پیام رسان بله

به نقل از خبرگزاری ایکنا1399/12/15116کد خبر 1399c614363 دقیقه برای مطالعه

قرآن‌شناسی از ریشه‌دارترین رشته‌های تاریخی در غرب است

مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه‌های علمیه کشور از فعالیت70 تشکل بین‌المللی حوزوی در جهان خبر داد و گفت: قرآن شناسی از ریشه دارترین رشته‌های تاریخی در حوزه اسلام در دنیای غرب است و سال‌هاست دایرة‌المعارف بزرگی نیز با محوریت قران در هلند منتشر شده است.
(تصویر شماره 1)
(تصویر شماره 2)
حجت الاسلام محمدرضا برته، مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه کشور، در گفت و گو با ایکنا از استان مرکزی، ضرورت پرداختن به مباحث قرآنی را لازمه کار همه دستگاه ها به ویژه دستگاه های فرهنگی بیان کرد و با تقدیر از خبرگزاری ایکنا جهت پوشش اخبار و دغدغه مند بودن جهت رفع مشکلات جامعه قرآنی، گفت: همه تکلیف داریم برای توسعه فرهنگ در جهان تلاش کرده و لحظه ای از حرکت بازنمانیم.


وی مطالعه آیات قرآن را دلیل گرایش مذاهب دیگر به اسلام دانست و اظهار کرد: قرآن سرمایه عظیمی است که باید به بهترین شکل ممکن مورد بهره برداری قرار گیرد و متأسفانه آنطور که باید و شاید به آن توجه نکرده ایم.


برته ادامه داد: اسلام، تنها دین بزرگ تاریخی در دنیاست که ادعای نسخه واحد الهی دارد. اسلام تنها دینی است که متن معیار آن در زمان پیامبرﷺ جمع آوری شده و همان نسخه در اختیار تمام اعصار قرار گرفته و قرآن کریم نیز به دلیل عدم تحریف شامل این ادعا می شود.


وی با اشاره به فعالیت های حوزه علمیه در حوزه قرآن در عرصه بین الملل، اضافه کرد: گاهی اوقات دریچه ورود قرآن در عرصه بین الملل می تواند همراه با مباحث دیگری مطرح شود. گاه با جماعت مسلمان رو به رو هستیم که بدون وقفه و ملاحظه مباحث قرآنی مطرح می شود، اما با توجه به شرایط فضای بین المللی و غیرمسلمان بودن اکثر جامعه پرداخت به مباحث قرآنی می بایست ثانویه باشد تا خروجی لازم را داشته باشد.


برته ادامه داد: فعالیت بین المللی با محوریت قرآن می بایست از مباحث عقلی آغاز و پس از برگزاری دوره های مختلف به قرآن شناسی رسید. قرآن شناسی از ریشه دارترین رشته های تاریخی در حوزه اسلام در دنیای غرب است و سالهاست دایرة المعارف بزرگی نیز با محوریت قران در هلند منتشر شده است و این امر نشان از احترام این مصحف شریف بین غیرمسلمانان دارد.


وی به فعالیت های قرآنی حوزه علمیه ویژه مجامع بین المللی اشاره و با بیان این مطلب که برگزاری کارگاه های متنوع و اعزام مبلغ در دستور این مجموعه قرار دارد، اظهار کرد: برای فعالیت قرآنی در عرصه بین المللی باید اقتضای آن جامعه و درخواست از سوی مبدأ را مورد توجه قرار داد و به یکباره نمی توان فعالیت گسترده ای را آغاز کرد.


برته از فعالیت 70 تشکل بین المللی حوزوی در دنیا خبر داد و افزود: برخی از این تشکل ها ریشه دار بوده و بسیاری از آنان جانمایه کارهای خود را برپایه قرآن استوار کردند. سال ها قبل اجرای طرح شهر قرآنی از سوی جامعة المصطفی در فضای مجازی در دستور کار قرار گرفته بود که طبق جدول زمان بندی شده باید فعالیت این مجموعه در قالب دانشِستان عالی جامعةالمصطفی به ثمر نشسته باشد.

انتهای پیام

برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.