نمایشگاه «حرم مطهر رضوی در دوره قاجار» در فرهنگسرای ارسباران
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1402/3/3کد خبر 1402379210
کتابخانه و موزه ملی ملک هم زمان با دهه کرامت، برنامه های گوناگون فرهنگی، هنری، معنوی هم زمان با دهه کرامت به اجرا گذاشته است. برنامه های نمایشگاه های بیرونی، بخشی از این برنامه ها به شمار می آید که آثار برگزیده این گنجینه را در چارچوب تابلوهای نمایشگاهی، در دیگر مرکزها و نهادهای فرهنگی تهران و شهرهای دیگر به نمایش درمی آورد.
دوستداران فرهنگ و تاریخ برای دیدار نمایشگاه «تصویرهای تاریخی حرم مطهر رضوی در دوره قاجار می توانند به فرهنگسرای ارسباران به نشانی «تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان جلفا» مراجعه کنند.
واژه شناسی این خبر (نمایشگاه):
نمایشگاه جایگاهی است که در آن ارایه کنندگان و بازدیدکنندگان می توانند با کنش های سازمان یافته و هماهنگ به داد و ستد کالاها ، خدمات و اطلاعات بپردازند. نمایشگاه جایی است که عرضه کنندگان و بازدیدکنندگان با هم روبرو می شوند. نمایشگاه جایگاه شناساندن یک ایده نوین یا جای داد و ستد اطلاعات، نوآوریها، نوآفرینی ها و اختراع هاست.
تاریخ نمایشگاه ها با تاریخ بازرگانی و داد و ستد بشر در پیوند است. بازارهای مکاره از ۶۰۰۰ سال پیش وجود داشته است. فنیقیها به عنوان بزرگترین بازرگانان زمان خود نخستین نمایشگاه ها را در ۲۸۰۰ سال پیش از میلاد برپا کردند. فنیقی ها کالاهای جورواجور خود را با کشتی به سرزمین های دیگر می برند و در آنجا به نمایش می گذاشتند. با دگرگونی های دوران نوزایی و انقلاب صنعتی نیز رفته رفته نمایشگاه ها بهتر و بهتر برگزار شدند و به گونه رویدادهای فصلی، محلی، منطقه ای و جهانی خودنمایی کرد. در سال ۱۸۳۰ نمایشگاه جهانی در شهر پاریس برگزار شد که از کشورهای مختلف چهار گوشه جهان در آن شرکت کردند و در این نمایشگاه مهندس ایفل باپرچ ( برج ایفل ) را در میانه نمایشگاه برای نمایش قدرت و پیشرفت صنعتی فرانسه به جهانیان معرفی کرد. در سال ۱۸۷۹ میلادی در شهر سیدنی استرالیا و در سال ۱۸۸۰ میلادی در شهر ملبورن نمایشگاه جهانی برپا شد. در آن زمان از عمر شهر ملبورن فقط پنجاه سال گذشته بود. از این دو نمایشگاه ۴ میلیون نفر دیدن کردند که برای کشور جوانی مانند استرالیا رقمی بسیار موفقیت آمیز بود. در سال های دیگر نمایشگاه های متعدد دیگری نیز بر پا شدند که از جمله آنان می توان به نمایشگاه جهانی در کشور آمریکا، انگلیس، ژاپن و غیره … اشاره کرد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (حرم):
حَرَم ، به محدوده ای پیرامون مکان های مقدسی گفته می شود که به دلیل انتساب به یکی از مقدسات اسلام از حرمتی خاص برخوردار ند و با آن همچون دیگر مکان ها رفتار نمی شود. مهم ترین حرم مسلمانان، حرم مکه است که خانه خدا در آن قرار دارد. در رتبه بعد، حرم مدینه است که خانه و مدفن رسول الله(ص) را دربرمی گیرد و در کنار حرم مکی، حرمین شریفین خوانده می شود.
در معنایی توسعه یافته، حرم برای مدفن ایمه (ع) و حتی امامزادگان و اولیاء هم به کار برده شده و از تعابیری چون حرم علوی ، حرم رضوی و یا حرم عبدالعظیم حسنی استفاده شده است. حرم در عرف عامه شیعیان امامیه ، به مسجد یا محوطه ای زیارتی اطلاق می شود که بر گرداگرد مدفن ساخته شده است.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (مطهر):
مطهرات یا پاک کننده ها در احکام اسلامی به چیزهایی گفته می شود که با استفاده از آن ها می توان چیزی که نجس شده را پاک کرد.
استبرا حیوان نجاست خوار
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)