پیام تسلیت مدیرکل هنرهای تجسمی در پی درگذشت محمد مهدی هراتی
به نقل از خبرگزاری تسنیم1402/3/6کد خبر 1402322289
محمد خراسانی زاده مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی درگذشت محمد مهدی هراتی عضو فرهنگستان هنر را تسلیت گفت.
متن این پیام بدین شرح است: "انا لله و انا الیه راجعون درگذشت استاد فاضل و فرهیخته عرصه هنرهای تجسمی، زنده یاد محمد مهدی هراتی موجب تاسّف و تالّم خاطر خیل کثیری از هنرمندان، هنرجویان و دوستداران این هنرمند گرانقدر گردید.
زنده یاد هراتی سال های متمادی از عمر شریف خود را صرف آموزش و پژوهش در شاخه های گوناگون هنرهای تجسمی به ویژه هنرهای اصیل سنتی ساخت و در این مسیر، میراث نفیس و ماندگاری را از خود به یادگار گذاشت که می تواند برای همیشه الهام بخش پویندگان وادی هنر باشد.
آیین تشییع پیکر زنده یاد هراتی یکشنبه برگزار می شود بی تردید فقدان این استاد فرزانه که تا واپسین لحظات حیات پربار خویش، امر تحقیق و تتبّع را متوقف نساخت، فقدانی بزرگ و اندوه بار است که التیام آن جز با رضایت بر مشیّت الهی ممکن نخواهد بود.
اینجانب ضمن عرض تسلیت و تعزیت به خانواده ارجمند هراتی، جامعه هنرهای تجسمی کشور و به ویژه همکاران گرامی ایشان در فرهنگستان هنر، از پیشگاه خالق منّان برای آن فقید سعید، رحمت و غفران واسعه و برای کلیه سوگواران معزّا، صبر و اجر مسئلت می نمایم.
" محمد مهدی هراتی عضو گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی فرهنگستان هنر بود.
او در سال 1321 شمسی در شهرستان قوچان استان خراسان رضوی دیده به جهان گشود.
او پس از طی دوره مقدماتی تحصیلاتش به پایتخت مهاجرت کرد و تا پایان مقطع دکتری نقاشی و هنرهای سنتی در دانشگاه تهران تحصیل کرد.
استاد هراتی در طول بیش از نیم قرن فعالیت هنری خود به صورت حرفه ای بیش از 50 کتاب در حوزه های مختلف هنر نوشت و برخی از آثار شاخص وی در موزه آستان قدس رضوی نگهداری می شود . این هنرمند پیشکسوت در سن 81 سالگی چشم از جهان فروبست.
آیین تشییع پیکر زنده یاد هراتی روز یکشنبه (هفتم خرداد) ساعت 9:30 از فرهنگستان هنر به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار خواهد شد.
واژه شناسی این خبر (هنرهای تجسمی):
هنرهای تجسمی که گاه با اصطلاح هنرهای بصری یاد می شوند، هنرهای مبتنی بر حس بینایی مانند نقاشی ، خوشنویسی ، مجسمه سازی ، طراحی محصول ، چاپ دستی ، عکاسی ، گرافیک ، طراحی صنعتی ، صنایع دستی ، ویدیو ، فیلمسازی و طراحی داخلی است. همچنین هنرهای تجسمی شامل گروه دیگری با عنوان هنرهای کاربردی مانند طراحی صنعتی، طراحی گرافیک، طراحی مد، طراحی داخلی و هنر تزیینی می شود. در حال حاضر هنرمند تجسمی به شخصی گفته می شود که در زمینه هنرهای زیبا یا هنرهای کاربردی فعالیت دارد.
قلمرو کاری طراحی و هنرهای تجسمی بسیار گسترده است. در اصل این قلمرو همهٔ آنچه که می توان دید به جز نمایش را در بر می گیرد. منظور از نمایش هنرهایی مانند تیاتر ، موسیقی ، یا اُپرا است. البته مرز مشخص و درستی میان این تعاریف نیست؛ مثلاً توجه کنید به هنر تن و بدن یا مثلاً فیلم و هنر رسانه ای که می توانند همهٔ دسته های دیگر هنر را در خود جای دهند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
شرکت چهل هزار نفر در آزمون ادواری و جامع فرهنگ و هنر
1402/3/8
به گزارش خبرگزاری فارس، چهلمین آزمون ادواری و دومین آزمون جامع بخش فرهنگ و هنر در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در دو بخش عملی و تئوری از ۱۷ تا ۲۶ خرداد ماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار می شود.محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر آموزش معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام خبر فوق گفت: دومین آزمون جامع فرهنگ و هنر در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ با حضور ۳۶۱۶۶ نفر شرکت کننده و چهلمین آزمون ادواری مهارتی بخش فرهنگ و هنر با حضور ۵۶۳۹ نفر شرکت کننده، در ۳۳ رشته و ۶۰ استاندارد از هفدهم تا بیست و ششم خرداد ماه به صورت آنلاین - حضوری و در دو بخش تئوری و عملی برگزار می شود. وی ادامه داد: آزمون های مهارتی بخش فرهنگ و هنر شامل آزمون های تئوری و عملی است که به صورت سراسری و همزمان در ۳۲ استان، به منظور فراگیری و ارتقاء ...
مراسم «عصر شعر ملکوت» در حوزه هنری کرمانشاه برگزار شد1402/3/6
کرمانشاه- همزمان با دهه کرامت مراسم عصر شعر ملکوت با حضور شعرای کرمانشاهی در حوزه هنری کرمانشاه برگزار شد. در این مراسم که اصحاب فرهنگ و هنر و شعرای کرمانشاهی حضور داشتند، اشعاری در وصف امام رضا ( ع) قرائت شد. همچنین کاروان خدام رضوی به همراه پرچم متبرک امام رضا ( ع) در مراسم عصر شعر ملکوت حضور یافتند و فضای معنوی را به وجود آوردند. استاد محمد گلاب گیر از خادمان و مداحان اهل بیت ( ع) نیز به شعرخوانی در وصف امام رضا ( ع) پرداخت.
روایت اسیر عراقی از اسارت بر بوم نقاشی/ عشق ایران هزاران اسیر را اینجا ماندگار کرد1402/3/7
خبرگزاری فارسگروه تجسمی: سرهنگ محمد عزیز پرویز، افسر عراقی، شهریور سال 96 در مراسم آیین رونمایی کتابپوتین قرمز هاخاطرات مرتضی بشیری از اسیر شدنش در خرمشهر به دست نیروهای ایرانی برای حضار می گوید و از رفتاری انسانی که با او شده بود خاطراتی بیان می کند.او با اشاره به فعالیت های بشیری، می گوید: ایشان به نوعی با اسرا رفتار کرد که نام اسیر برای عراقی ها نماند و همه ایرانی شدند.بشیری فعالیت زیادی در پادگان داشت و اسیران را از خط رژیم بعث عراق به خط امام خمینی (ره) آوردند.مدیون امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی هستیم و تا خون در رگمان است، مدیون خط امام خمینی(ره) خواهیم ماند.*7500 اسیر عراقی رسما به صلیب سرخ اعلام کردند می خواهند در ایران بماننداز 26 مرداد سال 1369 شمسی به مدت یک ماهمبادله ...