توافقنامه همکاری را با اتحادیه اروپا (در آن مقطع زمانی گروه اقتصادی اتحادیه) امضا کرد و در سال 1987 درخواست عضویت در این اتحادیه را داد.
با این وجود مذاکرات الحاق تا سال 2005 آغاز نشد و این مذاکرات به دلیل اختلاف نظرها بارها به حالت تعلیق درآمد، در حال حاضر 16 فصل از مجموع 35 فصل از پرونده مذاکرات باز شده است.
ما این موضوع را در یک تماس تلفنی با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه بررسی کردیم.
طبق گزارش وزارت خارجه ترکیه، چاووش اوغلو و لاوروف در یک گفت وگوی تلفنی در 24 مه موضوع آشتی با سوریه را بررسی کردند.
همچنین چاووش اوغلو و لاوروف چهارشنبه در مسکو، نتایج نشست کمیته چهارجانبه وزرای خارجه ترکیه، روسیه، سوریه و ایران در مسکو درباره سوریه را بررسی کردند.
همچنین 10 مه در مسکو مذاکراتی میان وزرای خارجه چهار کشور یاد شده درباره مساله سوریه و عادی سازی روابط میان آنکارا و دمشق انجام شد.
در این نشست به بازگشت داوطلبانه و ایمن پناهجویان سوری از ترکیه به کشورشان و حل بحران سوریه بر اساس قطعنامه شورای امنیت پرداخته و درباره تشکیل کمیته ای ویژه تدوین نقشه راهی برای عادی سازی شامل موضوع بازگشت پناهجویان توافق شد.
واژه شناسی این خبر (اتحادیه اروپا):
اتحادیه اروپا یا اتحادیه اروپایی (به فرانسوی : Union européenne ) یک اتحادیه اقتصادی-سیاسی است که از ۲۷ کشور اروپایی تشکیل شده است. منشا اتحادیه اروپا به جامعه اقتصادی اروپا که در سال ۱۹۵۷ با توافقنامه رم میان ۶ کشور اروپایی شکل گرفت و صرفا یک اتحادیه اقتصادی بود بازمی گردد. از آن تاریخ با اضافه شدن اعضای نو، اتحادیه اروپا بزرگ تر شد.
در سال ۱۹۹۳، توافق ماستریخت چارچوب قانونی کنونی اتحادیه را پایه گذاری کرد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
رویکرد اردوغان با کشورهای همسایه تغییر می کند؟ / منافع اردوغان در همکاری با ایران بیشتر از تعارضات ...
1402/3/9
اردوغان نسبت به برخی استراتژی های سیاسی خود نسبت به منطقه تجدید نظر می کند و ارتباط نزدیک تری را با کشورهای همسایه برقرار کند، چرا که اردوغان در زمان تبلیغات انتخاباتی هم موضوع تندی را علیه غرب و آمریکا اتخاذ کرده است.به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، اردوغان در حالی دوباره به صندلی ریاست جمهوری ترکیه تکیه زده که خیلی از کارشناسان تصور می کردند که او رفتنی است، اما لابی های او با گروه های اقلیت در ترکیه توانست رای را به نفع او پایان دهد.پیش از انتخابات بسیاری از تحلیلگران درباره خطر ادامه حضور اردوغان گفته بودند و اینکه تورم در این کشور طی سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته می تواند به زیان مردم این کشور تمام شود، اما از آنجایی که اردوغان در قبال سیاست های ناکارآمد اقتصادیش همواره پاسخگو بوده ...
خرید 67 دستگاه جدید و بروز در برنامه سال جاری آزمایشگاه مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی1402/3/9
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی گفت: 67 دستگاه آزمایشگاهی به روز نیز در برنامه خرید وجود دارد و در آزمایشگاه مرجع تجهیزات پزشکی و 21 معاونت غذا و دارو دانشگاه های سراسر کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. وی با بیان اینکه تامین تجهیزات آزمایشگاهی با کمک سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و مجامع بین المللی صورت می گیرد، افزود: سال گذشته برای اولین بار در فهرست دریافت کنندگان وام بانک جهانی به منظور تامین تجهیزات آزمایشگاهی قرار گرفتیم و براین اساس تسهیلاتی را در قالب تجهیزات مورد نیاز دریافت خواهیم کرد که این امر نقش بسیار موثری در ارتقا توانمندی های سازمان غذا و دارو در کنترل کیفیت محصولات سلامت محور خواهد داشت. وی با اشاره به اینکه تامین تجهیزات آزمایشگاهی با اعلام ...
ماموریت های «ممکن» و «غیرممکن» سلطان عمان در تهران1402/3/9
یک کارشناس مسایل بین الملل گفت: سلطان عمان به دنبال تحدید تنش ایران با کشورهای منطقه و دنیا با استفاده از ظرفیتمناسبات دو جانبه در تعامل با تهران است.حشمت الله فلاحت پیشه در گفت وگو با ایران اکونومیست با اشاره به سفر سلطان عمان به ایران گفت: به خاطر جایگاهی که عمان در عرصه دیپلماسی در منطقه برای خود تعریف کرده است، وقتی سفر مقامات عمانی به ایران یا بالعکس انجام می شود با یک سری گمانه زنی ها مربوط به روابط ایران با کشورهای ثالت به ویژه آمریکا مطرح می شود.هم چنین در ماه های اخیر روابط ایران با برخی کشورهای عربی مثل مصر نیز مطرح است. رییس پیشین گروه دوستی ایران و عمان با تاکید بر جایگاه تاریخی عمان در منطقه در میانجی گری همانند نقشی که سوییس در دنیا دارد، گفت: طبیعی است که با این تاریخ و سابقه هر ...
ثبت جهانی هگمتانه برگ برنده رقابتی ایران در میراث جهانی است1402/3/8
مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیای میراثمعنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی گفت: ثبت جهانی هگمتانه برگ برنده رقابتی ایران در میراث جهانی است، بنابر این همراهی جامعه محلی برای به نتیجه رسیدن این پرونده بسیار مهم است.- اخبار استانها -به گزارشخبرگزاری تسنیماز همدان، مصطفی پورعلی صبح امروز در حاشیه بازدید از مسیر پرونده ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان، در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: همراه بودن جامعه محلی در نظر ارزیابان یونسکو برای به نتیجه رساندن ثبت جهانی هگمتانه اهمیت بالایی دارد.وی با بیان اینکه تعامل خوب شهرداری و میراث فرهنگی همدان می تواند مسیر موفقیت این پرونده را هموارتر کند، بیان کرد: همراهی و یک دست شدنمسئولان استانی و شهرداری همدان برای رفع موانع و پیگیری برای پیشبرد پرونده جهانی ...