به نقل از خبرگزاری ایکنا1399/6/2718کد خبر 13996988943 دقیقه برای مطالعه

رونق اقتصاد فرهنگی روستاهای خراسان شمالی به همت کانون‌های فهما

مدیر کانون فرهنگی هنری شهدای اسفیدان مسجد روستای دوستدار کتاب اسفیدان، از تدوین و اجرای طرح استارت آپ گردشگری و بوم‌گردی و با هدف رونق اقتصاد فرهنگی روستاهای خراسان شمالی خبر داد.

(تصویر شماره 1)صادق قربانی، مدیر کانون فرهنگی هنری شهدای اسفیدان، در گفت وگو با ایکنا از خراسان شمالی، با اشاره به گسترش شهر نشینی و کم رونق شدن فعالیت های روستایی از حیث معیشتی در صدد هستیم تا با اجرای طرح استارت آپ گردشگری در روستاها قابلیت های روستایی را معرفی کنیم، اضافه کرد: در چند سال اخیر با توجه به حمایت از ایده های بوم گردی (گردشگری روستایی) و توجه مسئولان از این موضوع که از اعطای تسهیلات گرفته تا برگزاری دوره های آموزشی، دریافت مجوز و هر خدمتی که باعث رونق این مهم می شود، مورد توجه قرار گرفته لذا با بهره گیری از این موضوع تلاش کردیم تا با اجرای طرح های نو اهمیت روستا از لحاظ اقتصادی و فرهنگی نمود داده شود.


قربانی در توضیح بیشتر اضافه کرد: ایده استارت آپی بوم گردی شامل یک سایت و اپلیکیشن همراه است که این امکان را به کانون های فرهنگی هنری روستایی می دهد که بتوانند جذابیت های گردشگری و همچنین صنایع دستی روستای خود را در یک محیط مجازی ارائه کنند و نسبت به جذب گردشگر به روستا و فروش صنایع دستی منطقه اقدام شود.


وی با بیان اینکه در مناطق مختلف کشور و روستاهای پیشرو در این زمینه به موفقیت های خوبی دست یافته اند و باعث رونق منطقه خود شده و اشتغال زایی مناسبی نیز ایجاد شده است، گفت: البته هنوز این ایده در ابتدا راه خود بوده و افق روشنی در انتظار است.


وی با عنوان اینکه یکی از آسیب ها و در عین حال فرصت های بوم گردی و گردشگری اثرات فرهنگی متقابل بین مردم محلی و گردشگران است، همچنین گفت: بدیهی است در صورت مدیریت صحیح و بهره گیری از نیروی فرهنگی روستا آسیب ها به فرصت های بسیار مناسبی در این حوزه تبدیل خواهد شد که با توجه به وجه معتمد و اثرگذار فعالان کانون ها و برای مدیریت این طرح گردشگری در هر منطقه روستایی استان از قابلیت و پتانسیل های کانون مسجد بهره بردیم.


مدیر کانون فرهنگی هنری شهدای اسفیدان روستای دوستدار کتاب اسفیدان، حفظ بافت فرهنگی روستاهای دارای بوم گردی، ایجاد رونق اقتصادی و اشتغال زایی، مهاجرت معکوس شهر به روستا، توانمندسازی مسئولان کانون های فرهنگی در حوزه های اقتصادی، گسترش حوزه نفوذ کانون فرهنگی در مدیریت روستا و افزایش ارتباط مردم با مسجد و نیز حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی از مسیر مسجد را از اهداف مهم این طرح نام برد.


قربانی همچنین در توضیح بیشتر افزود: کانون های فرهنگی مستقیما مبادرت به ارائه خدمات گردشگری و فروش صنایع دستی نمی کنند و فقط ایجاد ارتباط بین افراد محلی و گردشگران را برعهده دارند که باعث شکوفایی اقتصادی روستا شده و بخشی از درآمد حاصله به مسئول مربوطه یا کانون فرهنگی خواهد رسید.


وی اضافه کرد: ناگفته نماند وقتی تعدادی از کانون های فرهنگی هنری همراه این ایده باشند شبکه بزرگی در حوزه بوم گردی تشکیل خواهد شد که نسبت به تقویت یکدیگر سهیم خواهند شد.

انتهای پیام

برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.