پاکستان: افغانستان تهدیدها از خاکش را جدی بگیرد
به نقل از خبرگزاری تسنیم1402/3/6کد خبر 14023222611
وزیر خارجه پاکستان اظهار داشت اگر تهدید های تروریستی از سوی کابل و جهان جدی گرفته نشود پیامد های فاجعه باری به دنبال خواهد داشت.
به گزارش دفتر منطقه ای خبرگزاری تسنیم ، بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پاکستان در کمیته روابط خارجی سنای این کشور با درخواست از کابل برای مقابله با تحریک طالبان پاکستان گفت: اگر تهدید های تروریستی که از آن کشور منشأ می گیرد توسط حکومت سرپرست و جامعه جهانی جدی گرفته نشود، پس یک فاجعه در انتظار به وقوع پیوستن است.
وی افزود: حالا ما حقایقی برای گفتن به همسایه خود داریم، ما از احساسات حرف نمی زنیم.
ما حقایقی در دست داریم که 600 روز پیش از سقوط کابل، پنج رویداد تروریستی در خاک پاکستان توسط گروه های تروریستی صورت گرفته است، اما ششصد روز پس از سقوط کابل این شمار به 50 رسید، پس حالا این نگرانی اصلی ما است.
وی با تأکید بر تعامل اسلام آباد با کابل اظهار داشت، با این حال نگرانی کشور های همسایه از جمله پاکستان درباره ایجاد حکومت فراگیر، برگرداندن حقوق زنان و دختران و تهدید نبودن افغانستان به کشور های همسایه و جهان یکسان است و به هماهنگی دیدگاه جهان دراین باره بیش تر نیاز است.
زرداری ادامه داد: زمانی که به شکل دو جانبه با کشور ها نشست هایی داشته باشید، همه نگرانی های یکسان را مطرح می کنند.
همه آن ها خواهان ثبات اقتصادی در افغانستان، حقوق زنان، فراگیر بودن و رسیدگی به نگرانی های امنیتی هستند.
وزیر خارجه پاکستان اضافه کرد: به نظر من در سطح بین المللی به اندازه کافی در مورد افغانستان هماهنگی نمی کنیم، اما زمانی که نشست های دو جانبه باشد، این نگرانی ها مطرح می شوند.
واژه شناسی این خبر (طالبان):
طالبان گروه مسلح سلفی قوم پشتون در افغانستان است که برای برپایی امارت اسلامی تلاش می کند. اندیشه و رفتار طالبان بر تفسیر سنتی و بدون نرمش از شریعت اسلام ( دیوبندی ، سلفی )، اعتقاد به نظام خلافت و مقررات سخت گیرانه قبیله ای پشتون استوار است. این گروه در مرداد/اسد ۱۴۰۰ش پس از توافق با دولت امریکا و خروج نیروهای این کشور از افغانستان، توانستند با کمترین درگیری، دوباره بر این کشور تسلط یابند. در زمان حکومت اول این گروه بین سال های ۱۳۷۵ش /۱۹۹۶م تا ۱۳۸۰ش/۲۰۰۱م، شیعیان افغانستان محدودیت، فشار و سرکوب شدیدی را تجربه کردند.
طالبان در تابستان ۱۳۷۳ش/۱۹۹۶م توسط دولت پاکستان و گروه های بنیادگرای سنی و حمایت عربستان ، به رهبری ملایان و طالب های پشتون در مدارس مناطق مرزی پاکستان در شهرهای پیشاور و کویته بوجود آمد. طالبان در ۱۳۷۵ش/۱۹۹۸م با تصرف کابل و بیرون راندن سران دولت اسلامی مجاهدان افغان، از طرف پاکستان، عربستان و امارات متحده عربی به رسمیت شناخته شد و القاعده و گروه های بنیادگرای آسیای میانه اجازه فعالیت در افغانستان را پیدا کردند. با حمله القاعده در ۲۰ شهریور ۱۳۸۰ش /۲۰سپتامبر ۲۰۰۱م به نیویورک و عدم همکاری طالبان در دستگیری اسامه بن لادن ، رهبر القاعده، دولت امریکا به مراکز طالبان حمله کرده، حکومت آن را سرنگون ساخت و نیروهای خود را در آنجا مستقر ساخت.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (کشور پاکستان):
پاکستان ، کشوری است با نظام سیاسی جمهوری اسلامی و با جمعیت اکثریت مسلمان در جنوب آسیا که در سال ۱۳۲۶ش/ ۱۹۴۷ میلادی، در پی استقلال طلبی مسلمانان و جدایی از کشور هند تشکیل شد. مردم این کشور از اقوام متعددی تشکیل شده اند.
شیعیان در کشور پاکستان، حدود ۲۰ درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. شیعیان در سراسر این سرزمین پراکنده اند و بسیاری از شهرها و روستاهای ایالات پاکستان دارای جمعیت شیعه است. با توجه به رویکرد غیر فرقه ای حکومت پاکستان، محدودیتی برای فعالیت شیعیان در سیاست وجود نداشته و بسیاری از سیاستمداران و سران نظامی این کشور از شیعیان بوده اند. علاوه بر این، فعالیت سیاسی شیعیان در قالب سازمان های شیعی با هویت مذهبی نیز جریان داشته است. حوزه های علمیه و نهادهای آموزشی و دینی شیعی، آموزش شیعیان را بر عهده دارند. در دهه های اخیر خشونت های فرقه ای علیه شیعیان به کشتار و آزار آنان در پاکستان منجر شده است.
(برگرفته از ویکی شیعه)