نشست مدیران پژوهشگاه و معاونت امور بین الملل وزارت نفت با سفیران کشورهای حوزه CIS
به نقل از وزارت نفت1402/3/3کد خبر 140239867
واژه شناسی این خبر (نیروی انسانی):
ویلیام تریسی، در واژه نامه منابع انسانی Human Resources (HR)، منابع انسانی را به عنوان «افرادی که کار می کنند و سازمان را به فعالیت می اندازند» تعریف می کند. منبع انسانی یک فرد یا کارمند درون سازمان است.
مدیریت منابع انسانی نیز به فعالیت هایی اشاره دارد که باعث می شود کارمندان که عنوان سرمایه شرکت محسوب می شوند، در محیطی سالم و انگیزاننده کار کنند، بهره وری آن ها افزایش یابد و در راستای اهداف سازمان حرکت کنند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (تاجیکستان):
تاجیکستان ، یکی از پنج جمهوری آسیای مرکزی ، به پایتختی شهر دوشنبه. بیشتر مردم تاجیکستان سنی حنفی هستند. شیعیان تاجیکستان به دو دسته امامیه و اسماعیلیه تقسیم می شوند. حدود ۹۰ درصد شیعیان تاجیکستان ساکن بدخشان در شرق و جنوب شرقی تاجیکستان در کوهپایه های پامیر، پیرو مذهب اسماعیلیه ، و ۱۰ درصد از آن ها شیعه دوازده امامی هستند. این کشور تا قبل از استقلال در سال ۱۳۷۰ش/۱۹۹۱م یکی از جمهوری های پانزده گانه شوروی بود.
افغانستان در جنوب، چین در شرق، قرقیزستان در شمال و ازبکستان در شمال غرب و غرب تاجیکستان قرار دارند. تاجیکستان با ۱۴۳،۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت در آسیای مرکزی واقع است. بیشتر سرزمین تاجیکستان را کوه های مرتفع پوشانده است. رشته کوه های پامیر، ترکستان، حصار و زر افشان این کشور را به چند ناحیه تقسیم کرده اند. دو بلندترین قله تاجیکستان به نام اسماعیل سامانی (از شاهان سلسله سامانی) و ابن سینا (دانشمند معروف مسلمان) نام گذاری شده است. در تاجیکستان چند صد رود کوچک و بزرگ موقتی و دایمی جریان دارد که بخش بزرگی از آب آنها به چند دریاچه و آبگیر فصلی و دایمی داخلی سرازیر می شود. رودهای آمودریا (جیحون) و سیر دریا (سیحون)، دو گستره بزرگ آبی تاجیکستان را تشکیل داده اند.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (پژوهشگاه صنعت نفت):
پژوهشگاه صنعت نفت ، مجموعه پژوهشی ایرانی است، که به عنوان بزرگترین مرکز پژوهشی در زمینه صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی در ایران فعالیت می کند. این پژوهشگاه در سال ۱۳۳۸ توسط شرکت ملی نفت ایران تأسیس شد و اکنون به عنوان یکی از سازمان های وابسته به وزارت نفت ایران فعالیت می نماید. هم اکنون عظیم کلانتری اصل ریاست پژوهشگاه صنعت نفت را برعهده دارد. این پژوهشگاه فناوری های گوناگونی را در سه حوزه بالادستی نفت وگاز، پایین دستی نفت وگاز، انرژی و محیط زیست توسعه داده است. برخی از مهمترین فناوری های توسعه یافته توسط پژوهشگاه صنعت نفت عبارتند از:
پژوهشگاه صنعت نفت در سال ۱۳۳۸ با نام «اداره توسعه و تحقیقات شرکت ملی نفت ایران» تأسیس شد. هدف اولیه این سازمان، تحقیق و پژوهش در زمینه کاربرد مواد نفتی بود. پس از انقلاب ۱۳۵۷ در ایران، نام این سازمان نیز به «مرکز پژوهش و خدمات علمی» تغییر یافت. بر پایه موافقتنامه اصولی سال ۱۳۶۸ شورای گسترش وزارت فرهنگ و آموزش عالی ، به عنوان «پژوهشگاه صنعت نفت» با هدف انجام پژوهش های بنیادی، کاربردی و توسعه ای، نامیده شد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
نیاز تاجیکستان به دانش فنی و توانمندی ایرانی ها در حوزه نفت و گاز
1402/3/3
به گزارش خبرنگار شانا، نظام الدین زاهدی ظهر امروز (چهارشنبه، سوم خرداد ماه) در نشست مشترک مدیران پژوهشگاه صنعت نفت و مدیران معاونت امور بین الملل وزارت نفت با سفیران کشورهای مستقل همسود (سی آی اس) در پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه توانمندی های صنعت نفت ایران سبب افتخار مردم این کشور است، گفت: این صنعت با وجود آنکه بیشاز ۴۰ سال است که در حال مبارزه با تحریم های ظالمانه غرب است، اما همه تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده است. وی افزود: در سال های اخیر صنعت نفت ایران به دستاوردهایی مطلوب رسیده است، تاجیکستان هم اکنون به همکاری در زمینه ترتیب سرمایه انسانی ماهر، تبادل تجربه در زمینه بالادست و پایین دست صنعت نفت و خدمات آزمایشگاهی نیاز دارد، پژوهشگاه صنعت نفت ایران به عنوان قطب پژوهشی این صنعت می تواند ...