واژگونی اتوبوس در قم یک کشته و ۱۰ مصدوم بر جا گذاشت
به نقل از خبرگزاری مهر1402/1/4کد خبر 14021165615
قم- رئیس پلیس راه قم گفت: واژگونی اتوبوس اسکانیا در کیلومتر ۹ محور اراک به سلفچگان یک کشته و ۱۰ مصدوم بر جا گذاشت.
به گزارش خبرنگار مهر ، سرهنگ مختار پناهی بعد از ظهر جمعه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: حوالی ساعت ۵ صبح روز جمعه اتوبوس اسکانیا که از خرم آباد به مقصد اراک در حال حرکت بود در کیلومتر ۹ محور اراک به سلفچگان دچار واژگونی می شود.
وی در خصوص علت این حادثه بیان داشت: راننده اتوبوس به دلیل خستگی، بی احتیاطی و خواب آلودگی نسبت به جلو توجه لازم را نداشته و همین امر موجب بروز سانحه شد.
رئیس پلیس راه استان قم ابراز داشت: در این حادثه خانم ۳۶ ساله ای جان خود را از دست داد و تعداد ۱۰ نفر از سرنشینان اتوبوس دچار مصدومیت شدند.
سرهنگ پناهی عنوان داشت: در حوادث جاده ای در ایام نوروز امسال تاکنون ۶ نفراز هموطنان جان خود را از دست دادند. کد خبر 5739698
واژه شناسی این خبر (سانحه تصادف):
تصادف رانندگی و به زبان فارسی دری « حادثه ترافیکی » به حادثهٔ ترافیک خیابانی یا جاده ای می گویند که در آن دست کم یک وسیلهٔ نقلیهٔ خیابانی با یک وسیلهٔ نقلیهٔ دیگر، یا با یک کاربر (استفاده کننده) راه دیگر، یا یک جسم ثابت در کنار جاده، ویا با خودرو دیگر که معمولاً آسیب مالی یا جانی در پی دارد، برخورد کرده باشد. تصادفات یکی از عوامل اصلی مرگ در کشورهای جهان می باشد.
نخستین تصادف رانندگی منجر به مرگ در ایران در سال ۱۳۰۵ میان یک اتومبیل و درشکهٔ حامل درویش خان نوازنده مشهور تار در خیابان سپه تهران اتفاق افتاد. در دنیا نخستین انسانی که در یک حادثه رانندگی جان خود را از دست داد، یک خانم انگلیسی بود. بریجیت درسکول ۴۴ساله اولین کسی در دنیا است که در یک سانحه رانندگی جان خود را از دست داده است. وی روز هفدهم اوت سال ۱۸۹۶ در میدان کریستال پالاس لندن بر اثر تصادف فوت کرد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (قم):
قُم از شهرهای مذهبی ایران و از پایگاه های تشیع است. به گفته برخی از ایران شناسان قم از کهن ترین سکونت گاه ها در فلات ایران بوده و قدمت آن به قبل از اسلام می رسد. پیشینه تشیع در قم به هجرت خاندان اشعریون از کوفه به این شهر در قرن نخست قمری برمی گردد. دفن حضرت معصومه(س) در قم و به دنبال آن، مهاجرت امامزادگان و سادات، این شهر را به پایگاه تشیع تبدیل کرد. بنابر حدیثی از پیامبر اسلام(ص) علت نامگذاری این شهر به قم آن است که اهل آن قایم آل محمد(عج) را در قیام یاری می کنند. در منابع روایی از این شهر با اوصافی چون حرم اهل بیت و قطعه ای از بیت المقدس نیز نام برده شده است. در برخی منابع روایی احادیثی در فضیلت قم و منزلت اهل آن آمده است؛ از جمله اینکه قم و اهالی آن در زمانی که غیبت امام زمان(عج) به ظهور منتهی می شود بر دیگر خلایق حجت هستند.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)