استاندار خراسان شمالی : عملیاتی شدن جهاد آبرسانی در استان یک ضرورت است
به نقل از خبرگزاری برنا1402/3/3کد خبر 140238657
واژه شناسی این خبر (پروژه):
استاندارد PRINCE2 دو تعریف را برای پروژه ارایه داده است که اولی به اهداف پروژه و دیگری به ویژگی های پروژه توجه دارد. این استاندارد از جهت اهداف، پروژه را یک محیط مدیریتی که به منظور تحویل یک یا چند محصول تجاری مطابق با یک موقعیت تجاری مشخص ایجاد شده است تعریف می کند و در جای دیگر و با توجه به ویژگی های پروژه آن را یک سازمان موقتی که باید یک نتیجه منحصربه فرد و از پیش تعیین شده را با یک زمان از قبل تعیین شده و منابع مشخص، ایجاد کند می داند.
استاندارد PMBOK یک پروژه را تلاشی موقتی که به منظور تولید محصول، خدمت یا نتیجه ای منحصربه فرد انجام می گیرد، می داند؛ و براساس تعریف استاندارد ICB پروژه یک عملکرد محدود شده توسط زمان و هزینه برای دست یابی به تحویل شدنی های تعریف شده (محدوده تعریف شده برای برآوردن موضوعات پروژه) براساس استانداردهای کیفیت و الزامات است.
قابل توجه است که همه این استانداردها محدودیت زمان، هزینه (منابع) و موقتی بودن را درکنار تولید یک محصول مشخص و منحصربه فرد مورد توجه قرار داده اند.
بطور کلی پروژه متشکل از مجموعه فعالیت هایی است که توسط فرد یا افرادی به منظور رسیدن به یک نقطه هدف ، تنها برای یک بار ، در یک زمان مشخص و در یک مکان انجام میپذیرد. یک پروژه دارای مراحل مختلفی است که هر مرحله دارای خصوصیت خاص خود و نیازمند تصمیم گیری های متناسب با آن است. از متدوال ترین تقسیم بندی های پروژه می توان به فازه های: درک، برنامه ریزی، اجرا و به پایان رساندن پروژه اشاره کرد. تقسیم بندی های دیگری نیز وجود دارد که به طور کلی همان مفهوم ذکر شده را بیان می کنند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (ضرورت):
قاعده اِضطرار قاعده ای فقهی به معنای واقع شدن شخص، در شرایط و موقعیتی تهدیدآمیز است که برای خارج شدن از آن وضعیت، ناچار به انجام دادنِ عملی است که در حالت عادی حرام است و یا ترک عملی که در حالت عادی، انجام آن واجب است. این قاعده در بیشتر ابواب فقه مانند عبادات ، معاملات ، احکام جزایی ، اطعمه و اشربه به کاررفته و بر آن آثاری مانند برداشته شدن حکم تکلیفی مترتب می شود.
این قاعده با قاعده های فقهی دیگر مانند اکراه و اجبار شباهت هایی دارد که در تمامِ این عناوین، حالت خطرِ تهدیدآمیز وجود داشته، امّا از این جهت که قصد و اراده در برخی وجود دارد و در برخی وجود ندارد، با هم متفاوتند. برخی از آیات قرآن ، روایات ، دلیل عقلی و اجماع بر این قاعده دلالت دارند و شرایطی را برای تحقق پیدا کردن حالت اضطرار و مضطر شدن لازم می دانند.
(برگرفته از ویکی شیعه)