سالانه 15 تا 20 هزار نفر به تب مالت مبتلا می شوند
رئیس گروه بیماری های بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران یکی از کشورهایی است که بیماری تب مالت در آن شایع است، گفت: تقریبا سالانه 15 تا 20 هزار نفر به تب مالت مبتلا می شوند.
البته دام ممکن است سال ها باکتری تب مالت را از طریق شیرش منتقل کند بنابراین باید مطمئن باشیم شیری که مصرف می کنیم، آلوده به باکتری تب مالت نیست.
رئیس گروه بیماری های بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت تصریح کرد: اگر در مناطق روستایی زندگی می کنیم شیر را باید به مدت 5 تا 10 دقیقه به حالت جوش قرار دهیم نه این که صرفا 5 دقیقه شیر را گرم کنیم.
در گذشته اعتقاد بر این بود که 20 دقیقه شیر را بجوشانند، اما در مطالعات اخیر به این نتیجه رسیده اند که 5 تا 10 حالت جوش هم کفایت می کند. شیرزادی تاکید کرد: همچنین توصیه می کنیم از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به طور جدی برحذر باشید، گاهی اوقات تصور می شود ماست به دلیل اینکه شیر جوشانده می شود، فرآیند تولید ماست باعث انتقال تب مالت نمی شود. اما متاسفانه در خیلی از مناطقی که ماست سنتی تولید می کنند از خامه یا سرشیر برای ماست نیز استفاده می کنند و این خامه یا سرشیر ممکن است آلوده به باکتری تب مالت بوده و ماست هم باعث انتقال بیماری تب مالت شود.
شیرزادی درباره داروهای مورد استفاده در درمان بیماری تب مالت گفت: داروهایی که استفاده می شود نیز ایرانی است.