«پاشینیان» به مسکو رفت
به نقل از خبرگزاری فارس1402/3/4کد خبر 14023116012
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، دفتر نخست وزیری ارمنستان روز چهارشنبه از سفر نخست وزیر این کشور به روسیه برای رایزنی با مقامات ارشد این کشور پیرامون آخرین تحولات در قفقاز جنوبی از جمله مذاکرات صلح با جمهوری آذربایجان و توسعه روابط اقتصادی با روسیه خبر داد..
به گزارش خبرگزاری آرمناپرس ، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان روز چهارشنبه برای یک سفر کاری عازم روسیه شدند..
نخست وزیر ارمنستان فردا پنجشنبه در نشست شورای عالی اقتصادی اوراسیا در مسکو شرکت خواهد کرد..
نیکول پاشینیان در حاشیه این سفر با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار خواهد کرد..
همچنین قرار است نشست سه جانبه نخست وزیر ارمنستان، رئیس جمهور روسیه و رئیس جمهور آذربایجان با هدف رسیدن به صلح پایدار بین باکو و ایروان نیز برگزار شود..
الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان روز دوشنبه تصریح کرد که امضای پیمان صلح بین باکو و ایروان، اجتناب ناپذیر است..
علی اف پس از گفت وگو با هیتاناس ناوسدا رئیس جمهور لیتوانی در ویلنیوس با تاکید بر لزوم برقراری صلح با ارمنستان گفت: ما فکر می کنیم که انعقاد یک پیمان صلح (با ارمنستان) اجتناب ناپذیر است و تلاش می کنیم که تلاش های سازنده ای را برای رسیدن به این هدف صورت دهیم..
طبیعتاً این پیمان صلح باید هنجارها و اصول بین المللی را در برگیرد. جنگ بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در نهم نوامبر 2020 (19 آبان 1399) با توافق آتش بس به امضای نخست وزیر ارمنستان، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و رئیس جمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش آفرینی کرد..
جمهوری آذربایجان در این دور از درگیری ها مناطقی از جمله قره باغ را از اشغال ارمنستان خارج ساخت..
ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه در نشست هفتگی در خصوص عادی سازی روابط جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت: روسیه در حال حاضر در حال بررسی وضعیت در چارچوب وظایف میانجیگری موجود خود است..
واژه شناسی این خبر (جمهوری آذربایجان):
آذربایجان کشوری در شمال ایران و در غرب دریاچه خزر است. سرزمین آذربایجان در ۱۱۹۲ش/۱۸۱۳م پس از جنگ های ایران و روسیه، تحت تسلط روسیه قرار گرفت و در ۱۳۷۰ش/۱۹۹۱م در تجزیه شوروی، از آن مستقل شد. زبان و خط رسمی آذربایجان، آذری (ترکی) و لاتین است. اکثریت مردم آذربایجان مسلمان و شیعه هستند. در دوران صفویه ، مذهب شیعه در آذربایجان گسترش یافت. آذری ها و تالشی ها اکثریت شیعیان را تشکیل می دهند. قانون اساسی آذربایجان، نظام سیاسی آن را غیرمذهبی معرفی کرده است. دولت این کشور، عضو کنفرانس کشورهای اسلامی و شورای اروپا است. در حاکمیت تزارها و کمونیست ها فعالیت های رسمی برای نابود کردن فرهنگ و دیانت اسلامی در اذربایجان صورت گرفت مانند تخریب برخی مساجد ، کشتن روحانیون و ممنوعیت تحصیل دینی و مراسم مذهبی. برخی سیاست های دولت فعلی اذربایجان نیز در جهت گسترش سکولاریسم و محدودیت و یا ممنوعیت فعالیت ها و فعالان شیعه انجام می شود. شهرهای نارداران ، شماخی و گنجه از مراکز مشهور تشیع در این سرزمین است. مزار بی بی هیبت و امامزاده رحیمه خانم از زیارت گاه ها و مراکز تجمع شیعیان است.
جمهوری آذربایجان که در نوشته های مورخان باستان، از آن به آلبانیا، آردان و ارّان یاد شده است، با ۸۶۶۰۰ کیلومتر مربع مساحت در غرب دریای خزر و شمال ایران قرار دارد. اذربایجان از شمال با جمهوری خودمختار داغستان (روسیه)، از شمال غرب با گرجستان ، از غرب با ارمنستان و از طریق نخجوان با ترکیه همسایه است. اذربایجان از طریق دریای خزر با ترکمنستان و قزاقستان نیز مرز آبی دارد. این کشور از شمال به رشته کوه های قفقاز و از جنوب به رودخانه ارس محدود است. رود کُر یا کور از میان این کشور می گذرد.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (روسیه):
روسیه (به روسی: Россия)، با نام رسمی فدراسیون روسیه (Российская Федерация)، پهناورترین کشور جهان. اسلام در قرن هفتم میلادی با اسکان عرب ها در دربند به این منطقه راه یافت. پیشینه تشیع در روسیه به قرارداد ترکمنچای برمی گردد که بر اساس این قرارداد، مناطق شیعه نشینی از ایران مانند دربند و داغستان به روسیه پیوست. شیعیان ۳٪ مسلمانان و بیش از ۱٪ جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. جمعیت شیعیان روسیه را از ۱۶۵ هزار تا دو میلیون و ۲۱۲ هزار تن گزارش کرده اند. بخش قابل توجهی از شیعیان این کشور را مهاجران آذری تشکیل می دهند. دربند از شهرهای شیعه نشین این کشور، حدود پنجاه هزار شیعه دارد و مسجد جامع این شهر از قدیمی ترین مساجد جهان اسلام است.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)