فروش 143 میلیارد ریال فرش دستباف مددجویان کمیته امداد خراسان جنوبی
به نقل از خبرگزاری فارس1402/3/4کد خبر 14023160810
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، محمد عرب، مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تولید فرش یکی از عرصه های فعالیت مداوم خانواده های تحت حمایت در راستای رشد تولید است..
وی گفت: در سال گذشته مددجویان این نهاد 706 تخته فرش به متراژ 3 هزار و 318 متر مربع فرش دستباف تولید کردند که این تولیدات به ارزش 143 میلیارد و 350 میلیون ریال به بازار عرضه شده است..
مدیر کل کمیته امداد خراسان جنوبی با اشاره به این که استعداد سنجی قالیبافان و مشاوره شغلی آنها به صورت چهره به چهره از رویکردهای اساسی این نهاد در ایجاد طرح های قالیبافی است تصریح کرد: پس از طی این مراحل متقاضیان بافت فرش جهت انتخاب نوع فرش و تکمیل پرونده به واحد اشتغال معرفی می شوند که با تهیه امکانات نقشه و مواد اولیه مورد نیاز توسط امداد طرح راه اندازی می شود..
عرب فرآیند بافت فرش توسط مددجویان تحت حمایت را این طور توضیح داد: در مرحله بافت فرش، استادکار ناظر طرح ماهیانه و به صورت منظم بر روند بافت آن نظارت نموده و پس از اتمام بافت، ضمن ارزیابی و قیمت گذاری، فرش تولیدی مددجوی تحت حمایت امداد توسط شرکت صنعت آفرینان مرکز خریداری و وجه آن پس از کسر بدهی مواد اولیه به حساب مددجو واریز می شود..
وی صنعت فرش را آمیخته با فرهنگ و تمدن زنان و مردان توانمند کشور دانست و تصریح کرد: صنعت قالیبافی میراث گذشتگان این استان است که به نسل امروز منتقل شده که علاوه بر تولید فرش های با کیفیت به معیشت خانواده خود نیز کمک قابل توجهی می کنند..
عرب با بیان اینکه کار نظارت، آموزش و هدایت فرش بافان و بازاریابی فروش توسط کارشناسان این نهاد انجام می شود، افزود: بیشتر بافندگان فرش دستباف را زنان مددجو و سرپرست خانوار تشکیل می دهند که از نظر تأمین مواد اولیه، نظارت بر تولید فرش، برگزاری کلاس های آموزشی دوره ای مورد حمایت قرار می گیرند..
واژه شناسی این خبر (کمیته امداد):
کمیته امداد امام خمینی به فرمان امام خمینی، در ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ با شعار پشتیبانی از محرومان و مستضعفان و توانمندسازی آن ها بنیان گذاری شد.(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)
واژه شناسی این خبر (فرش):
قالی ، فرش یا قالین نوعی گستردنیِ بافته شده از الیاف پنبه ، پشم و در بعضی موارد ابریشم است که معمولاً برای پوشش زمین به کار می رود. به دست بافتهٔ پُرزدار و گره دار، قالی گفته می شود. از آنجا که قالی و فرش اکثر اوقات نقش های زیبا بر خود داشته اند، امروزه به جنبهٔ تزئینی آن نیز توجه می شود. شهر تبریز به عنوان پایتخت فرش جهان معرفی شد در مورد تاریخچه فرش در تبریز چنین می توان گفت که با توجه به قدمت تاریخی این شهر؛ مسلماً هنر صنعت فرش بافی در آن به قبل از دوران صفویه باز می گردد. در نیمه دوم قرن پانزده و در دوران صفوی، فرش از حالتی روستایی به هنر پیشرفته درباری تبدیل شد. فرش ها به صورت وجود دارند که عبارت اند از:
در زبان پهلوی واژه های گوناگونی برای اشاره به انواع گستردنی ها به کار برده می شد، برای قالی نفیس از بَت یا بوپ ، برای نمد و فرش از نمت استفاده می شد و برای فرش و بستر از ویستَرْگ که از ویستردن (wistardan) گرفته شده که در فارسی امروز، گستردن گفته می شود.
(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکیپدیا)