فراخوان برگزاری آزمون نوازندگی بنیاد رودکی
به نقل از خبرگزاری برنا1402/3/4کد خبر 1402315744
به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا ؛ بنیاد فرهنگی و هنری رودکی در راستای شناسایی و جذب نوازندگان توانمند که علاقه مند به همکاری با ارکستر سمفونیک تهران هستند آزمون نوازندگی برگزار می کند.
آزمون این دوره شامل سازهای سازهای زهی (ویولن، ویولا، ویولنسل، کنترباس)، سازهای بادی چوبی (فلوت، ابوا، کلارینت، فاگوت)، سازهای بادی برنجی (هورن، ترومپت، ترومبون، توبا)،و سازهای کوبه ای و تیمپانی می شود.
برای این آزمون قطعات مشخصی درنظر گرفته شده است که نت های بخش سوم آزمون، در اختیار متقاضیان قرار داده شده و در سایت بنیاد رودکی در دسترس است.
متقاضیان می توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر و تکمیل فرم ثبت نام به سایت www.bonyadroudaki.com مراجعه کنند.
واژه شناسی این خبر (ارکستر سمفونیک تهران):
ارکستر سمفونیک تهران بزرگترین و قدیمی ترین ارکستر سمفونیک ایران است. این ارکستر در سال ۱۳۱۲ به وسیله غلامحسین مین باشیان و با نام ارکستر بلدیه آغاز به فعالیت نمود. فعالیت ارکستر سمفونیک تهران طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ با وقفه روبرو شد تا این که در اسفندماه ۱۳۹۳ مجدداً با رهبر ی علی رهبری آغاز به کار کرد.
پس از استعفای علی رهبری در اردیبهشت سال ۱۳۹۵ و عدم دعوت دوباره ایشان، ارکستر سمفونیک تهران توسط شورای هنری با حضور شهرداد روحانی به عنوان رهبر، اداره می شد. در مرداد ۱۳۹۵، علی اکبر صفی پور، مدیرعامل بنیاد رودکی اعلام کرد که شهرداد روحانی به عنوان رهبر ثابت ارکستر سمفونیک تهران انتخاب شده. در زمستان ۱۳۹۸ با خروج ناگهانی شهرداد روحانی از ایران، ارکستر سمفونیک تهران دچار حاشیه های زیادی شد تا اینکه در اول خرداد ۱۳۹۹ شهرداد روحانی که در آمریکا به سر می برد، از طریق اینستاگرام اعلام استعفا کرد.
نخستین بار در ۱۳ آذر ۱۳۱۲ به رهبری غلامحسین مین باشیان و با نام ارکستر سمفونی بلدیه (شهرداری) فعالیت خود را آغاز نمود. این ارکستر که ۴۰ نوازنده داشت، نخستین کنسرت خود را در مهرماه ۱۳۱۳ در سالن سینما هما به مناسبت جشن هزاره فردوسی برگزار کرد. با اضافه شدن ۱۰ نوازنده اهل چکسلواک، ارکستر به اجرای برنامه ادامه داد. این وضعیت تا سال ۱۳۲۰ ادامه داشت، در آن سال به دلیل تبعات جنگ جهانی دوم، مین باشیان برکنار شد و نوازنده های خارجی نیز به کشورشان بازگشتند. این ارکستر در ۱۳۲۴ به وسیله پرویز محمود تجدید سازمان و به شکل کنونی اش درآمد. پرویز محمود در آن زمان رئیس هنرستان عالی موسیقی (کنسرواتوار تهران) بود و چند تن از همکاران و دوستانش مانند غلامحسین قریب گرگانی (نوازنده کلارینت ) و روبیک گریگوریان (نوازنده ویلن و رهبر آواز گروهی ) در این کار با او همکاری داشتند.
در سال ۱۳۲۹ پرویز محمود به آمریکا مهاجرت کرد و در نتیجه گریگوریان به عنوان سرپرست هنرستان انتخاب شد اما این سرپرستی بیش از یک سال به طول نینجامید و وی نیز همیشه به آمریکا مهاجرت کرد و ارکستر سمفونیک تهران ثبات خود را از دست داد. افرادی چون روبن صفاریان ، مرتضی حنانه و سرژ خوتسیف هر یک به شکل کوتاه مدت رهبری ارکستر را تقبل کردند، که در این میان طولانی ترین آن ها رهبری حنانه است که به زحمت به یک سال می رسید.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)