پیام رسان بله

به نقل از خبرگزاری موج1402/3/575کد خبر 1402317535 دقیقه برای مطالعه

موشک های بالستیک ایران تهدیدی جدی برای امنیت منطقه و بین الملل است!


سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به رونمایی از موشک خرمشهر4 تلاش کرد این دستاورد دفاعی ایران را مغایر با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل و محدودیت های فعالیت های موشکی گنجانده شده در آن جلوه دهد..


به گزارش خبرگزاری موج، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده است، در پاسخ به این سوال که چه واکنشی نسبت به رونمایی از موشک بالستیک خرمشهر4(خیبر) توسط ایران دارد، با مطرح کردن ادعاهایی درباره برنامه موشکی ایران، گفت: ما به وضوح گفته ایم که توسعه و اشاعه موشکهای بالستیک توسط ایران تهدیدی جدی برای امنیت منطقه ای و بین المللی بوده و یک چالش مهم در زمینه عدم اشاعه تسلیحات اتمی است..


میلر ادامه داد: ما به استفاده از برخی ابزارهایمان در زمینه عدم اشاعه تسلیحات هسته ای، از جمله تحریم ها برای مقابله با توسعه بیشتر برنامه موشک های بالستیک ایران و توانمندی آن برای اشاعه موشک ها و فناوری مرتبط ادامه می دهیم. اظهارات میلر علیه تازه ترین پیشرفت ایران در حوزه دفاعی در حالی مطرح می شود که امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مراسم رونمایی از موشک راهبردی برد بلند و نقطه زن خرمشهر 4 اظهار کرد: ما در دفاع از کشور و دفاع از دستاوردهای انقلاب اسلامی مصمم هستیم و به دشمن این را نشان دادیم که به هیچ وجه نمی تواند جوانان ما را از مسیر پیشرفت و رشد و تعالی باز دارد..


او تاکید کرد که «پیام این اقدام برای دوستان ما کمک به صلح و ثبات در منطقه و حمایت همه جانبه از دوستان ما و کشورهایی است که در مسیر مبارزه با نظام سلطه هستند و مواضع آگاهانه و صلح طلبانه دارند..


» وزیر دفاع یادآور شد: ما در حوزه های مختلف موشکی و پهپادهای که می تواند نیروهای مسلح را تجهیز کند با توجه به نوع تهدیداتی که متصور است گام برمی داریم..


در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، او با تلاش برای مغایر جلوه دادن فعالیت های موشکی ایران با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، گفت: ایران بر خلاف محدودیت های مرتبط با فعالیت های موشکی آن ذیل قطعنامه 2231 شورای امنیت به دنبال کسب برخی فناوری های موشکی از تامین کنندگان خارجی و آزمایش موشک های بالستیک است..


ما پیش از این هم گفته ایم که ایران دارای یک سلاح هسته ای رفتار تحریک آمیزتری نشان خواهد داد و به همین دلیل است که ما تا این اندازه نسبت به جلوگیری از دست یابی ایران به یک سلاح اتمی متعهدیم. ادعای میلر درباره وجود اهداف نظامی در برنامه هسته ای و موشکی ایران در حالی مطرح می شود که مقامات ایران با تاکید بر حق ملت ایران از برخورداری از برنامه صلح آمیز هسته ای، گفته اند که برنامه هسته ای ایران علیرغم پیشرفت هایی که داشته است، صرفا اهداف صلح آمیز را دنبال می کند و تولید و به کارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی آن ندارد..


تلاش میلر برای مغایر جلوه دادن فعالیت های موشکی ایران با قطعنامه 2231 شورای امنیت در حالی است که پس از امضای توافق هسته ای(برجام) میان ایران و گروه 1+5 شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، شورای امنیت سازمان ملل متحد در 29 تیر 1394 (20ژوئیه 2015)، با اکثریت قاطع، 15 رای مثبت از 15 عضو، قطعنامه 2231 را برای تایید این توافق تصویب کرد تا در کنار برجام پاره ای از مسائل موشکی و تسلیحاتی را حل وفصل کند..


بر این اساس، برای مبادلات تسلیحاتی محدودیتی پنج ساله، برای فعالیت های موشکی محدودیتی هشت ساله و برای فعالیت های هسته ای محدودیت هایی فراتر از یک دهه در نظر گرفته شد. بر اساس بند 5 ضمیمه B قطعنامه، ایران بعد از گذشت پنج سال از اجرای توافق می توانست نسبت به خرید وفروش تسلیحات اقدام کند؛ محدودیتی که اواخر مهرماه 1399 به رغم کارشکنی های فزاینده کشورهای غربی، برخی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی پایان یافت و اکنون در آستانه پایان محدودیت های هشت ساله موشکی ایران هستیم که قرار است اکتبر 2023 (مهر 1401) پایان یابد..


سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین در پاسخ به این که آیا اظهارات اخیر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران را درباره احیای توافق هسته ای مبنی بر این که تبادل پیام های غیرمستقیم در این زمینه ادامه داشته و پیشرفت های خوبی نیز در این زمینه انجام گرفته است، تایید می کند، گفت: ما به درز یافتن محتوای گفت وگوهای دیپلماتیک یا شایعات درباره گفت وگوهای دیپلماتیک که بیشترشان در گذشته نادرست بوده اند یا همچنان نیز نادرست هستند، پاسخی نمی دهیم. میلر ادامه داد: ما همواره گفته ایم که توانمندی گفت وگو با ایران و انتقال پیام به آن ها را زمانی که انجام دادن این کار به نفع آمریکا باشد، حفظ کرده ایم. هیچ گاه جزئیات محتوای این پیام ها و وسیله انتقالشان را شرح نخواهیم داد اما همچنان بر این باوریم که دیپلماسی بهترین راه اطمینان یافتن قابل راستی آزمایی و پایدار از این است که ایران هیچ گاه به یک سلاح هسته ای دست پیدا نکند..


دولت آمریکا که در ماه های اخیر با مطرح کردن ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین-ادعایی که از سوی ایران و روسیه رد شده است- و در پیش گرفتن رویکردی مداخله جویانه نسبت به امور داخلی ایران می گوید احیای برجام در دستور کار آن قرار ندارد، پیش از این نیز موضوع تبادل پیام های غیرمستقیم را در این زمینه رد کرده بود..


اگرچه مدعی است که دیپلماسی اولویت اول آن برای رسیدگی به مسئله هسته ای ایران است..


واکنش میلر در پی این مطرح می شود که وزیر امور خارجه ایران اخیرا در سخنانی درباره مذاکرات احیای توافق هسته ای با بیان این که تبادل پیام ها به صورت غیرمستقیم بین ایران و طرف های مذاکره کننده ادامه دارد تصریح کرد: به موازات آن شاهد تلاش هایی از سوی وزرای خارجه برخی کشورها هستیم تا این زمینه فراهم شود که مذاکرات به جمع بندی برسد..


برای مشاهده کد تصویری اینجا ضربه بزنید
ثبت نظر
خوانندگان و همراهان پایگاه خبری قدیری نیوز، علاوه بر ثبت نظر، پیشنهادات و یا سوالات خود می توانید با ورود به گفتگوی زنده خبری در پیام رسان پایگاه خبری، مستقیما با سایر مخاطبین که هم اکنون در پیام رسان آنلاین هستند درباره موضوعات خبری تبادل نظر کنید. برای استفاده نیازی به ثبت نام ندارید.