فعالیت 4500 متخصص بیهوشی در کشور
به نقل از خبرگزاری فارس1402/3/3کد خبر 140237742
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، محمد رئیس زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران در مراسم افتتاحیه پانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبت های ویژه و درد ایران که از امروز سوم تا پنجم خرداد در سالن همایش های دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود، ضمن گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: متخصصان بیهوشی افراد گمنامی در کشور هستند و زحمات بسیار زیاد و مهمی را برای بیمار می کشند که باید از تلاشها و مجاهدت های این افراد تشکر شود..
وی افزود: رشد رشته بیهوشی در کشور قابل توجه است؛ از عدد 11 در میلیون نفر در جمعیت در سال 56 به عدد 56 در میلیون نفر در جمعیت رسیدیم که رشد قابل توجهی است..
رئیس زاده خبر داد: همچنین از تعداد 400 متخصص بیهوشی به 4500 متخصص بیهوشی در کشور رسیدیم که با چندین رشته فوق تخصصی، خدمات مختلفی را ارایه می دهند..
30 مرکز دوره آموزشی در بخش فلوشیپ در کشور داریم که اهمیت بالای این رشته را نشان می دهد..
وی گفت: اکنون کاهش ظرفیت در رشته بیهوشی را شاهد هستیم که تا 50 درصد ظرفیت رشته بیهوشی خالی مانده و این خود زنگ خطری است و نشان از عدم رغبت پزشکان دارد که باید برطرف شود..
وی تاکید کرد: باید قدر جامعه بیهوشی را بدانیم و از ظرفیت های آن استفاده کنیم؛ لذا لازم است مسوولان درک بهتری از جامعه پزشکی داشته باشند..
واژه شناسی این خبر (نظام پزشکی):
سازمان نظام پزشکی بزرگترین و قدیمی ترین سازمان غیردولتی در ایران پس از کانون وکلا می باشد که در تاریخ ۱۳۳۵/۱۰/۱۷ تأسیس گردیده است. رییس اولین دوره این سازمان در سال ۱۳۴۷ منوچهر اقبال بود و طی سال های مختلف محمدعلی حفیظی و بعد از انقلاب اسلامی ایران ، هادی منافی ، سید شهاب الدین صدر ، علیرضا زالی ، ایرج فاضل ، محمدرضا ظفرقندی و محمد رییس زاده رییس این سازمان بوده اند. آخرین رییس کل سازمان دکتر محمد رییس زاده است که در تاریخ ۹ مهر ۱۴۰۰ با ۱۵۰ رأی اعضای مجمع عمومی سازمان به این سمت انتخاب شد و سید ابراهیم رییسی رییس جمهور در ۱۱ مهر ۱۴۰۰ با صدور حکمی دکتر محمد رییس زاده را برای مدت چهار سال به عنوان "رییس کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران" منصوب کرد.
اولین نظام پزشکی در ۹۳۱ میلادی در زمان خلافت المقتدر عباسی تاسیس شد. وی زمانی که دریافت فردی بر اثر اشتباه یک طبیب فوت کرده است دستور داد که برای طبابت اخذ جواز لازم است که پس از امتحان و مصاحبه از طریق نظام پزشکی به طبیب داده میشود. وی سنان ابن ثابت را بعنوان اولین رییس نظام پزشکی تعیین نمود
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)