آینده اقتصاد جهان از شرق آسیا می گذرد
به نقل از پایگاه خبری ایران اکونومیست1402/3/3کد خبر 140238809
رئیس اتاق ایران و چین می گوید با توجه به این که در سال های نه چندان دور کشورهای شرق آسیا نقش مهمی در میان کشورهای با بالاترین رشد اقتصادی دارند همراهی ایران با آنها می تواند برای کشور اهمیت زیادی داشته باشد..
مجیدرضا حریری در گفت وگو با ایران اکونومیست، اظهار کرد: از حدود یکسال قبل چیزی که به طور مشخص خود را نشان داده نگاه مثبت دولت سیزدهم به توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای شرق آسیاست که با توجه به تغییر و تحولات بین المللی به نظر می رسد که به شکلی هوشمندانه و دقیق برنامه ریزی و اجرایی شده است..
وی با اشاره به تحولات رخ داده در ماه های اخیر توضیح داد: از نهایی شدن پیوستن ایران گروه همکاری های شانگهای گرفته که در اجلاس آینده رسما نهایی خواهد شد تا سفر اخیر رئیس جمهوری به چین و حالا سفر به اندونزی که نحوه استقبال از ایشان و مراسم های رسمی که از سوی دولت های میزبان پیگیری شد همگی نشان از آن دارد که ایران به دنبال محکم کردن جای پای خود در شرق آسیاست که می تواند برای کشور اهمیت فراوانی داشته باشد..
حریری در پاسخ به این سوال که آیا در زمان باقی ماندن تحریم ها امکان استفاده از ظرفیت این کشورها وجود خواهد داشت؟.
تصریح کرد: در این تردیدی وجود ندارد که تحریم ها برای ما محدودیت هایی ایجاد کرده و هرگونه استفاده حداکثری از ظرفیت های تجاری را سخت کرده است اما سوال اینجاست که آیا ما باید به دلیل بودن تحریم ها پیگیری مسائل را فراموش کنیم؟.
وی اضافه کرد: در سال های گذشته نیز با وجود تحریم ها تصمیمات خوبی گرفته شده و تجارت کشور با بسیاری از کشورهای شرق آسیا توسعه پیدا کرده است..
از این رو حتی اگر نتوان تمام ظرفیت ها را فعال کرد نیز باید برای تمام گزینه های ممکن آماده شد..
اقتصاد ایران ظرفیت فراوانی دارد که قطعا کشورهای شرق آسیا نیز آن را فراموش نکرده اند پس بدین ترتیب باید تلاش کرد که با استفاده از همکاری های دوجانبه بالاترین سطح ممکن از روابط تجاری را فعال کنیم..
واژه شناسی این خبر (اقتصاد جهانی):
اقتصاد جهانی (به انگلیسی : World economy ) اقتصاد مربوط به همه انسان های جهان است. اقتصاد جهانی به نظام اقتصادی کل کشورها اطلاق می شود و شامل کلیه فعالیت های اقتصادی انجام شده در داخل و بین ملت ها است، از جمله: تولید ، مصرف ، مدیریت اقتصادی ، کار در حالت کلی، مبادله ارزش های مالی و تجارت کالا و خدمات . در برخی زمینه ها، این دو اصطلاح «بین المللی» یا «اقتصاد جهانی» متمایز هستند که به طور جداگانه اندازه گیری می شوند و از اقتصادهای ملی متمایز می شوند، در حالی که «اقتصاد جهانی» صرفاً مجموعه ای از اندازه گیری های کشورهای جداگانه است. فراتر از حداقل استاندارد مربوط به ارزش در تولید، استفاده و مبادله، تعاریف، بازنمایی ها، مدل ها و ارزش گذاری های اقتصاد جهانی بسیار متفاوت است. اقتصاد جهانی از جغرافیا و اکولوژی سیاره زمین جدایی ناپذیر است.
معمول است که سوالات اقتصاد جهانی را منحصراً به فعالیت اقتصادی انسان محدود کنند و اقتصاد جهانی معمولاً از نظر « پولی » مورد قضاوت قرار می گیرد، حتی در مواردی که در آن بازار کارآمدی برای کمک به ارزیابی کالاها یا خدمات خاص وجود ندارد، یا در مواردی که فقدان تحقیقات مستقل، داده های واقعی یا همکاری دولت، تعیین ارقام را دشوار می کند. نمونه های بارز آن مواد مخدر غیرقانونی و سایر کالاهای بازار سیاه هستند که با هر معیاری بخشی از اقتصاد جهانی هستند، اما طبق تعریف هیچ بازار قانونی برای آنها وجود ندارد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (شرق آسیا):
شرق آسیا یا خاور آسیا یا آسیای شرقی یا آسیای خاوری منطقه ای از آسیا است که بر پایهٔ جغرافیا یا فرهنگ تعریف می شود. از دید جغرافیایی این منطقه شامل کشورهای چین ، مغولستان ، کره ( شمالی و جنوبی )، تایوان ، ژاپن و مناطق خودمختار هنگ کنگ و ماکائو ۱۲ میلیون کیلومترمربع یا ۲۶٫۵٪ از خاک قارهٔ آسیا را شامل می شود که تقریباً ۱۴ درصد بزرگ تر از مساحت کل قاره اروپا می باشد.
بیش از ۱/۵ میلیارد نفر در این منطقه از جهان زندگی می کنند که حدود ۳۸٪ جمعیت آسیا و ۲۲٪ یا بیش از یک پنجم جمعیت جهان است. این منطقه با تراکم جمعیتی ۱۳۳ نفر در هر کیلومتر مربع در قیاس با میانگین جهانی ۴۵ نفر در هر کیلومتر مربع (سه برابر) یکی از پرجمعیت ترین مناطق جهان به شمار می رود. در این بین، مغولستان کمترین تراکم جمعیتی را دارد. البته بیشتر این جمعیت در مناطق ساحلی متمرکز است کما این که مغولستان و نواحی غربی از تراکم جمعیت بسیار پایینی برخوردار هستند به گونه ای که مغولستان کم تراکم ترین کشور مستقل جهان به حساب می آید.
از منظر تاریخی بسیاری از جوامع شرق آسیا بخشی از دایرهٔ فرهنگ چینی بوده اند و واژگان و خط آسیای شرقی بیش تر مربوط به زبان چینی باستان و خط چینی هستند. ادیان عمده شامل بودیسم ، کنفسیانیسم یا نوکنفسیانیسم، تائوگرایی ، ادیان قومی چین، شینتو در ژاپن ، شمنیسم کره می باشد. این ترکیب از زبان، فلسفهٔ سیاسی و دین (همراه با هنر ، معماری ، مراسم ها و غیره)، با ساختار جغرافیایی آسیای شرقی در بیش تر نقاط مشترک می باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)