دلارزدایی از تجارت جهانی/ 75 درصد مبادلات چین و روسیه با ارزهای ملی است
به نقل از خبرگزاری فارس1402/3/4کد خبر 14023116111
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، عمده تجارت روسیه و چین دیگر با دلار انجام نمی شود و ارزهای ملی دو کشور جایگزین این ارز شده است..
نخست وزیر روسیه اعلام کرد: نزدیک به 75 درصد معاملات بین مسکو و پکن در حال حاضر با روبل و یوان انجام می شود..
میخائیل میشوستین گفت: مسکو بارها اعلام کرده است که دلار و یورو را غیر قابل اعتماد می داند زیرا استفاده از آنها در معاملات مرزی این کشور با تحریم های غرب بر سر در گیری در اوکراین به خطر افتاده است..
نخست وزیر روسیه در مجمع تجاری شانگهای اعلام کرد: تصمیم متقابل دو کشور برای انجام اکثر معاملات با ارزهای ملی به میزان زیادی تجارت دوجانبه را تقویت کرده است که در حال رسیدن به هدف 200 میلیارد دلاری در سال جاری هستند که جلوتر از برنامه اتفاق می افتد..
وی افزود: در حالی که در سال 2021 تنها حدود یک چهارم تسویه مالی دو کشور با ارزهای ملی انجام می شد اما سال گذشته این رقم به دو سوم رسید و دو کشور متعهد شدند که استقلال همکاری مالی دو جانبه را افزایش دهند و از این طریق حاکمیت اقتصاد دو کشور تقویت شود..
مسکو و پکن هر دو تلاش های خود را برای کاهش وابستگی به دلار و یورو در تجارت بین المللی در برابر تحریم های ضد روسیه در سال گذشته افزایش داده اند..
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پیش از این گفته بود که یوان چین باید به طور گسترده تر در تجارت خارجی روسیه نه تنها در معاملات با چین بلکه با کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین نیز مورد استفاده قرار گیرد..
سیاستگذاران هندی نیز در ماههای اخیر گامهایی برای دور شدن از دلار به روبل و روپیه در تجارت متقابل با مسکو برداشته اند..
واژه شناسی این خبر (ولادیمیر پوتین):
ولادیمیر ولادیمیروویچ پوتین (زادهٔ ۷ اکتبر ۱۹۵۲) سیاستمدار روسی و افسر اطلاعاتی سابق است که اکنون رییس جمهور روسیه است. او از ۲۰۱۲ میلادی در این سمت در حال خدمت است و پیش از آن نیز از ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸ میلادی نیز این سمت را بر عهده داشت. همچنین او از ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۰ میلادی و مجددا از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ نیز نخست وزیر بود. پوتین پس از الکساندر لوکاشنکو ، دومین رییس جمهور اروپایی است که طولانی ترین مدت دورهٔ ریاست جمهوری را بر عهده داشته است.
پوتین در لنینگراد ( سن پترزبورگ کنونی) به دنیا آمد و حقوق را در دانشگاه دولتی سن پترزبورگ مطالعه کرد و در ۱۹۷۵ میلادی فارغ التحصیل شد. پوتین به عنوان افسر اطلاعاتی خارجی KGB به مدت ۱۶ سال کار کرد و پیش از استعفایش در ۱۹۹۱ میلادی جهت آغاز یک حرفه سیاسی در سن پترزبورگ، به درجه سرهنگ دومی رسید. سپس در ۱۹۹۶ میلادی به مسکو نقل مکان کرد تا به کابینه رییس جمهور بوریس یلتسین بپیوندد. او مدت کوتاهی را به عنوان هدایتگر سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) و وزیر شورای امنیتی، قبل از انتخاب شدن به عنوان وزیر در اوت ۱۹۹۹ میلادی خدمت کرد. پس از استعفای یلتسین، کمتر از چهار ماه پس از انتخاب بی درنگش برای اولین دوره ریاست جمهوری، پوتین رییس جمهور کنشگر شده و مجدداً در ۲۰۰۴ میلادی نیز رییس جمهور شد. از آنجا که در آن زمان از نظر قانون اساسی دوره ریاست جمهوری اش به دو دوره پیاپی محدود شده بود، پوتین مجدداً از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ میلادی تحت زعامت دمیتری مدودف به عنوان نخست وزیر خدمت کرد و در یک انتخابات در سال ۲۰۱۲ میلادی به ریاست جمهوری بازگشت، انتخاباتی که به دلیل اعتراضات و ادعاهایی مبنی بر تقلب خدشه دار گشت. او مجدداً در ۲۰۱۸ میلادی انتخاب شد. در آوریل ۲۰۲۱، پس از یک رفراندوم، اصلاحیه قانون اساسی را تبدیل به قانون کرد، اصلاحیه ای که به او امکان داد دو مرتبه دیگر انتخاب شود و پتانسیل ریاست جمهوری اش را تا سال ۲۰۳۶ میلادی نیز گسترش دهد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (دلار):
دلار یا دالر (به لاتین : Dollar، آوایش انگلیسی: دالِر، آوایش فرانسوی: دلار ) نام یکای پول ۳۳ کشور جهان از جمله کشورهای آمریکا ، کانادا ، استرالیا ، نیوزیلند ، و سنگاپور است. واژه دالر احتمالاً صورت مقلوب تالر یا یوآخیمزتالر است که نام منطقه ای است در بوهم که معادن نقره مرغوبی داشت. و از آن برای ضرب سکه استفاده می شد. امروزه این منطقه بخشی از جمهوری چک است و چک ها آن را با نام یاخیموف می شناسند.
علامت $ برای دلار آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر استفاده می شود. در قرن ۱۸ میلادی p s برای پزو استفاده می شد و به مرور دو حرف s و p به هم چسبیده شده و علامت $ را تشکیل دادند. اس با خط عمودی «$» که علامت بین المللی دلار است نیز از اسپانیایی ها اقتباس شده که پول خود را با علامت P (پی) مشخص می کردند و این "P" در آمریکای شمالی به تدریج و در جریان نوشتن به شکل «$» درآمد.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)