حجاج باید به این سه خصلت ملتزم باشند
به نقل از خبرگزاری برنا1402/3/4کد خبر 14023120418
در این روزهای منتهی به حج که حجاج قصد زیارت خانه خدا را دارند، لازم است با برخی مقدماتی که منجر به بهره بیشتر از معنویات این سفر مقدس می شود، آشنا شوند..
به گزارش برنا؛ حج از مهم ترین مناسک عبادی مسلمانان شمرده می شود که طبق فرموده خداوند در قرآن و طبق شرع اسلام، انجام آن برای هر آن کس که استطاعت دارد، یک بار در طول عمر واجب است..
3- حسن معاشرت با همراهان. مَا یُعْبَأُ مَنْ یَسْلُکُ هَذَا الطَّرِیقَ إِذَا لَمْ یَکُنْ فِیهِ ثَلَاثُ خِصَالٍ وَرَعٌ یَحْجُزُهُ عَنْ مَعَاصِی اللَّهِ وَ حِلْمٌ یَمْلِکُ بِهِ غَضَبَهُ وَ حُسْنُ الصُّحْبَهِ لِمَنْ صَحِبَهُ. (الکافی، ج4، ص286) اما ورع، مرتبه ای بالاتر از تقوا و طبق احادیث، اساسُ التّقوی و نیز سخت ترین عبادت أَشَدَّ الْعِبَادَهِ شمرده شده است و در صورت کلی، حالتی که سبب می شود انسان به ورطه گناهان ریز و درشت نیفتد؛ لذا با محاسبه نفس و خروج از هر شبهه ای همراه است..
دوم آنکه حلم و صبری بورزد که مالک غضب خود شود و در سختی ها و شدائد به ویژه سختی های سفر از کوره خارج نشود و با عزت برخورد کند..
سوم آنکه با همراهان حسن معاشرت داشته باشد و با بی اعتنایی و بی تفاوتی و تندی با آنان برخورد نکند تا سفر برایشان تلخ شود بلکه مستحب است در سفر انسان به شوخی های حلال بپردازد و سفر را به کام همسفران شیرین کند..
جالب است که در احادیث، حرمت مومن برتر از خانه کعبه و آزار او مساوی با آزار پیامبر صلی الله علیه و آله شمرده شده است..
واژه شناسی این خبر (حجاب):
حجاب اصطلاحی دینی به معنای پوشاندن برخی از نقاط بدن زنان و مردان در شریعت اسلامی. حجاب در ادیان و اقوام پیش از اسلام وجود داشته و آیاتی در قرآن و احادیثی از ایمه(ع) ، از وجوب و اهمیت آن سخن گفته اند.(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (طول عمر):
عمر طولانی یا دیرزیستی (به انگلیسی : Longevity ) به زندگی طولانی اشاره دارد، به ویژه زمانی که شخص یا چیزی بیش از انتظار دوام آورده باشد. در مورد عمر دراز غیرحیوانی مثلاً یک درخت کهن بیشتر واژه دیرپایی استفاده می شود.
امروزه گرایش به عمر طولانی باعث پژوهش در زمینه یافتن روش های تمدید حیات شده است. دیرزیستی نه فقط موضوعی برای جامعهٔ علمی ، بلکه برای داستان های علمی تخیلی و رمان های تخیّلی نیز بوده است.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (قرآن):
عنوان : کتاب مقدس دین اسلام
نام های مشهور : قرآن، فرقان، الکتاب و مُصحَف
تعداد جزوها : ۳۰ جزء
تعداد سوره ها : ۱۱۴ سوره
تعداد آیه ها : ۶۲۳۶ آیه
قرآن کلام خدا و کتاب آسمانی مسلمانان است که به وسیله جبرییل به حضرت محمد(ص) ، وحی شد. مسلمانان محتوا و الفاظ قرآن را نازل شده از سوی خداوند می دانند؛ همچنین معتقدند قرآن، معجزه و نشانه پیامبری حضرت محمد(ص) و آخرین کتاب آسمانی است. این کتاب بر معجزه بودن خود تأکید کرده و دلیل اعجازش را آن دانسته است که کسی نمی تواند مانندی برای آن بیاورد.
(برگرفته از ویکی شیعه)