اولین فراخوان ملی شعر تخت فولاد به مناسبت 26 خرداد، روز ثبت ملی تخت فولاد برگزار می شود.
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران1402/3/4کد خبر 1402314089
اولین فراخوان ملی شعر تخت فولاد به مناسبت 26 خرداد، روز ثبت ملی تخت فولاد برگزار می شود..
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، اولین فراخوان ملی شعر تخت فولاد برگزار می شود. بر اساس این خبر، محورهای اولین فراخوان ملی تخت فولاد شامل جایگاه تاریخی و هنری تخت فولاد، تخت فولاد در آینه اصفهان، مشاهیر و روجال تخت فولاد، مشاهیر زن تخت فولاد و شعرای مدفون در تخت فولاد اعلام شده است..
آثار در همه قالب های شعری و بدون محدودیت سنی و نیز بدون محدودیت در تعداد آثار ارسالی پذیرفته خواهند شد..
شرکت کنندگان همچنین می توانند به منظور بهبود و ارتقای کیفی اشعار، به منابع کتابخانه ای مجموعه فرهنگی تخت فولاد دسترسی داشته باشند..
مهلت ارسال آثار تا 21 خرداد سال جاری خواهد بود و به برگزیدگان جوایز نفیسی اهدا خواهد شد..
برگزیدگان این فراخوان طی آیینی در 26 خرداد در محل مجموعه تخت فولاد معرفی و تقدیر خواهند شد.. (تصویر شماره 1)(تصویر شماره 2)
واژه شناسی این خبر (تخت فولاد):
تخت فولاد یا مزار بابا رکن الدین گورستانی قدیمی با مساحت تقریبی ۷۵ هکتار در حاشیه جنوبی رودخانه زاینده رود اصفهان و در انتهای یکی از محورهای تاریخی شمالی جنوبی شهر واقع شده است.
تخت فولاد به دلیل وسعت، کثرت مشاهیر مدفون در آن و وجود ابنیه ارزشمند تاریخی یکی از مهم ترین محوطه های تاریخی و فرهنگی ایران محسوب می شود.
(برگرفته از ویکی شیعه)
واژه شناسی این خبر (اصفهان):
اِصفَهان شهری بزرگ در مرکز ایران با سابقه تاریخی و تمدنی در اسلام و تشیع . پایتختی اصفهان در دوره صفویه موجب تمرکز علمای بزرگ شیعه و شکل گیری حوزه علمیه در آن شد و نیز بناهای مهم مذهبی از جمله مساجد و مدرسه های علمیه در آن ساخته شد و عالمان مشهوری از جمله مجلسی پدر و علامه مجلسی ، شیخ بهایی ، سید حسن مدرس و سید حسین بروجردی در آن زیسته اند و حوزه علمیه آن همچنان یکی از مراکز مهم حوزوی در ایران است که راهبری آن را حسین مظاهری از مراجع تقلید شیعه بر عهده دارد.
اصفهان پس از تسلط مسلمانان دست کم تا قرن چهارم، مشهور به تسنن و حتی ناصبی گری بوده است؛ اما پس از ظهور آل بویه در نیمه اول قرن چهارم، به تدریج با مهاجرت سادات و شیعیان، به شهری شیعی تبدیل شد و به تدریج در سده های هشتم و نهم، نوعی تفاهم میان اهل سنت و شیعیان در اصفهان ایجاد شد.
(برگرفته از ویکی شیعه)