مصدومان زلزله آذربایجان غربی به 110 نفر رسید
به نقل از خبرگزاری پانا1402/1/4کد خبر 14021173062
تهران (پانا) - رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به مصدوم شدن ۱۱۰ نفر در زلزله آذربایجان غربی گفت شرایط اسکان اضطراری برای افراد متاثر از زلزله در حال آماده سازی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ پیرحسین کولیوند در حاشیه جلسه ستاد خدمات نوروزی این جمعیت طی گفت وگویی اظهار داشت: بعد از وقوع زلزله صبح امروز در شهرستان خوی و سلماس، تیم های جست وجو جمعیت هلال احمر، ارزیابی ۳۲ روستا و ۶ شهر را انجام دادند که در حال حاضر کار تیم ارزیابی، پایان گرفته است.
وی ادامه داد: در ارزیابی های انجام شده، ۶ باب منازل تخریب شده در روستاها و دو باب منزل در محیط شهری ارزیابی شد و بقیه آسیب ها در حد ترک خوردگی منازل بوده است.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: ۱۱۰ نفر به دلیل ترس و فرار از محل دچار حادثه شدند که ۱۷ نفر از آنان به محیط درمانی منتقل شدند.
کولیوند با اشاره به آمادگی هلال احمر از حضور و خدمات رسانی به افراد متاثر از زلزله، عنوان کرد: توزیع اقلام زیستی مانند بسته های امدادی و وسایل گرمایشی در بین افراد متاثر از زلزله انجام شده است.
به گفته این مقام مسئول، طبق آئین نامه و نظر مدیریت بحران و مسکن و شهرسازی، اسکان اضطراری افراد متاثر از زلزله در حال انجام است.
...
واژه شناسی این خبر (زلزله):
زمین لرزه (به انگلیسی : Earthquake ) یا زلزله ، بومهن، لرزش و جنبش و تکان خوردن زمین است که به دلیل رهش انرژی تخلیه شده از سنگ ها در گسل های پوسته زمین در مدّتی کوتاه روی می دهد. محلّی که منشأ زمین لرزه است و انرژی از آنجا خارج می شود را هایپوسنتر ، و نقطهٔ بالای کانون در سطح زمین را مرکز سطحی زمین لرزه می گویند. پیش از وقوع زمین لرزهٔ اصلی معمولاً زلزله های نسبتاً خفیف تری در منطقه روی می دهد که به پیش لرزه معروف اند. به لرزش های بعدی زمین لرزه نیز پس لرزه می گویند که با شدّت کمتر و با فاصلهٔ زمانی گوناگون میان چند دقیقه تا چند ماه رخ می دهد.
هرچقدر تعداد پیش لرزه ها بیشتر باشد، مقدار ریشتر زمین لرزهٔ اصلی، کمتر می باشد.
زمین لرزه نتیجهٔ رهایی ناگهانی انرژی از داخل پوسته زمین است که امواج ارتعاشی را ایجاد می کند. زمین لرزه ها توسط دستگاه زلزله سنج یا لرزه نگار ثبت می شوند.
هر چقدر، کانون زلزله عمیق تر باشد، آسیب رسیدگی هم، کمتر می شود.
مقدار بزرگی یک زلزله متناسب با انرژی آزاد شده زلزله است. زلزله های کوچک تر از بزرگی ۳ ریشتر اغلب غیر محسوس و بزرگ تر از ۶ ریشتر خسارت های جدی را به بار می آورند، البته ریشتر که هر واحد اضافه آن حدوداً ده برابر قبلی است (مثلاً ۵ نسبت به ۶) فقط واحد اندازه و شدت انرژی تخلیه شده است اما عوامل متعدد دیگری از فاصله گرفته (عمق بیشتر تأثیر کمتر از زیر ده کیلومتر تا ۷۰۰ کیلومتر همین طور فاصله بیشتر افقی از رومرکز ) تا جهت لرزش (عمودی یا ضربه ای) و نوع طول موج لرزش [ نیازمند منبع ] (فاصله جابجایی مکانی رفتی و برگشتی در هر لرزش) در میزان تخریب تأثیر دارند. امواج زلزله سه نوع P و S (امواج بدنی) و سطحی دارند که نوع P که اول می آید به امواج فشاری یا طولی مشهور است زیرا امواجش ضربه ای بوده و در جهت انتشار می لرزانند (مانند بازی کشیدن طناب) و در پوسته زمین با سرعت ۱٫۵ تا ۸ کیلومتر در ثانیه پیش می روند برعکس امواج S یا امواج قیچی تا ۱٫۷ بار سرعتشان کمتر است و در جهت عمود بر خط انتشار می لرزانند (مانند تکاندن سفره) اما نمی توانند از مایعات مثلاً آب یا سنگ مذاب مثل هسته بیرونی زمین رد شوند. زمین لرزه شدید در عمق با زاویه ای ۱۰۵ درجه نواحی سطحی را می لرزاند و نواحی ورای این زاویه منطقه سایه نامیده می شوند و از این رو تجربه نشان داده که امواج P فشاری نسبت به S دامنه بسیار وسیع تری از منطقه سایه را پوشش می دهند و موج P می تواند با تغییر جهت و گذر از گوشته یا هسته بیرونی زمین منطقه ای بسیار دور از رومرکز را بلرزاند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)