پیام رسان ایتا

به نقل از خبرگزاری ایلنا1401/11/29112کد خبر 1401b143113 دقیقه برای مطالعه

علت ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در نان

(تصویر شماره 1)
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در نان گفت: این ممنوعیت، جدید نیست و سال هاست که برقرار است.
(تصویر شماره 2)

به گزارش ایلنا، محسن فرهادی افزود: استدلال وزارت بهداشت و متخصصان تغذیه برای ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در نان این است که مانع تخمیر طبیعی نان می شود، نان را از کیفیت می اندازد، ماندگاری نان را کاهش می دهد و مانع جذب مواد معدنی مورد نیاز بدن می شود.


معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: مخالفان ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در نان، می گویند جوش شیرین در خیلی از مواد غذایی مانند برخی بیسکوئیت ها و کیک ها استفاده می شود و خیلی از کشورهای دنیا هم از جوش شیرین استفاده می کنند.


فرهادی گفت: شورای سلامت و امنیت غذایی کشور مدت هاست که این موضوع را مصوب کرده و موضوع، حتی فقط جوش شیرین هم نیست و بلکه میزان نمک هم هست و بازرسان وزارت بهداشت این موضوع را کنترل می کنند.


وی به رادیو گفتگو گفت: یکی از عوارض شیوع کرونا کاهش کنترل های این چنینی بود که خوشبختانه با فروکش کردن کووید19 همکاران ما کنترل ها را شدت دادند اما یک نکته اساسی هم نقش کلیدی اتاق اصناف ایران و اتحادیه های مربوطه در جلوگیری از استفاده از جوش شیرین در نان به ویژه لواش و بربری است.


وی با بیان اینکه نان سنگک معمولاً بدون جوش شیرین است افزود: دلیل علاقه نانوایی ها به ویژه نانوایی های شلوغ به مصرف جوش شیرین این است که سرعت طبخ نان را به شدت افزایش می دد. برخی نانوایی ها هم به خاطر چسبیدن نان لواش به تنورهای گردون از جوش شیرین استفاده می کنند.


فرهادی با تأکید بر اینکه مسیر تخمیر نان باید با استفاده از مخمرهای طبیعی و مجاز انجام شود گفت: جوش شیرین به برخی نان ها جلوه خاصی می دهد و جذابیت مصرف آن را برای مردم افزایش می دهد.


معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برخی نانوایان کیفیت پایین آرد را بهانه ای برای مصرف جوش شیرین قرار دادند عنوان کرد: مجموع بازرسی ها و نمونه برداری ها نشان می دهد که آرد در بدترین کیفیت هم نیازی به استفاده از جوش شیرین پیدا نمی کند.


فرهادی یادآور شد: بسیاری از نانوایی ها که در فروشگاه های زنجیره ای ایجاد شدند تقریبا بدون جوش شیرین هستند و مردم اگر به این موضوع شک کردند می توانند با تلفن 190 تماس بگیرند تا ما موضوع را بررسی کنیم.


انتهای پیام/

برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.