دعای روز پنجم ماه رمضان/ فواید توبه؛ از افزایش رزق تا رفع حاجات
به نقل از خبرگزاری تسنیم1402/1/7کد خبر 14021268139
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، پیامبر (ص) برای هر روز از ماه رمضان دعایی ذکر فرموده اند و دعای روز پنجم این ماه مبارک به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِینَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ عِبَادِکَ الصَّالِحِینَ الْقَانِتِینَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ أَوْلِیَائِکَ الْمُقَرَّبِینَ بِرَأْفَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ
خدایا مرا در این روز از توبه و استغفار کنندگان قرار ده و از بندگان صالح مطیع خود مقرر فرما و هم در این روز مرا از دوستان مقرب درگاه خود قرار ده به حق لطف و رأفتت اى مهربانترین مهربانان عالم.
شرایط توبه حقیقی و تأثیر استغفار زبانی
آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) دعای روز پنجم ماه رمضان را این گونه شرح داده است: « اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِینَ » خدایا در روز پنجم ماه رمضان، من را از مستغفرین قرار بده.
استغفار شرایط دارد؛ کسی که مال حرام خورده با استغفار درست نمی شود، بلکه باید صاحبان مال را راضی کند تا استغفار او پذیرفته شود. اگر بدنت از مال حرام فربه و چاق شده است، باید با روزه و کم خوردن آن گوشت های حرام را آب کنی. اگر فردی قبلاً شب تا به صبح در مجلس طرب و گناه به سر می برده، الان که می خواهد توبه کند باید شب ها عبادت کند و احیاء بگیرد تا جبران گذشته بشود. اینفوگرافی' مهم ترین اعمال ماه رمضان را بشناسیم
پس این که می گوییم «خدایا من را از مستغفرین قرار بده» به این معناست که واقعاً از گذشته خود پشیمان باشم و حقوق مردم را ادا کنم. طوری نباشد که اگر گناهی کرده ام حالا که به آن گناه فکر می کنم، از فکر کردن به آن گناه لذت ببرم. باید توبه راستین کرد.
اگر مقید باشید هر روز به تعداد مشخصی استغفار زبانی بگویید خوب است. به طوری که هفتاد مرتبه استغفار کردن بعد از نماز عصر خوب است که در روایت هم وارد شده است.
فواید استغفار؛ از افزایش رزق تا رفع حاجات
کسی که زیاد استغفار کند چهار چیز به دست می آورد که یکی آن است که "خدا غم و غصه را از دل و جان او برمی دارد". « مَن اَکثَر الاستغفار جَعلُ الله مِن کلِ هَمٍّ فرجاً » گاهی بدون هیچ دلیلی احساس غم و غصه کرده ام و استغفار که می کنم، حالم خوب می شود. شما هم این مطلب را امتحان کنید.
دوم "احساس امنیت" است: « وَ مِن کُلِ خوفٍ اَمناً » انسان از خبرهای هولناک می ترسد. مثلاً می گویند زلزله ای در راه است، یا دشمن می خواهد به ایران حمله کند و… اینجا استغفار کن که آن ترس و خوف را برطرف می کند و هیچ اتفاقی هم نمی افتد. آمریکا هم هیچ غلطی نمی تواند بکند.
سوم "نجات از تنگناهای زندگی" است: « و مِن کُلِ ضِیقٍ مَخرَجاً » اگر در زندگی به بن بست خورده ای و مشکلاتت زیاد شده است استغفار کن. ازدواج کرده ای و صاحبخانه جوابت کرده، هرچی می گردی جا پیدا نمی کنی، برو استغفار کن. خدا به دل یکی می اندازد تا مشکل تو را حل کند. "چشم روشنی های خدا برای روزه داران" در بیان آیت الله بهجت(ره)
پس اگر در مشکلات و گرفتاری ها هستی و حاجتی داری، استغفار کن. البته شرایط استغفار را هم رعایت کن.
سوم " زیاد شدن روزی" است: «وَ یَرزقُهُ مِن حیثُ لا یَحتَسِبُ» اگر استغفار کنی، خداوند روزی تو را از محلی که گمان نداری می فرستد. مثلاً طلبه هم مباحثه خوب ندارد. اگر اهل استغفار باشد خدا یک هم بحث خوب به او می دهد. زن خوب نصیبش می شود، همسفر خوب پیدا می کند و … .
این را هم بدانیم که منظور از رزق، تنها مال و ثروت دنیا نیست، فقط پول نیست. رزق شامل امور معنوی هم می شود. رفیق خوب، رزق است؛ همسفر خوب رزق است.
دعا برای دوستی با خدا
در ادامه دعا می خوانیم: « وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ عِبَادِکَ الصَّالِحِینَ الْقَانِتِینَ » خدایا من را از بندگان صالح خودت قرار بده. من را فرمانبردار خودت قرار بده. اگر انسان اهل اطاعت خدا باشد، خدا هم او را دوست خواهد داشت.
« وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ أَوْلِیَائِکَ الْمُقَرَّبِینَ » خدایا من را از دوستان نزدیکت قرار بده. خداوند دوستان و بندگانی دارد که مقربین درگاه الهی هستند. ایشان « فِی مَقعَدِ صِدقٍ عِنَد مَلیکٍ مُقتدر » و در مقام حضور الهی هستند، در بهشت خاص الهی وارد شده اند. خود بهشت مراتب دارد و این گروه که عاشقان الهی بوده اند و عبادت ایشان به خاطر خدا بوده، مخاطب این آیه قرآن هستند: « فَادخُلی فی عِبادی وَ ادخلی جَنَتی » اگر داخل در بندگان خدا شدی، آنگاه در بهشت خاص الهی هم وارد خواهی شد. دعای روز دوم ماه رمضان/ چگونه بفهمیم خدا از ما راضی است؟
در آغوش رحمت الهی برویم
درنهایت می گوییم: « بِرَأْفَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین » خدایا این دعاهای ما را به رأفت و مهربانی خودت مستجاب کن؛ ای کسی که رحمتت از همه رحم کنندگان بیشتر است.
در روایت آمده است که مهربانی و رحمت صد جزء است و در وجود پدر و مادر یکی از آن صد تا قرار دارد؛ پس ببینید خداوند چقدر مهربان و رحیم است. فقط کافی است بگویی «خدا» تا در آغوش رحمت الهی جای بگیری. تو اگر یک قدم به سوی خدا قدم برداری، خدا دوان دوان به سوی تو قدم برمی دارد: « وَ الَّذینَ جاهَدُوا فینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنینَ ».
واژه شناسی این خبر (پیامبر(ص)):
مُحمد بن عبدالله بن عبدالمطّلِب بن هاشم ( عام الفیل – ۱۱ق ) پیامبر اسلام، از پیامبران اولوالعزم و آخرین پیامبر الهی. معجزه اصلی او قرآن است.
حضرت محمد(ص) در جامعه مُشرک جزیره العرب به دنیا آمد، اما از بت پرستی پرهیز می کرد. در چهل سالگی به پیامبری رسید و مهم ترین پیامش دعوت به توحید بود. هدف از بعثتش را تکمیل فضایل اخلاقی معرفی کرد. مشرکان مکه سال ها او و پیروانش را آزردند، ولی آنان از اسلام دست برنداشتند. حضرت محمد(ص) ۱۳ سال در مکه، مردم را به اسلام دعوت می کرد سپس به مدینه هجرت کرد و این هجرت ، مبدأ تاریخ اسلامی شد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (ماه رمضان):
رَمَضان یا رَمَضان ُ المُبارَک نهمین ماه قمری که روزه در آن بر مسلمانان ، واجب است. عبادت و روزه داری در ماه رمضان را بخشی از هویت مسلمانان در جهان امروز برشمرده اند.
در روایات ، فضائل متعددی برای ماه رمضان گفته شده است. این ماه، ماه میهمانی خدا، ماه رحمت و مغفرت و برکت و بهار قرآن است. براساس احادیث، در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته می شود. شب قدر که نزول قرآن در آن شب بود، در این ماه قرار دارد. برخی دیگر از کتاب های آسمانی همچون تورات و انجیل نیز در این ماه نازل شده است.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (دعا):
دُعا ، طلب و درخواست بندگان از خدا یا آنچه معبود می پندارند، برای رسیدن به خواسته هاست. در متون دینی، دعا به عنوان یکی از راه های ارتباط با خدا و برترین عبادت ها تأکید و با تعابیری مانند سلاح مومن و نور آسمان و زمین توصیف شده است.
برای دعا آداب و شرایطی از جمله خواندن خدا با اسماء الحسنی ، طلب از پروردگار از سر بیم و امید و از روی تضرع و خشوع، شروع دعا با بسمله و حمد و صلوات ، ذکر شده است. دعا به زمان و مکان خاصی محدود نشده ولی بعضی از زمان ها و برخی از مکان ها برای دعا کردن مناسب تر معرفی شده است.
استجابت دعا در آیات و روایات به رعایت شروطی از جمله همسویی دل و زبان، انقطاع از غیر خدا و دعا همراه با استغفار و عمل صالح مشروط شده است. علی رغم وعده استجابت دعا از سوی خدا، گاه دعای انسان ها به دلائلی مانند لقمه حرام ، ترک امر به معروف و نهی از منکر و قطع رحم مستجاب نمی شود.
خداوند در قرآن دعاهایی از زبان پیامبران و بندگان صالح خود نقل کرده است که مفسران در مباحث کلامی به آنها استناد کرده اند.
در جوامع حدیثی شیعه و سنی برای برخی ساعات روز و ماه های قمری دعاها و ذکرهای گوناگون قرآنی و غیرقرآنی نقل شده است که به آنها دعای مأثور گفته می شود؛ از جمله: دعای کمیل ، دعای ندبه ، دعای توسل ، دعای عهد و دعای جوشن کبیر .
دعا کلمه ای عربی به معنای مایل ساختن چیزی به سوی خود با صدا و کلام است، و جمع آن ادعیه است.
دعا درخواست انجام کاری از مدعوّ (خوانده شده) به صورت جمله امر و نهی یا در قالب جمله خبری، (مانند غَفَر اللهُ لَک)(خدا تو را بیامرزد) است. فرق دعا با امر این است که در دعا مرتبه مخاطب فراتر از دعا کننده و در امر، فروتر است.
واژه دعا و مشتقات آن ۲۱۵ بار در قرآن در معنای فراخواندن و دعوت به امری، پرستش و عبادت ، درخواست چیزی از خدا ، سخن و دعوی و پسرخوانده به کار رفته است.
صلاه ، قنوت ، سوال به معنای درخواست، ندا به معنای درخواست با صدای بلند، اَوّاه به معنای دعاکننده به خیر و بسیار تسبیح و ثناگو، لعن و نفرین به معنای دعا بر ضد کسی، بَهْل به معنای نفرین و مباهله به معنای لعنت کردن هر طرف بر دیگری، از دیگر واژگان قرآنی است که با معنای اصطلاحی دعا پیوند دارد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
ارتباط فرهنگی بین شرق و غرب با محوریت سنندج و مشهد برقرار شود
1402/3/7
سنندج- سخنگوی کاروان زیر سایه خورشید در کردستان گفت: ارتباط فرهنگی و معنوی بین شرق و غرب ایران با محوریت سنندج و مشهد برقرار شود.به گزارشخبرنگار مهر ، حجت الاسلام سید محمد محسن دعایی شنبه شب در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان کردستان اظهار کرد: این حرکت زیر سایه خورشید زمینه ساز نشر خوبیهاستو بالغ بر 16 سال است که موسسه جوانان آستان قدس رضوی تصمیم گرفته که حرم در حرم محصور نشود. وی افزود: امسال 31 کاروان به استان های مختلف کشور و 10 کاروان به خارج از کشور اعزام می شود. حجت الاسلام دعایی خاطرنشان کرد: در مجموع بیش از 2 هزار برنامه توسط این کاروان ها در نقاط مختلف برگزار می شود. وی اظهار داشت: امام رضا کانون نورافشانی معنویت در دنیای معاصر هستند و ما از رسانه ها انتظار داریم که همه برنامه ها ...
مرگ تلخ شیمای 15ساله؛ حکم تلخ تر فقط 8 سال زندان برای پیرمردی که او را کشت1402/3/6
ایران نوشت: 4 سال است که خانه پدرخوانده و مادرخوانده شیما صباگردی مقدم از حضور دخترکی که امید و پناه آنها بود، خالی است.زن و مرد میانسال شیما را به فرزندی قبول کرده و 15 سال او را در ناز و نعمت بزرگ کرده بودند تا اینکه دختر نوجوان اسیر دست شیطانی به نام بهلول شد و قربانی جنایتی که بهلول برای او تدارک دیده بود. صباگردی مقدم، پدرخوانده شیما در طرح شکایت اولیه خود اعلام کرد: دخترم چند ساعت قبل از خانه بیرون رفته و دیگر بازنگشته است.او ساعتی بعد از اینکه از خانه خارج شد با شماره ای ناشناس با تلفن خانه تماس گرفت.من و مادرش به او التماس کردیم که به خانه برگردد اما دیگر تماسی نگرفت و الان هم نمی دانیم او کجاست.پدرخوانده شیما در ادامه گفت: مدتی قبل دخترم با یک جوان که از اهالی محل بود، آشنا شده و او ...