خواب و خوراک ندارم،طلای المپیک می خواهم
به نقل از خبرگزاری تحلیلی ایران1402/1/5کد خبر 14021187727
86 یا 97؟ تصمیم سختی است
در دو سال گذشته کامران توانسته هر دو فینال را از کاکس ببرد اما حالا برای المپیک هر دو نفر می خواهند تغییر وزن بدهند. کاکس وضعیتش مشخص است که می خواهد به 97 کیلوگرم برود اما هنوز این سوال برای کامران قاسمپور وجود دارد که چه می کند؟ به 86 کیلوگرم برمی گردد یا به 97 کیلوگرم می رود: «هنوز مشخص نیست. به نظرم کمی هم زود است که بخواهم الان جواب بدهم. باید مسابقات قهرمانی جهان در صربستان به پایان برسد و بعد تصمیم بگیرم اما تغییر وزن به این سادگی نیست و مشکلات زیادی دارد که باید خودم درباره آنها تصمیم بگیرم.»
خیلی ها تغییر وزن را آسان نمی دانند و ظاهراً افزایش وزن را بسیار سخت تر از کاهش وزن می دانند اما رئیس فدراسیون کشتی رسماً اعلام کرده که کامران باید به 97 کیلوگرم برود اما آیا کامران آمادگی این کار را دارد: «طبیعی است که خودم هم خیلی به این ماجرا فکر می کنم. نظر کارشناسان را هم درباره خودم پیگیری کردم اما فکر می کنم رفتن به 97 کیلوگرم در دسترس است. چرا که الان نزدیک به 93 کیلوگرم هستم و شاید بتوانم در فرصت باقیمانده به وزن اصلی برسم.»
خواب ندارم
رسیدن به طلای المپیک مهمترین رویای یک ورزشکار است و کامران قاسمپور هم از این قاعده خارج نیست اما واقعاً چطور می شود به این مهم رسید؟ «دو بار قهرمان جهان شدم و حالا می خواهم طلای المپیک را هم بگیرم. از رویای رسیدن به مدال طلای المپیک خواب ندارم. دور از دسترس هم نیست؛ مهمترین افتخار در زندگی هر ورزشکاری است که من هم می توانم به آن برسم. کار بسیار سختی است اما نشدنی نیست.»
خیلی از قهرمانان بزرگ کشتی که از رسیدن به طلای المپیک ناکام ماندند، هنوز هم نمی توانند این ناکامی بزرگ را فراموش کنند. همین چند روز پیش بود که منصور برزگر درباره طلای المپیک گفت هنوز هم که هر روز صبح که از خواب بیدار می شود، طلای المپیک مقابل چشمان است. شاید این حسرت هم یک روز کامران قاسمپور را رها نکند: «مطمئن هستم که رها نمی کند. همین الان هم هر شب خواب طلای المپیک را می بینم. به همین دلیل می خواهم به هر قیمتی به المپیک و بعد هم مدال طلا برسم. این را در خودم می بینم و به خاطر همین می خواهم بهترین تصمیم را بگیرم تا یک عمر حسرت نخورم.»
باخت های قبلی به کاکس را بزرگ نکردم
دلاور مازندرانی کشتی ایران یک رویای دست نیافتنی را برای کشتی ایران محقق کرد. برتری مقابل کاکس برای کشتی ایران یک رویای دست نیافتنی شده بود. مثل جردن باروفس که سال ها شکست دادنش برای کشتی گیران ایران سخت شد. حالا کامران دو سال است که کاکس را شکست می دهد و طلای جهان را هم در اختیار دارد: «از چند سال همه دنبال کشتی من با کاکس امریکایی بودند و همه اعتقاد داشتند که خیلی کار سختی است. اعتقاد آنها هم براساس سوابق کاکس بود که واقعاً هم کشتی گیر خیلی قلدری است و در سطح بالا کشتی می گیرد. سال 2021 که در نیمه نهایی با هم برخورد کردیم راحت شکستش دادم و به فینال رسیدم و به نظر مسابقه فینال سخت تر از مبارزه با کاکس بود. امسال اما به فینال رسیدم که در فینال کاکس خیلی هوشمندانه کشتی گرفت ولی خدا با من بود و توانستم دومین طلا را بگیرم.»
برد به هر قیمتی را نمی خواهم
کامران قاسمپور شاید الان تکنیکی ترین کشتی گیر دنیا باشد. او دو بار قهرمان امیدهای جهان و دوبار هم قهرمان بزرگسالان جهان شده اما این موفقیت های بزرگ هرگز باعث نشده که او روحیه جوانمردانه خود را کنار بگذارد. مثل اتفاقی که در فینال جهانی 2022 با کاکس رخ داد و واکنش لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی را هم در پی داشت: «برای کاکس احترام زیادی قائلم. هنگام مسابقه در کشتی ممکن است هر اتفاقی رخ بدهد اما این ما هستیم که باید بهترین رفتار را داشته باشیم. خدا را شکر که توانستم رفتاری در شأن کشتی ایران داشته باشم. برای رسیدن به برد هر تلاشی را انجام می دهم اما به هر قیمتی نمی خواهم برنده باشم.»
251 251 کد خبر 1746648
واژه شناسی این خبر (کشتی آزاد):
کشتی آزاد یکی از روش های کشتی گرفتن است که در سراسر دنیا تمرین می شود و به همراه کشتی فرنگی یکی از دو سبک کشتی است که در بازی های المپیک برگزار می شود.
در کشتی آزاد همچون کشتی فرنگی، هدف اصلی چسباندن شانه حریف بر تشک است که به پیروزی فوری (ضربه فنی) منجر می شود و برخلاف کشتی فرنگی کشتی گیران اجازه گرفتن پای حریف و استفاده از پای خود را دارند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (کشتی فرنگی):
کشتی فرنگی یکی از سبک های ورزش کشتی است که در سدهٔ ۱۹ میلادی در فرانسه ابداع شد و هرچند نام گِرِکو-رومن "Greco-Roman ( یونانی - رومی ) برای آن برگزیده شد، اما پیش از قرن نوزدهم تمرین نمی شد، چراکه کشتی یونانی ها و رومی های قدیم بیشتر به کشتی آزاد شباهت داشت.
در کشتی فرنگی استفاده از پا برای به زمین زدن حریف و گرفتن پایین کمر ممنوع است و بقیه مقررات آن مشابه کشتی آزاد دیگر سبک المپیکی کشتی است. این رشته در تمام ادوار المپیک به جز المپیک ۱۹۰۰ پاریس و المپیک ۱۹۰۴ لس آنجلس برگزار شده است. کشتی فرنگی در المپیک فقط در بخش مردان برگزار می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)