ایران و مالزی بر توسعه گردشگری سلامت توافق کردند
به نقل از خبرگزاری موج1402/3/3کد خبر 140239275
وزرای بهداشت ایران و مالزی در حاشیه هفتاد و ششمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو، دیدار و گفتگو کردند..
به گزارش خبرگزاری موج، بهرام عین اللهی در این دیدار با اشاره به زمینه های گسترده همکاری های سلامت محور بین ایران و مالزی، تقویت گردشگری سلامت بین دو کشور را با توجه به توانمندی ها و ظرفیت های ایران و مالزی، مهم توصیف کرد..
وزیر بهداشت کشورمان با اشاره به پیشرفت های چشمگیر علوم پزشکی و شرکت های دانش بنیان در ایران در ساخت داروهای "های تک" و تجهیزات پیشرفته پزشکی، یادآور شد: ربات جراح سینا، نمونه ای از این پیشرفت ها است که اخیراً عملکرد آن در سفر رئیس جمهور کشورمان به اندونزی، بررسی شد..
عین اللهی همچنین با تاکید بر لزوم تقویت ارتباطات کشورهای مسلمان، خاطرنشان کرد: کشورهای دوست مانند ایران و مالزی می توانند با تسهیل رفت و آمد دانشمندان و برگزاری همایش های علمی و تحقیقاتی مشترک در جهت ارتقای سلامت و علوم پزشکی گام بردارند..
وزیر بهداشت با اشاره به تشکیل گروه 5 در منطقه به میزبانی ایران و با مشارکت پاکستان، افغانستان، عراق، تاجیکستان و سازمان جهانی بهداشت، گفت: بسیاری از نیازهای بهداشتی، درمانی و تحقیقاتی با تقویت دیپلماسی سلامت قابل رفع است..
همچنین لازم است کارگروهی تخصصی برای تقویت روابط وزارت بهداشت ایران و مالزی و بررسی زمینه های همکاری تشکیل شود..
خانم "صالحه مصطفی" وزیر بهداشت مالزی نیز بر لزوم تقویت همکاری های بهداشتی مالزی و ایران تاکید کرد و گفت: از مهمترین زمینه های همکاری متقابل، تبادل استاد و دانشجو و ارتقای تعاملات علمی و دانشگاهی است..
به گفته وی، همکاری های کشورهای اسلامی در حوزه سلامت، اهمیت بسیار زیادی دارد..
واژه شناسی این خبر (مالزی):
مالزی (به مالایی:Malaysia) با نام رسمی فدراسیون مالزی (به مالایی: Persekutuan Malaysia) از کشورهای اسلامی در جنوب شرق آسیا که اسلام در آن دین رسمی است و بیش از نیمی از جمعیت آن مسلمان هستند. اسلام در قرن نخست قمری(هفتم میلادی) با حضور تجار ایرانی و اعراب به این سرزمین وارد شد. حضور سادات در میان بازرگانان همزمان با ورود اسلام به این سرزمین، زمینه ساز آشنایی مردم با اهل بیت شده است. از جمعیت شیعیان مالزی آمار دقیقی در دست نیست و تعداد آنها بین ۱۰ تا ۵۰ هزار نفر تخمین زده می شود. دولت مالزی بنا به دلایلی که در ظاهر جنبه جلوگیری از تفرقه مسلمانان را دارد، از تبلیغ تشیع و فعالیت شیعیان در این کشور جلوگیری می کند. شیعیان مالزی متشکل از سه گروه اثناعشری ، آقاخانیه و بهره هستند.
جغرافیا
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (گردشگری سلامت):
گردشگری پزشکی یا توریسم پزشکی ( انگلیسی : Medical Tourism) شاخه ای از گردشگری سلامت است که در آن شخص از کشوری به سایر نقاط دنیا با امکانات پیشرفته تر بهداشتی و درمانی سفر می کند تا از خدمات پزشکی کشور مقصد در مراکز درمانی بهره مند شود. در اغلب موارد، هدف از توریسم پزشکی بهره مندی از قیمت پایین خدمات پزشکی یا دریافت سریع تر و بهتر خدمات در سایر نقاط دنیاست. توریسم پزشکی با سفرهای معمولی پزشکی متفاوت است. در سفرهای معمول، شخص از کشوری کمتر توسعه یافته برای دریافت خدمات پزشکی به کشورهای پیشرفته می رود و دلیل آن نبود خدمات مشابه در کشورش است. در حالی که در توریسم پزشکی خدمات مشابه ارائه می شود ولی توریست کشور دیگر را ترجیح می دهد.c
خدمات ارائه شده در توریسم پزشکی متفاوت و بستگی به انتخاب گردشگر دارد. از خدمات بیسیک و ساده دندان پزشکی تا عمل جراحی های پیشرفته همچون تعویض زانو، جراحی قلب یا جراحی های زیبایی قابل ارائه بوده و محدودیتی نیست.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)