به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1402/3/974کد خبر 1402341703 دقیقه برای مطالعه

وقتی که پدر سبیلش را تراشید


مجموعه داستان وقتی که پدر سبیلش را تراشید نوشته ولف دیتریش شنوره با ترجمه کتایون سلطانی به بازار آمد.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نسخه اصلی این اثر سال 1995 توسط انتشارات برلین ورلاگ در آلمان منتشر شده است.


ولف دیتریش شنوره، نویسنده ای آلمانی بود که پیش تر داستان کوتاهی با نام «هنگام فرار» از وی در مجموعه «کبوترهای ایلیا» با ترجمه کتایون سلطانی توسط نشر افق چاپ شده است.


ولف به اجبار به جبهه جنگ جهانی دوم فرستاده شد و سال 1945 پس از پایان جنگ، خسته و ملول به برلین ویران برگشت.


شنوره از پایه گذاران گروه ادبی چهل و هفت بود و سال 1989 درگذشت.


«وقتی پدر سبیلش را تراشید» هم مانند داستان های دیگر این نویسنده، از زندگی خودش سرچشمه می گیرد. وی نیز، مانند پسرکوچولوی هر دو کتاب «وقتی پدر سبیلش را تراشید» و «آن وقت ها که هنوز ریش پدر قرمز بود»، بدون حضور مادر کنار پدرش در محله وایسنزه برلین بزرگ شد.


بیشتر داستان های کتاب، فضای سیاسی دارند و مخاطب را از منظر نگاه پدر و پسر حاضر در قصه ها، با بحران اقتصادی آلمان و شرایطی که منجر به قبضه کردن قدرت توسط فاشیست ها شد آشنا می کنند. مجموعه داستان «وقتی که پدر سبیلش را تراشید» به قول مجله ال، حاوی زیباترین داستان های پدر و پسر در ادبیات جهان است و 10 داستان را با نام های«زیباترین صبح زندگی ام»، «وقتی یاس بنفش دوباره شکوفا می شود»، «وقتی که پدر سبیلش را تراشید»، «فریتْسشِن»، «تعمیری دشوار» ، «چنگ و دندان»، «آقای کِلوتات یا پهنه دریاها»، «بازگشت به بهشت»، «شانس و شیشه» و «فانوس، فانوس» شامل می شود. داستان های این کتاب که از لحاظ طنزپردازی و شیوه روایی، ادامه داستان های قبلی نویسنده هستند، پس از مرگ وی به همت همسرش، مارینا شنوره منتشر شده اند. «وقتی که پدر سبیلش را تراشید» کشفی ادبی و هدیه ای برای تمام کسانی است که شنوره را دوست دارند.


در بخشی از کتاب می خوانیم: «پدر مدت ها با او دوست بود؛ هرچند دوست نداشت این موضوع را به زبان بیاورد.


معمولا می گفت با آقای اشلت اشتوسنر آشنایی مختصری دارد.


در حقیقت حاضر بود برای آقای اشلت اشتوسنر خودش را به آب و آتش بزند.


ولی این موضوع کمک چندانی به آقای اشلت اشتوسنر نمی کرد. پدر می گفت: «راتش این مرد جزو آن دسته از آدم هاست که باید با چنگ زدن به موی سرشان خودشان را از مرداب بیرون بکشند.


دیگر نمی توان دست کمک هم به سویشان دراز کرد که هیچ انسانی آن قدر مو برسرندارد.» پرسیدم ولی اگر وضعش خراب شده باشد چه؟» پدر گفت: «وضع آقای اشلت اشتوسنر خراب نشده.


فقط یک جورهایی احساس می کند آدم ها خیلی وسواسی شده اند.» وسواس در اینجا به معنی مراقبت وسواسی مردم از پنجره هایشان بود و پدر می خواست هرطور دشه ثابت کند که احتیاط در برابر بادو بوران افزایش پیدا کرده.


گفت: مردم بادقت تر دشه اند. لنگه های پنجره را محکم می بندند، چفتش را خوب می اندازند. قبل از اینکه پنجره ای را بازکنند، مراقب اند که حتما درها را ببندند.


» انتشارات ققنوس این کتاب را در 175 صفحه و قیمت 65 هزار تومان روانه بازار کرده است.


برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.