جایگاه شورای عالی فضای مجازی تحکیم شد
به نقل از خبرگزاری برنا1402/3/3کد خبر 140239374
مطابق قانونی که اردیبهشت ماه گذشته توسط محلس شورای اسلامی به تصویب رسید، دیوان عدالت اداری امکان مداخله در لایه سیاست گذاری شوراهای عالی فضای مجازی و انقلاب فرهنگی و ابطال مصوبات آن ها را ندارد..
خبرگزاری برنا- گروه علمی و فناوری؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اواخر خرداد ماه گذشته در نشست علنی خود، در جریان بررسی طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری با مستثنی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی از فرآیند بررسی شکایت ها در دیوان عدالت اداری موافقت کردند..
این قانون پس از انجام اصلاحات مدنظر شورای نگهبان، 10 اردیبهشت ماه امسال به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و روز گذشته توسط رئیس جمهور ابلاغ شد..
به ماده (12) قانون، یک تبصره به شرح زیر به عنوان تبصره (2) الحاق و شماره تبصره ماده مذکور به یک اصلاح می شود: تبصره 2- رسیدگی به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی در حوزه تحت صلاحیت این نهادها، از شمول حکم این ماده خارج است..
لیکن رسیدگی به مصوبات و تصمیمات زیرمجموعه های شوراهای مذکور از قبیل هیئت (کمیسیون)ها، کارگروه (کمیته)ها، شوراها و ستادها در صلاحیت دیوان عدالت اداری قرار می گیرد..
به همین منظور، مصوبات این دو نهاد درخصوص سیاست گذاری خارج از صلاحیت دیوان عدالت اداری است و بقیه مصوبات آن ها به جهت مشابهت با تصمیمات سایر مقامات اداری، در صلاحیت هیئت عمومی دیوان عدالت اداری قرار دارد..
مرکز ملی فضای مجازی در ایران، مرکزی است که به فرمان رهبر انقلاب، توسط شورای عالی فضای مجازی تشکیل شده است و در حال حاضر، سید محمدامین آقامیری ریاست این مرکز و دبیری شورای عالی فضای مجازی ایران را برعهده دارد..
واژه شناسی این خبر (رییس جمهور):
رییس جُمهور یا پرزیدِنت (به انگلیسی : President ) بالاترین مقام سیاسی در کشورهای دارای حکومت جمهوری است. او با رأی مردم از میان نامزدهای ریاست جمهوری برای مدت معینی برگزیده می شود.
رییس جمهور در اکثر کشورها جایگاهی است که دارای اختیارات بالای نظارتی و هدایتی است. قدرت معمولاً میان رییس جمهور و نخست وزیر یا صدراعظم تقسیم می شود، هرچند در برخی کشورهای دارای نظام ریاست جمهوری مانند افغانستان یا ایالات متحدهٔ آمریکا ، پست های قابل توجهی مانند نخست وزیری یا صدراعظمی وجود ندارد و رییس جمهور که با رأی مستقیم مردم انتخاب می شود، دارای اختیاراتی دوچندان است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (دیوان عدالت اداری):
به موجب اصل ۱۷۳ قانون اساسی ، دیوان عدالت اداری به منظور رسیدگی به شکایات، دادخواهی ها و اعتراضات مردم نسبت به مأموران یا واحدها یا آیین نامه های دولتی و احقاق حقوق آنها، زیر نظر قوه قضاییه تأسیس شد. رییس دیوان عدالت اداری از سوی رییس قوه قضاییه به این سمت منصوب می گردد.
درگاه ایران
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (رئیسی):
درگاه ایران
سید ابراهیم رئیس الساداتی مشهور به رئیسی (زادهٔ ۲۳ آذر ۱۳۳۹) فقیه مسلمان و سیاستمدار مستقل ایرانی است که از ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ به عنوان هشتمین رئیس جمهور ایران مشغول به کار است. او همچنین نایب رئیس اول مجلس خبرگان رهبری است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)