ورود بیش از6 میلیون زائر نوروزی به خراسان رضوی
به نقل از خبرگزاری فارس1402/1/6کد خبر 14021256014
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد اظهار کرد: از ۱۵ اسفند ماه پارسال تا پایان پنجم فروردین ماه جاری ۶ میلیون و ۳۶۸ هزار و ۷۰۷ نفر زائر وارد استان شدند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی افزود: طی این مدت پنج میلیون و ۴۴۷ هزار و ۶۲۰ نفر شب اقامت در استان ثبت شد که چهار میلیون و ۷۷۱ هزار و ۴۴ نفر شب اسکان در کلانشهر مشهد ثبت شده است.
وی ادامه داد: در حوزه تامین سوخت از مصوبات کارگروه ملی زیارت تامین به موقع و میزان کافی سوخت بود که به خوبی محقق شد و وضعیت رفاهی، بهداشتی و خدماتی جایگاه های سوخت مورد تاکید قرار گرفت که این موضوع به صورت کامل و موثر حل شد.
معاون استاندار گفت: کارت های سوخت جایگاه ها اول امسال برداشته شد که نگران بودیم در آغاز سال برخی زائران بدون کارت سوخت خود وارد جریان سفر شوند و با مشکل مواجه شوند از این رو وزیر کشور از وزیر نفت تقاضا کرد که در خراسان رضوی این موضوع اجرایی نشود که جای قدردانی دارد.
گنابادی نژاد به تغییراتی در جریان سفر زائران اشاره کرد و گفت: طی ۲ روز اخیر درصد رشد زیادی ورودی زائر از جاده های شمال داریم که کم سابقه است و رشد ۶۰ درصدی در این زمینه را شاهدیم.
وی در ادامه گفت: تغییر زمان سفر و تقارن ماه رمضان احتمالا علت این تغییر مسیر مسافران جاده ای از شمال به مشهد است که موجب افزایش بار ترافیکی در جاده های شمالی و ورودی های شمالی به مشهد شده است.
پایان پیام/
واژه شناسی این خبر (زائر):
زیارت عملی عبادی به معنای حضور در پیشگاه پیشوایان دینی یا نزد قبور آنان یا دیدار از مکانی مقدس یا محترم برای اظهار ارادت و احترام و کسب فیض معنوی است. زیارت از اعمال پسندیده اسلام بوده و در طول تاریخ، مسلمانان به آن عنایت و اهتمام داشته اند. این عمل عبادی، نزد شیعیان جایگاهی ویژه و اثرات معنوی و ثواب بسیاری دارد. به دلیل جایگاه مهم زیارت در فرهنگ شیعه، این عمل، از ویژگی ها و نمادهای شیعیان به شمار می رود.
برخلاف اکثر مسلمانان، گروه اندکی با تمسک به حدیث شدّ رحال ، مسافرت به قصد زیارت قبور پیامبران ، امامان و اولیا را حرام دانسته اند و شبهه هایی را درباره این موضوع مطرح ساخته اند. این شبهات باعث شده است تا علمای شیعه و اهل سنت به پاسخگویی و دفاع از مشروعیت زیارت برآیند.
واژه زیارت، همان «زیاره» عربی است که مصدر از ریشه «ز و ر» است. لغت شناسان معانی متعددی برای آن برشمرده اند که همه آنها به مفهوم روی گرداندن، عدول و مایل شدن از چیزی به چیزی دیگر است. بدین سان، شخص زیارت کننده را از آن جهت زائر می گویند که وقتی به زیارت شخصی می رود از غیر او رو برمی گرداند.به قسمت بالای سینه نیز «زور» می گویند و شاید به همین خاطر است که به رو در رو شدن و ملاقات نیز زیارت می گویند.
بنابر کاربردهای منابع روایی ، زیارتْ عملی عبادی است به معنای حضور در پیشگاه پیشوایان دینی یا اشخاص محترم یا نزد قبور آنان یا دیدار از مکانی مقدس یا محترم برای اظهار ارادت و کسب فیض معنوی یا ادای احترام. زیارت دو سوی دارد که یک سوی آن شخص مومن است. لازم نیست که زیارت شونده انسان باشد و بدین رو دیدار کعبه را نیز زیارت گویند. همچنین لازم نیست شخص زیارت شونده، زنده و در دنیا باشد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (کارت سوخت):
سهمیه بندی سوخت در ایران طرحی برای هدف مندی مصرف سوخت در کشور بود که از تیر ۱۳۸۶ تا خرداد ۱۳۹۴ اجرا شد. به همین منظور برای تمامی خودروها در ایران کارت هوشمند سوخت صادر گردید و تمامی تلمبه های جایگاه های سوخت مجهز به دستگاه های کارت خوان و پین پد شدند. در سوم خرداد ۱۳۹۴، بنزین تک نرخی شد و به این ترتیب، سهمیه بندی متوقف گردید. با این حال در آبان ماهِ سالِ ۱۳۹۸، مجدداً بنزین سهمیه بندی و دو نرخی شد.
کارت هوشمند سوخت که بیشتر با عنوان کارت سوخت شناخته می شود کارتی است از خانواده کارت های هوشمند تماسی که در ایران برای سهمیه بندی سوخت در جایگاه های عرضه استفاده می گردد. بر روی این کارت ها برنامه هایی به منظور سهمیه بندی سوخت و همین طور پرداخت خرد در جایگاه های عرضه سوخت ایران نصب گردیده است. از آن جایی که تمامی تلمبه های جایگاه های سوخت در ایران مجهز به دستگاه های ترمینال (کارت خوان و پین پد) می باشد، تمام خودروهایی که در ایران بخواهند در جایگاه ها سوخت بزنند می بایست از این نوع کارت داشته باشند.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)