امسال جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در 16 رشته هنری از سوی بنیاد بین المللی امام رضا (ع) برگزار می شود.
به نقل از خبرگزاری فارس1402/3/3کد خبر 1402391723
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، کوروش زارعی، دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی بعد از ظهر امروز در گفت وگو با خبرنگاران درباره برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری رضوی و تاثیر آنها بر ترویج سیره عملی اهل بیت (ع) اظهار کرد: امسال در شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی تمام تلاشمان را کردیم که نمایشنامه ها و تولیدات نمایشی از تنوع موضوعی و محتوایی برخوردار باشند و تمرکز ما در این آثار نمایش سیره عملی و علمی علی بن موسی الرضا (ع) باشد، علی بن موسی الرضا (ع) دریایی از علم و معرفت است که این ترویج این سیره علمی نیازمند کار پژوهشی است..
دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی درباره کیفیت آثار حاضر در این دوره از جشنواره تئاتر رضوی توضیح داد: آثار به لحاظ کیفیت هنری از کیفیت خوبی برخوردارند. تاکید داریم که آثار ضعیف که سندیت تاریخی ندارد در جشنواره تئاتر رضوی حضور نداشته باشند، آثار این جشنواره باید سندیت تاریخی داشته باشند و جنبه های مختلف زندگی امام رضا (ع) را دربر گیرند..
انشاءالله جشنواره شانزدهم با کیفیت بهتر برگزار شود و مردم بتوانند از این آثار بهره لازم را ببرند..
زارعی درباره تاثیر جشنواره های فرهنگی و هنری رضوی بر نوجوانان و جوانان برای شناخت سیره اهل بیت (ع) گفت: امسال جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در 16 رشته هنری از سوی بنیاد بین المللی امام رضا (ع) برگزار می شود..
جشنواره های شعر، آواها و نواهای رضوی، تئاتر خیابانی و جشنواره تجسمی از جمله این جشنواره ها هستند..
برگزاری این جشنواره ها بی تاثیر نیست، یک اثر هنری می تواند تاثیر خود را بر مخاطب بگذارد و یک قطعه شعر می تواند بر جوان و نوجوان ما اثر بگذارد، اگر اثر خوبی تولید شود بی تاثیر نیست، بزرگترین تاثیر برگزاری این جشنواره ها این است که در نوجوانان و جوانان علاقه مند عکاسی، تئاتر، شعر، موسیقی و هنرهای تجسمی ایجاد انگیزه می کند و این اتفاق مهمی است..
دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی درباره حمایت دستگاه های فرهنگی از جشنواره های رضوی و بویژه تئاتر رضوی اظهار کرد: نهادهای تئاتر از هیچ کاری حمایت نمی کنند چون بودجه آنچنانی در اختیار ندارند؛ باید نهادهای بالادستی فرهنگ و هنر به فکر این موضوع باشند و وقتی سخن از جشنواره اهل بیت (ع) می آید باید همه همکاری و از آن حمایت کنند..
وی درباره کمک هزینه های گروه های تئاتری شرکت کننده شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی گفت: شرایط به گونه ای است که زندگی برای همه سخت شده است، گروهی به جشنواره تئاتر رضوی آمده یک ماشین دکور دارد و تنها 24 بازیگر دارد و عوامل هم همین تعداد، در این شرایط آیا می شود به این گروه کمک هزینه 30 میلیون تومانی داد..
باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون فرهنگی مجلس پای کار بیاید و حمایت کنند..
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی باید در زمینه فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) کار کنیم؛ باید بپذیریم بحران هویت در نوجوانان و جوانان و در خانواده ها وجود دارد، درست است که مسئله اقتصادی داریم اما مسئله فرهنگ و هنر بسیار مهم است و باید بیشتر به آن بها داده شود..
واژه شناسی این خبر (موسیقی):
موسیقی ( از عربی ) یا موزیک (از زبان های اروپایی ) یا آنچه در پارسی باستان خُنیا گفته می شد، یک نوع از هنر است که عناصر اصلی تشکیل دهندهٔ آن، صدا و سکوت است. عناصر اصلی تشکیل دهندهٔ موسیقی شامل زیروبمی (نَواک) (تعیین کنندهٔ ملودی و هارمونی ) و ضرب آهنگ (ریتم) است. موسیقی را هنر بیان احساسات به وسیلهٔ آواها گفته اند که مهم ترین عوامل آن صدا و ریتم هستند و همچنین دانش ترکیب صداها به گونه ای که خوش آیند باشد و سبب انبساط و انقلاب روان شود.
موسیقی را می توان به ژانرهایی تقسیم کرد (به عنوان مثال موسیقی کانتری که نوعی موسیقی محلی آمریکا است) و ژانرها را می توان بیشتر به زیرمجموعه ژانرها تقسیم نمود (شامل پاپ کانتری و کانتری که دوتا از مهمترین و بیشترین ژانرهای فرعی کشور هستند)، اگرچه خطوط و روابط بین ژانرهای موسیقی اغلب ظریف هستند، گاهی اوقات برای تفسیر شخصی باز، و گاهی اوقات بحث برانگیز است. به عنوان مثال، رسم مرز بین برخی از هارد راک های اولیه دهه ۱۹۸۰ و سبک موسیقی هوی متال می تواند دشوار باشد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (هنرهای تجسمی):
هنرهای تجسمی که گاه با اصطلاح هنرهای بصری یاد می شوند، هنرهای مبتنی بر حس بینایی مانند نقاشی ، خوشنویسی ، مجسمه سازی ، طراحی محصول ، چاپ دستی ، عکاسی ، گرافیک ، طراحی صنعتی ، صنایع دستی ، ویدیو ، فیلمسازی و طراحی داخلی است. همچنین هنرهای تجسمی شامل گروه دیگری با عنوان هنرهای کاربردی مانند طراحی صنعتی، طراحی گرافیک، طراحی مد، طراحی داخلی و هنر تزیینی می شود. در حال حاضر هنرمند تجسمی به شخصی گفته می شود که در زمینه هنرهای زیبا یا هنرهای کاربردی فعالیت دارد.
قلمرو کاری طراحی و هنرهای تجسمی بسیار گسترده است. در اصل این قلمرو همهٔ آنچه که می توان دید به جز نمایش را در بر می گیرد. منظور از نمایش هنرهایی مانند تیاتر ، موسیقی ، یا اُپرا است. البته مرز مشخص و درستی میان این تعاریف نیست؛ مثلاً توجه کنید به هنر تن و بدن یا مثلاً فیلم و هنر رسانه ای که می توانند همهٔ دسته های دیگر هنر را در خود جای دهند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)