پیام رسان ایتا

به نقل از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری1402/3/986کد خبر 1402342004 دقیقه برای مطالعه

ده اقدام طرح تحول به دانشگاهها ابلاغ شده است

(تصویر شماره 1)

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، قاسم عموعابدینی در اجلاس سراسری معاونان آموزشی دانشگاه ها که در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در حال برگزاری است گفت: بر اساس دو شاخص می توانیم ببینیم که آیا انجام طرح تحول در آموزش عالی یک ضرورت است و یا اینکه انجام آن ضرورت نیست و می توانیم با روش های قبلی مسیر آموزش عالی را ادامه دهیم؟


وی افزود: از زمانی که مدیرکل رصد و پایش رشد علم و فناوری در شورای عالی انقلاب فرهنگی بودم و مسیر رشد علمی ایران را رصد می کردم، بر اساس آمار و اطلاعات موجود در چند سال اخیر مشخص بود که رتبه علمی ایران ثابت مانده و در حال رشد نیست.


وی افزود: پیش بینی می شد که برخی دیگر از کشورها در تولید علم به ایران نزدیک شوند که این اتفاق هم اکنون افتاده است لذا اصلاح این رویه و انجام شتاب در رشد علمی یک ضرورت است.


عمو عابدینی گفت: در چند سال اخیر ما در رتبه های بین 15 تا 17 و وب آو ساینس و اسکاپوس در جا زده ایم ولی کشورهای دیگر به سرعت در حال نزدیک شدن به ما هستند و باید این رویه را اصلاح کنیم.


معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به اینکه مفاهیمی مانند دانشگاه نسل اول نسل دوم و دانشگاه کارآفرین مفاهیم برخاسته از دانشگاههای غربی است گفت: ما باید مفاهیم مورد نظر خود را جایگزین کنیم؛ مفهومی مانند حکمت، بسیار برتر از مفهوم دانشگاه کارآفرین است و از حکمت به عنوان خیر کثیر و علم نافع یاد می شود.


عمو عابدینی تاکید کرد: ما باید دانشگاه های خود را به سمت دانشگاه های دارای حکمت و دانشگاه های تمدن ساز پیش ببریم.


وی اظهار داشت: ایران تاکنون دوبار ایجاد کننده تمدن جهانی بوده است یک بار پیش از اسلام و یک بار پس از اسلام. و برای بار سوم نیز می تواند تمدن جدیدی را ایجاد کند.


وی افزود: برای مدت ها کتاب های ما در دانشگاهها غربی تدریس می شده است و همه دنیا قبول دارند که اولین دانشگاه به نام دانشگاه جندی شاپور در ایران بوده است و سازمان یونسکو نیز این را تبت کرده است.


وی در ادامه به برنامه های طرح تحول در آموزش عالی اشاره کرد و گفت یکی از این برنامه ها افزایش مهارت آموزی به دانشجویان است که در قالب آن 40 واحد درس مرتبط با مسائل مهارت آموزی در اختیار دانشگاه ها قرار داده می شود که با توجه به ویژگی های منطقه از لحاظ صنعتی و کشاورزی به نسبت به تعریف واحدهای درسی برای دانشجویان اقدام کنند و مابقی دروس کارشناسی برای حفظ کیفیت علمی مطابق روال سابق ادامه خواهد داشت.


معاون آموزشی وزیر علوم ماموریت گرایی دانشگاه ها را از دیگر محورهای طرح تحول دانست و گفت: 20 دانشگاه برتر که بیشترین سهم را در تولید علم دارند انتخاب شده اند و قرار است شورای برنامه ریزی برای آنها ماموریت های خاصی تعریف کند.


وی ایجاد دانشکده های نیاز محور، و دانشکده های خانواده را از دیگر مفاد طرح تحول دانست و گفت: برای دانشگاه تک جنسیتی بر اساس قانون جوانی جمعیت و توجه به دانشگاه تک جنسیتی کمیته های شورای برنامه ریزی ایجاد شده است.


عموعابدینی گفت: یکی دیگر از مفاد طرح تحول، پیش بینی استاد راهنما برای دوره های کارشناسی است که مانند سابق اساتید نقش مربی گری و شاگرد پروری را داشته باشند.


معاون آموزشی گفت: آیین نامه ارتقاء در حال تغییر و بازنگری است و مراحل نهایی خود را می گذارد و با مساعدت قائم مقام وزیر علوم پیش بینی شده است یک ماده بر اساس مفاد و محتوای طرح تحول به آیین نامه ارتقا به اضافه شود که امروز در اجلاس معاونان به بحث گذاشته می شود.


معاون آموزشی وزیر علوم گفت که مدل یادگیری هدفمند که پیش از این توسط وزیر علوم ارائه شده است در قالب طرح تحول آمده است و آموزش در دانشگاه ها قرار است از این مدل استفاده کند.


وی با اعلام اینکه بازنگری 1500 رشته تحصیلی در دستور کار وزارت علوم است گفت تمام مباحثی که برای طرح تحول نیاز است قبلاً در شورای گسترش و شورای برنامه ریزی تصویب شده است و پشتوانه قانونی دارد ولی معاونت آموزشی وزارت علوم تنها زمان ابلاغ خواهد کرد که در نشست های تخصصی و کارگروه بررسی شده و یا در کمیته نخبگانی که با حضور 1200 نفر از اعضای کلی تشکیل شده است به بحث گذاشته شود.



برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.